Menu Zoek

Programma's grondig verwijderen met Revo Uninstaller

Revo Uninstaller

Wanneer u een programma van een Windows-computer verwijdert, kunnen ergens op de harde schijf of in het register restjes van het programma overblijven. Deze kunnen de werking van uw computer verstoren. Het programma Revo Uninstaller verwijdert programma's volledig, zodat de computer opgeruimd blijft.

Revo Uninstaller is een gratis programma. Het is geschikt voor de meeste recente Windows-versies. Lees in het artikel 'Revo Uninstaller downloaden' hoe u het programma kunt downloaden en installeren.
  • Start het programma via de Startknop > Revo Uninstaller (Windows 10). Of via de Startknop > Alle apps > Revo Uninstaller (Windows 11).
  • Klik op Ja wanneer u het scherm ziet met de vraag 'Wilt u het volgende programma toestaan wijzigingen aan deze computer aan te brengen?'
  • Krijgt u een scherm te zien met het verzoek om een update te downloaden, klik dit dan weg. Dit is bedoeld om u een betaalde versie te laten aanschaffen, die u niet nodig hebt.

Bij het openen van Revo Uninstaller is het tabblad 'De-installeren' geselecteerd. U ziet dan een overzicht van de geïnstalleerde programma's. In het tabblad 'Windows Apps' staan er nog meer, voornamelijk programma's uit de Microsoft Store.

  • Zoek in deze tabbladen het programma dat u wilt verwijderen. Klik op het programma.
  • Klik in het menu op De-installeren.

    De-installeren

Het deïnstalleren begint met het maken van een systeemherstelpunt. Mocht de computer na deïnstallatie toch niet naar behoren werken, dan kunt u de computer weer terugbrengen in de oude staat met behulp van dit herstelpunt. Hoe dat verder in zijn werk gaat, leest u in het artikel `Problemen oplossen met Systeemherstel (Windows 10)'.

Klik indien gevraagd bij de vraag 'Weet u zeker dat u dit geselecteerde programma wilt verwijderen?' op Ja of Doorgaan.

In sommige gevallen start de ingebouwde deïnstallatie van het te verwijderen programma op. Vervolg steeds de deïnstallatie door te klikken op Next, Volgende, Afsluiten, OK, Finish, Voltooien of andere soortgelijke termen. Klik indien nodig in de Taakbalk op het pictogram van Revo Uninstaller om terug te keren naar het programma.

Selecteer de manier van deïnstalleren. De eerste manier - Veilig - past alleen de deïnstallatieprocedure toe van het te verwijderen programma zelf. Deze optie gebruikt dus niet de mogelijkheden van Revo Uninstaller. De tweede manier - Middelmatig - zoekt daarnaast naar onderdelen in het register en op de harde schijf die veilig kunnen worden verwijderd. De derde manier - Grondig - gaan nog een stap verder en duurt langer. Wij kiezen voor de tweede optie: Middelmatig. Klik op Doorzoeken.

Middelmatig

Wanneer de deïnstallatie is voltooid, begint het scannen van het register en de harde schijf naar overgebleven bestanden, mappen en registerverwijzingen naar het gedeïnstalleerde programma. Soms vindt Revo Uninstaller geen overgebleven onderdelen. Dan klikt u op Voltooien .

Heeft Revo Uninstaller inderdaad overgebleven onderdelen gevonden, dan ziet u deze in een lijst. In de afbeelding ziet u daar een voorbeeld van.

Register-items Revo Uninstaller

  • Als u niet zeker weet welke onderdelen u wilt verwijderen, selecteer dan niets. Klik op Volgende en vervolgens op Ja. De achtergebleven bestanden van het programma blijven dan op de computer staan.
  • Wilt u wel graag alle achtergebleven bestanden verwijderen, klik dan op Alles selecteren.
  • Klik op Verwijderen en op Ja.
  • Klik op Voltooien.
  • Sluit Revo Uninstaller af met een klik op het kruisje.
  • Start de computer opnieuw op.

Mogelijk vindt u op het Bureaublad nog een snelkoppeling naar het gedeïnstalleerde programma. Klik hierop en druk op de Delete-toets op het toetsenbord.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.