Dit artikel is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 16 mei 2024.

Programma's grondig verwijderen met Revo Uninstaller

Artikel

Wanneer u een programma van een Windows-computer verwijdert, kunnen ergens op de harde schijf of in het register restjes van het programma overblijven. Deze kunnen de werking van uw computer verstoren. Het programma Revo Uninstaller verwijdert programma's volledig, zodat de computer opgeruimd blijft.

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
4,5 / 5 (40 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 16 mei 2024

Revo Uninstaller downloaden

Revo Uninstaller is een gratis programma. Het is geschikt voor de meeste recente Windows-versies. Lees in het artikel 'Revo Uninstaller downloaden' hoe u het programma kunt downloaden en installeren.

Start Revo Uninstaller

  • Start het programma via de Startknop > Revo Uninstaller (Windows 10). Of via de Startknop > Alle apps > Revo Uninstaller (Windows 11).
  • Klik op Ja wanneer u het scherm ziet met de vraag 'Wilt u het volgende programma toestaan wijzigingen aan deze computer aan te brengen?'
  • Krijgt u een scherm te zien met het verzoek om een update te downloaden, klik dit dan weg. Dit is bedoeld om u een betaalde versie te laten aanschaffen, die u niet nodig hebt.

Deïnstalleren

Bij het openen van Revo Uninstaller is het tabblad 'De-installeren' geselecteerd. U ziet dan een overzicht van de geïnstalleerde programma's. In het tabblad 'Windows Apps' staan er nog meer, voornamelijk programma's uit de Microsoft Store.

  • Zoek in deze tabbladen het programma dat u wilt verwijderen. Klik op het programma.
  • Klik in het menu op De-installeren.

    De-installeren

Deïnstalleren begint

Het deïnstalleren begint met het maken van een systeemherstelpunt. Mocht de computer na deïnstallatie toch niet naar behoren werken, dan kunt u de computer weer terugbrengen in de oude staat met behulp van dit herstelpunt. Hoe dat verder in zijn werk gaat, leest u in het artikel `Problemen oplossen met Systeemherstel (Windows 10)'.

Zeker weten?

Klik indien gevraagd bij de vraag 'Weet u zeker dat u dit geselecteerde programma wilt verwijderen?' op Ja of Doorgaan.

In sommige gevallen start de ingebouwde deïnstallatie van het te verwijderen programma op. Vervolg steeds de deïnstallatie door te klikken op Next, Volgende, Afsluiten, OK, Finish, Voltooien of andere soortgelijke termen. Klik indien nodig in de Taakbalk op het pictogram van Revo Uninstaller om terug te keren naar het programma.

Manier selecteren

Selecteer de manier van deïnstalleren. De eerste manier - Veilig - past alleen de deïnstallatieprocedure toe van het te verwijderen programma zelf. Deze optie gebruikt dus niet de mogelijkheden van Revo Uninstaller. De tweede manier - Middelmatig - zoekt daarnaast naar onderdelen in het register en op de harde schijf die veilig kunnen worden verwijderd. De derde manier - Grondig - gaan nog een stap verder en duurt langer. Wij kiezen voor de tweede optie: Middelmatig. Klik op Doorzoeken.

Middelmatig

Na deïnstallatie

Wanneer de deïnstallatie is voltooid, begint het scannen van het register en de harde schijf naar overgebleven bestanden, mappen en registerverwijzingen naar het gedeïnstalleerde programma. Soms vindt Revo Uninstaller geen overgebleven onderdelen. Dan klikt u op Voltooien.

Registerverwijzingen verwijderen

Heeft Revo Uninstaller inderdaad overgebleven onderdelen gevonden, dan ziet u deze in een lijst. In de afbeelding ziet u daar een voorbeeld van.

Register-items Revo Uninstaller

  • Als u niet zeker weet welke onderdelen u wilt verwijderen, selecteer dan niets. Klik op Volgende en vervolgens op Ja. De achtergebleven bestanden van het programma blijven dan op de computer staan.
  • Wilt u wel graag alle achtergebleven bestanden verwijderen, klik dan op Alles selecteren.
  • Klik op Verwijderen en op Ja.
  • Klik op Voltooien.

Opnieuw opstarten

  • Sluit Revo Uninstaller af met een klik op het kruisje.
  • Start de computer opnieuw op.

Mogelijk vindt u op het Bureaublad nog een snelkoppeling naar het gedeïnstalleerde programma. Klik hierop en druk op de Delete-toets op het toetsenbord.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven