SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Recensie: Ontdek snel: Evernote

Evernote is een dienst om van alles te noteren en te bewaren. Voor vrijwilliger Mijndert was het nieuw. Hij las dit boek en keek of u aan de hand daarvan aan de slag kunt met Evernote.

Wat is Evernote? U hebt er waarschijnlijk al wel iets over gehoord.  Ik kan het niet beter beschrijven dan de auteur deed: 'Evernote kunt u eigenlijk nog het best zien als een soort virtueel bureau met daarop al uw belangrijke notities in de breedste zin van het woord. Denk aan een welbekend kattenbelletje als tot aan complete verzamelmappen bomvol informatie.'

Met de steeds maar dikker wordende agenda van voorheen, met notities, knipsels en losse aantekeningen op allerlei briefjes in gedachten, is daar nu Evernote. Maar dan op de tablet, iPhone of pc/laptop. De titel van het boek is: 'Ontdek Evernote voor desktop, tablet & mobiel in 90 minuten'. Welnu, de tijdsduur van 90 minuten kunt u wel vergeten; tenzij u heel snel kunt lezen.

Auteur Ronald Smit schreef het handzame boekje dat 128 pagina's telt. Het is rijk geïllustreerd met schermafbeeldingen en verwijzingen in kleur. Genummerde pijlen geven de volgorde aan van de uit te voeren handelingen. Die nummering komt in de beschrijving terug. De eerste vraag die bij mij boven kwam was of het wel veilig is, want het werkt via internet. Dat wordt uitgelegd.

Het is mogelijk om uw 'knipsels' te delen met andere mensen. U kunt daardoor samenwerken aan een project met bijvoorbeeld familieleden die Evernote ook gebruiken. Alles wat u belangrijk vindt om te onthouden, te onderzoeken, te scannen kunt u bewaren of bewerken in Evernote. U beveiligt het met een wachtwoord. Zoals met alle gegevens die aan internet worden toevertrouwd, is het aan uw zorgvuldigheid en oplettendheid in hoeverre uw gegevens wereldkundig worden.

Om ten volle van het programma gebruik te kunnen maken is het sterk aan te raden een handleiding te raadplegen en daar leent dit boekje zich uitstekend voor. Het is duidelijk geschreven op mooi papier waar de afbeeldingen goed tot hun recht komen. Evernote kent gratis en betaalde versies. Wat dat inhoudt, wordt u duidelijk gemaakt.

Als u alleen maar uw dagelijkse boodschappen moet onthouden of de verjaardag van uw kinderen en kleinkinderen dan heeft deze dienst weinig nut. Pas als u zakelijk of privé veel documenten verzamelt of gegevens en/of foto's uitwisselt, heeft het wellicht zin om er over na te denken.

Ontdek snel: Evernote
Uitgever
: Van Duuren Informatica
Auteur: Ronald Smit
ISBN: 978-90-5940-801-2
Prijs: 14,95 euro

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.