Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Windows 10 insider
Geplaatst op 13 februari 2016 om 15:01 door Groetend

Van de Lumia smartphones zijn al enkele uitgerust met Windows 10.
De meeste echter draaien nog op Windows Phone 8.1, dat perfect werkt. Een aantal van deze toestellen gaat (deze zomer?) over naar Windows 10.
En wie van een gokje houdt (ik wel): het is mogelijk om de app Windows Insider uit de Store te halen. Hiermee ontvangt u een vroege versie van Windows 10. Ik heb dat gedaan (wel de voorzichtige optie gekozen) en het werkt erg goed op mijn Lumia 1020. Let op dit zegt niets over de goede werking op andere toestellen. W10 is vergevorderd, ik vond het de gok waard en ... het blijkt sneller dan W Phone 8.1 en heeft weinig ongemakken. Het toont net wat strakker en vooral het instellen is net zo vertrouwd als bij Windows 10 op de PC.
Wie heeft ook de stap gewaagd?

3 reacties
Jelle-46 zegt:

Beste Dirk.

Ik heb een Lumia 645 LTE, ik ben aan het zoeken geweest maar mijn Engels is niet om over naar huis te schrijven, ik ben gestopt met het zoeken wil geen risico lopen mijn telefoon doet het goed ik wacht wel af.
Of heb jij nog een tip.

13 februari 2016 om 22:15.
Groetend zegt:

Ik zie hier bij Microsoft NL-talige informatie staan over Windows 10 Mobile Insider Preview.
Er staan links naar hoe je je aanmeldt, wat de systeemvereisten zijn (link werkt niet), en welke smartphones worden ondersteund (zie de toegevoegde lijst). De 645 staat er niet tussen, de 640 wél.
Of het gaat werken ..... over een ander toestel dan het mijne spreek ik mij liever niet uit.
Wel: de voorwaarde is dat de softwareversie 'Denim'is (vermoedelijk in orde).
Ik kan aanraden om eens te kijken in de Microsoft Community. Over de 640 zie ik 1 recente slechte ervaring (Engelstalig) en van vorig jaar ook wat minder goede NL-talige ervaringen. Ik heb niet grondig gezocht, wie weet is er meer te vinden.
Wat je daar kunt doen is (in het Nederlands)de vraag neerzetten of iemand recente ervaring heeft met Windows 10 insider op hetzelfde toestel, wie weet reageert er iemand (vaak wel).
Ik heb dat vooraf ook gedaan over mijn Lumia 1020 waarop ik vorig jaar al eens de preview had gezet, wat mis ging. Nu werkt hijwél goed en dat is belangrijk want de smartphone is mijn dagelijks hulpmiddel.
Als het misgaat dan is dat wel vervelend maar het toestel is terug te zetten op de begin-(fabrieks-) instellingen en dan weer op te tuigen. Is een werkje maar de instellingen blijven dankzij de Microsoft-Account bewaard en komen vanzelf terug, de apps e.d. ook.

14 februari 2016 om 16:29.
Jelle-46 zegt:

Dirk bedankt ga het uitzoeken.
Het is geen probleem mijn telefoon werkt goed maak er verder geen probleem van,

15 februari 2016 om 14:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club