SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Hobbyhulpjes op internet

Kook gezellig mee. Foto: Willem Jan Ritman

De een houdt van koken, terwijl de ander graag met zijn handen in de aarde wroet. Welke hobby u ook hebt, inspiratie op zijn tijd is altijd handig. Met de volgende vier YouTube-kanalen bakt, klust, tuiniert of breit u er weer fris op los.

Een fanatieke klusser? Dan is Dobbit TV Doetelevisie iets voor u. Ruim zestienduizend abonnees volgen al de grote en kleine klussen van de Vlaamse doe-het-zelvers. Karweitjes in het huis, maar ook om het huis. Voor de echte aanpakkers legt presentator Roger uit hoe men bijvoorbeeld een dakraam plaatst, een tuinpad aanlegt of een muurtje metselt. Voor wie liever wat eenvoudiger begint, heeft Dobbit TV video's over pleisterwerk en het maken van een lamp of een klaptafeltje. De uitleg is duidelijk en bevat ook basisinformatie als: 'hoe weet ik of ik de juiste schroefbit op mijn  boor heb?'.

Op het YouTubekanaal van Allerhande, het kookkanaal van Albert Heijn, legt de supermarktketen uit hoe u hele lekkere gerechten zelf in de keuken kunt klaarmaken. Het aanbod varieert van knolselderij met appel en walnoten tot aan heerlijke plaattaarten. Wilt u bijvoorbeeld een ovengerecht maken, dan kunt u het overzicht van ovengerechten bekijken. Klik in dat geval op Afspeellijsten > Ovenrecepten en u kunt een gerecht uitkiezen. De bereidingswijze wordt in het filmpje duidelijk in beeld gebracht en onder de video wordt dit in tekst nogmaals uitgelegd. De ingrediënten vindt u door op de link naar het recept te klikken. Zo leert u hoe u veel lekkers maakt.

Wie groene vingers heeft of ze graag wil krijgen, kan terecht op het kanaal van Tuinieren.nl. Meer dan vijfduizend mensen volgen daar de verrichtingen van Jurgen Smit. Kijkers leren er hoe ze een gazon moeten inzaaien, een schutting kunnen plaatsen of tomaten kunnen kweken. De video's zijn kort, maar informatief en inspirerend. Zo vertelt Jurgen enthousiast over de aanleg van een tropische tuin of een Japanse tuin. Maar ook onderhoudsvriendelijke of duurzame tuinen komen aan bod. Welke tuin het ook wordt, er is altijd wel iets nuttigs over te vinden. Leer bijvoorbeeld hoe u op een milieuvriendelijke manier onkruid uit de tuin verbant. Of hoe een boom moet worden gesnoeid.

33 duizend mensen volgen de activiteiten op het kanaal van Handwerkles. Mirte Schrammeijer leerde handwerken van haar moeder die urenlang met een haak-of breiwerkje op de bank kon doorbrengen. Nu is het Mirte zelf die Nederlanders aan het naaien, punniken, breien, borduren en haken wil krijgen. Op Handwerkles zijn basiswerkjes te vinden zoals het haken van een lapje. Verder wordt uitgelegd hoe een  haakpatroon moet worden gelezen, zodat '1e toer (1St, 2L, 1St) in de 7e vanaf de nld', geen abracadabra meer is. Voor de gevorderde handwerker zijn er filmpjes met gebreide kerstballen, pinguïns, ijskristallen, kleurrijke vriendschapsbandjes of een leuke sjaal.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.