Zoeken
Menu Zoek

Cursussen en workshop in de Leercentra

SeniorWeb organiseert door het hele land cursussen en workshops over tablets, computers en internet in 425 Leercentra. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en betaalbaar en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers. Voorbeelden van lesonderwerpen zijn fotoboeken maken, orde op de computer, internetbankieren, facebooken of skypen. In de Leercentra worden cursisten begeleid door vrijwilligers, zelf ook senioren.  

Locaties 
Een Leercentrum kan een buurtcentrum of bibliotheek zijn waar cursussen worden gegeven, maar ook een internetcafé met een inloopuur. SeniorWeb Leercentra zijn vaak opgezet in samenwerking met (lokale) partners zoals de Rabobank, bibliotheken, ouderenbonden en Stichting Welzijn Ouderen. Leercentra hebben geen winstoogmerk.

Zelf een Leercentrum starten?  
SeniorWeb staat er altijd voor open om op plekken waar nog geen Leercentrum is, nieuwe initiatieven te ontplooien. Dit doen wij in samenwerking met lokale partners. Hebt u een cursuslocatie en wilt u zich aansluiten bij SeniorWeb? Of ziet u mogelijkheden om bij u in de buurt een Leercentrum te starten? Neem voor meer informatie contact op met Raquel Wanrooij, adviseur Leercentra, telefoonnummer 030 - 276 99 40, e-mailadres  servicepunt@seniorweb.nl   

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij een SeniorWeb Leercentrum? 
Benieuwd hoe u als vrijwilliger in een Leercentrum actief kunt zijn? Lees meer over de mogelijkheden. 
Op www.seniorweb.nl/leercentra vindt u de Leercentra bij u in de buurt. U kunt voor vacatures rechtstreeks bij de Leercentra informeren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.