U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Sociale media Artikel
Dit artikel is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 1 juli 2023.

Hobbyhulpjes op internet

Artikel

De een houdt van koken, terwijl de ander graag met zijn handen in de aarde wroet. Welke hobby u ook hebt, inspiratie op zijn tijd is altijd handig.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,5 / 5 (24 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 12 sep 2023

Tuinieren

Wie groene vingers heeft of ze graag wil krijgen, kan voor inspiratie naar het YouTube-kanaal van Tuinieren.nl. Jurgen Smit geeft daar in meer dan honderd video's uitleg over allemaal tuinkwesties. Bijvoorbeeld over het stekken van aardbeienplantjes, het schoonmaken van tuintegels of snoeien van hortensia's. De video's zijn al wat ouder, maar nog steeds nuttig. Door de duidelijke titels van de video's, is het gemakkelijk om iets te vinden van uw gading.

Op zoek naar meer tuinideeën? Werp dan eens een blik op Pinterest. Typ een zoekterm, zoals 'moestuin' of 'tuinontwerp' en scrol door de foto en video voorbeelden.

Koken

Is het tijd voor wat nieuwe smaken in de keuken? Allerhande, het kooktijdschrift van supermarkt Albert Heijn, zit boordevol kooktips. Zoek op een ingrediënt en vul dieetwensen in. Of volg de precieze stappen van een recept door voorbeeldvideo's. Wilt u bijvoorbeeld avondeten met pastinaak maken, maar weet u niet wat? Dan zoekt u het zo op:

  • Klik op de balk waar 'Zoek recepten op allerhande' staat.
  • Typ de naam van een ingrediënt en druk op de Entertoets.
  • Klik als u wilt links onder 'speciale wensen' op een dieetwens, bijvoorbeeld Vegetarisch.
  • Klik in de lijst met zoekresultaten op een recept om het te bekijken.
  • Liever een videorecept volgen? Klik dan in het menu (de zwarte balk) op Video's.

Klussen

Voor de fanatieke klussers is het Youtubekanaal van Dobbit TV misschien leuk. Tienduizenden mensen volgen daar de grote en kleine klussen van de Vlaamse doe-het-zelvers. Zo leggen ze bijvoorbeeld in negen afleveringen uit hoe klussers zelf een luxe badkamer kunnen bouwen. Maar er zijn ook simpelere video's, bijvoorbeeld over het installeren van een draadloze lichtschakelaar.

Wandelen

Bewegen is goed voor het lijf. Artsen zien het liefst dat iedereen elke dag beweegt. Maar elke dag hetzelfde rondje wandelen kan gaan vervelen. Om nieuwe routes te vinden bestaan er verschillende apps. Gebruik bijvoorbeeld de app van Natuurmonumenten of maak kennis met de Klompenpaden.

Een andere manier om het wandelen wat leuker te maken is de app Ommetje, ontwikkeld door De Hersenstichting. De app, voor smartphone of tablet, maakt van wandelen een spelletje. Met elke wandeling verdienen deelnemers punten. Maak samen met vrienden een poule en kijk wie de hoogste score haalt.

Handwerken

Al meer dan negenenveertigduizend mensen volgen de activiteiten op het YouTubekanaal van Handwerkles. Mirte Schrammeijer leerde handwerken van haar moeder die urenlang met een haak-of breiwerkje op de bank kon doorbrengen. Nu is het Mirte zelf die Nederlanders aan het naaien, punniken, breien, borduren en haken wil krijgen. Op Handwerkles zijn basiswerkjes te vinden zoals het haken van een lapje. Verder wordt uitgelegd hoe een haakpatroon moet worden gelezen. Voor de meer ervaren handwerker zijn er filmpjes met gebreide kerstballen, kleurrijke vriendschapsbandjes of babyslofjes.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven