U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Geldzaken Artikel

Mobiel bankieren met apps

Artikel

Geld overmaken via een app is niet alleen snel en gemakkelijk. Het is ook heel veilig.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,7 / 5 (3 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 25 jan 2023

Internetbankieren

Alle grote banken hebben apps waarmee klanten kunnen bankieren op de smartphone en tablet. Natuurlijk is internetbankieren op elk apparaat mogelijk dus waarom zou u een app gebruiken?

Veiligheid

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een bankier-app uitermate veilig. Het is zelfs veiliger dan internetbankieren op de pc. Op de eerste plaats is de app zelf beveiligd met een pincode. Op de tweede plaats verloopt al het bankverkeer via de app. Dit verkeer is versleuteld. Daardoor kan niemand het dataverkeer onderscheppen. Is het toestel gestolen of bent u het verloren, blokkeer dan eenvoudig de toegang van de app. Dat kan vaak online via internetbankieren of door de bank te bellen. Op Veiligbankieren.nl is meer informatie te vinden over bankieren via een app.

Gemak

De bank zit altijd in uw broekzak. Dus geld overmaken of even het saldo checken is zo gepiept. Elke bank heeft zijn app anders ingericht. Maar over het algemeen kan de gebruiker de hoogte van een bedrag instellen dat zonder verdere tussenkomst van bankcodes mag worden overgemaakt. Wie zich daar niet prettig bij voelt, laat dit gewoon achterwege. Verder kunnen iDEAL-betalingen worden gekoppeld aan de meeste apps. Dus bestel een boek bij Bol.com op de tablet of smartphone, en bij het afrekenen wordt dan de bank-app gestart die de verdere betaling afhandelt.

Nadelen

De meeste apps hebben niet alle functionaliteit van internetbankieren. Dus soms moet u toch terug naar de site van de bank. En hoge bedragen overmaken kan alleen met de normale beveiliging van uw bank. Dus dan hebt u de Rabo scanner, e.dentifier of wat uw bank ook gebruikt ter beveiliging, nodig.

Bankapps

De verschillende apps van de banken worden aangeboden in de App Store (iPhone/iPad), Play Store (Android) en WIndows Store (Windows Phone).

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven