Menu Zoek

Cursussen en workshops in de leslocaties

SeniorWeb organiseert door het hele land cursussen en workshops over tablets, computers en internet in 410 leslocaties. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en betaalbaar en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers. Voorbeelden van lesonderwerpen zijn fotoboeken maken, orde op de computer, internetbankieren, Facebooken of Skypen. In de leslocaties worden cursisten begeleid door vrijwilligers, zelf ook senioren.

Leslocaties

Locaties

Een leslocatie kan een buurtcentrum of bibliotheek zijn waar cursussen worden gegeven, maar ook een internetcafé met een inloopuur. SeniorWeb Leslocaties zijn vaak opgezet in samenwerking met (lokale) partners zoals de Rabobank, bibliotheken, ouderenbonden en Stichting Welzijn Ouderen. De leslocaties hebben geen winstoogmerk.

Zelf een leslocatie starten?

SeniorWeb staat er altijd voor open om op plekken waar nog geen leslocatie is, nieuwe initiatieven te ontplooien. Dit doen wij in samenwerking met lokale partners. Hebt u een cursuslocatie en wilt u zich aansluiten bij SeniorWeb? Of ziet u mogelijkheden om bij u in de buurt een leslocatie te starten? Neem voor meer informatie contact op met Raquel Wanrooij, adviseur leslocaties, telefoonnummer 030 - 276 99 40, e-mailadres servicepunt@seniorweb.nl

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij een SeniorWeb Leslocatie?

Benieuwd hoe u als vrijwilliger in een leslocatie actief kunt zijn? Lees meer over de mogelijkheden.
Op deze pagina vindt u de leslocaties bij u in de buurt. U kunt voor vacatures rechtstreeks bij de leslocaties informeren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.