Menu Zoek

Programma's grondig verwijderen met Revo Uninstaller

Wanneer u een programma van een Windows-computer verwijdert, loopt u het risico dat er nog ergens op de harde schijf of in het register, restjes van het programma overblijven. Deze kunnen de werking van uw computer verstoren. Het programma Revo Uninstaller verwijdert programma's volledig, zodat uw computer opgeruimd blijft.
Revo Uninstaller is een gratis programma. Het is geschikt voor Windows Vista, 7, 8.1 en 10. Lees in het artikel 'Revo Uninstaller downloaden' hoe u het programma kunt downloaden.
 • Start het programma Revo Uninstaller in Windows 7 via Start > Alle programma's > Revo Uninstaller. In Windows 8.1 klikt u op de tegel Revo Uninstaller. In Windows 10 klikt u op Start > Alle apps > Revo Uninstaller > Revo Uninstaller.
 • Klik op Ja wanneer u het scherm ziet met de vraag 'Wilt u het volgende programma toestaan wijzigingen aan deze computer aan te brengen?'
 • Krijgt u een scherm te zien met het verzoek om een update te downloaden, klik dit dan weg. Dit is bedoeld om u een betaalde versie te laten aanschaffen, die u niet nodig hebt.

Als u Revo Uninstaller opent, is het menu 'De-installeren' geselecteerd. U ziet dan een overzicht van al uw programma's.

 • Zoek in dit overzicht het programma dat u wilt verwijderen. Klik op het programma.
 • Klik in het menu op De-installeren.

  281015_revo_1
Klik na de vraag ‘Weet u zeker dat u dit geselecteerde programma wilt verwijderen?’ op Ja .

Selecteer de manier van deïnstalleren. De eerste manier - Ingebouwd - past alleen de deïnstallatieprocedure toe van het te verwijderen programma zelf. Deze optie gebruikt dus niet de mogelijkheden van Revo Uninstaller. De tweede manier - Veilig - zoekt daarnaast naar onderdelen in het register en op de harde schijf die veilig kunnen worden verwijderd. De derde en vierde manier - Gemiddeld en Gevorderd - gaan nog een stap verder en duren langer. Wij kiezen voor de tweede optie: Veilig. Klik op Volgende.
091215_RevoUninstaller2

Het deïnstalleren begint met het maken van een systeemherstelpunt. Mocht de computer na deïnstallatie toch niet naar behoren werken, dan kunt u de computer weer terugbrengen in de oude staat met behulp van dit herstelpunt.

U kunt nu verschillende vensters te zien krijgen, afhankelijk van het programma dat u verwijdert. Vervolg steeds de verwijdering door te klikken op Next, Volgende, Afsluiten, OK,Finish of Voltooien.

Wanneer de deïnstallatie is voltooid, begint het scannen van het register en de harde schijf naar overgebleven bestanden, mappen en registerverwijzingen naar het gedeïnstalleerde programma. Klik als dit klaar is op Volgende .
091215_Analyse
Soms vindt Revo Uninstaller geen overgebleven onderdelen. Dan klikt u op Voltooien .
Soms vindt Revo Uninstaller overgebleven registerverwijzingen. Dat is niet bij elk programma dat u verwijdert het geval. In de afbeelding ziet u daar een voorbeeld van. Als u niet zeker weet welke onderdelen u wilt verwijderen, selecteer dan niets en klik op Volgende en vervolgens op Ja . 7613_revogebruiken_registerverwijzingen

Heeft Revo Uninstaller inderdaad overgebleven onderdelen gevonden, dan ziet u deze in een lijst. U mag kiezen welke onderdelen u weggooit. In het voorbeeld in de afbeelding ziet u onderdelen van Fotoboeken die in een submap zijn achtergebleven. Deze kunt u zonder risico verwijderen. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen door er een vinkje voor te zetten en klik op Verwijderen en vervolgens op Volgende.

 • Wilt u zeker weten dat er niets meer op uw computer achterblijft van het gedeïnstalleerde programma, klik dan op Alles Selecteren > Verwijderen.
 • Klik vervolgens op Ja.
 • Klik op Volgende > Voltooien.
7613_revogebruiken_8overgeblevenbestanden
 • Sluit Revo Uninstaller af.
 • Start de computer opnieuw op.

Mogelijk vindt u op het Bureaublad nog een snelkoppeling naar het gedeïnstalleerde programma. Klik hierop en druk op de knop Delete.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.