Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Android
Geplaatst op 24 juli 2016 om 14:57 door Henca

Hallo allemaal.
Eindelijk ben ik overstag gegaan en heb een mobile foon aangeschaft. Het is een Huawei Y635.
Hij werkt op Android. Nu wil ik foto's van de foon op mijn p.c. zetten maar krijg de mededeling dat ik Android moet installeren. Via Google kom ik er niet uit, wie weet hoe en wat? Alvast bedankt, ik ben er al sinds gister mee bezig.

18 reacties
Henca zegt:

Ik zie dat er maar en bijlage kaan. Hier is er nog een.

24 juli 2016 om 14:58.
Groetend zegt:

De boodschap betreft niet het installeren van Android op de PC, maar het installeren van een stuurprogramma zodat de PC kan 'praten' met de smartphone als deze via USB wordt aangesloten. Het zoeken naar zo'n stuurprogramma duurt soms even.
Maar waarom zo ingewikkeld .... Alternatief is:
Laat de smartphone automatisch een backup maken van de foto's in de cloud (voor Android zal dat Googledrive zijn, misschien kan Onedrive ook). Laat hem dat alleen doen als er wifi is. De meeste moderne smartphones kunnen dit.
Vanuit de PC zijn de foto's in de cloud te bekijken en eventueel te bewerken. Downloaden kan natuurlijk ook altijd.
Ik raad maken van een backup in de cloud aan, ook t.b.v. andere informatie op de smartphone. Na eenmalig instellen heb je er geen omkijken meer naar en hij doet dat dan bijv. ook in het buitenland.
Sleutel voor maken van de backup is het smartphone-account (net zoiets als een microsoft-account maar dan voor google). Met dat e-mailadres en wachtwoord logt de smartphone in en kun je via de PC ook inloggen.

24 juli 2016 om 15:18.
avatar
Ex-lid zegt:

Deze melding kreeg ik in Windows 10 toen ik m'n telefoon via een hub aansloot.
Rechtstreeks op een usb-poort van de pc kreeg ik hem in de verkenner in beeld.

24 juli 2016 om 15:23.
Henca zegt:

Bedankt heren. Wat Dirk zegt is een beetje ingewikkeld voor een dom blonTje en wat Kareltje zegt, gaat bij mijn W10 niet op. Ik krijg wat anders in de verkenner. Ik zal de 2 bijlage's apart laten zien. Jammer dat er per vraag maar 1 bijlage bij kan. Als ik dat groene dingetje opene

krijg ik de 2e bijlage te zien.
,

24 juli 2016 om 15:39.
Henca zegt:

2e bijlage

24 juli 2016 om 15:40.
Groetend zegt:

Henca,
Zonder te willen aandringen:
het is slechts het aanzetten van een instelling op de smartphone: o.a. hier bij de consumentenbond staat korte uitleg.
Deze werkwijze is gebruikelijk.
Geen gedoe meer met de PC.

24 juli 2016 om 15:55.
Henca zegt:

Dank Dirk maar er staat niets bij over aansluiten naar je p.c. Ik ben nog steeds aan het zoeken.
Hij staat er wel bij maar ik krijg deze mededeling, zie bijlage.

24 juli 2016 om 16:33.
avatar
Ex-lid zegt:

De tel. wordt als cd-station gezien. Dat heb ik ook met een reclame-stick van Douwe Egberts.
Maar afbeeldingen die erop staan, kan ik in de verkenner zien. Als ik op dat station klik zie ik ze staan. Ík kan ze ook kopiëren en op de pc opslaan.

24 juli 2016 om 17:18.
Henca zegt:

Ik zie niets van dat alles Kareltje. Maar ik heb nu de foto via mijn gmail verstuurd maar dat vind ik vrij omslachtig. Met mijn Samsung (gekregen, een heel kleintje) ging het...stekkertje er in voila, daar waren de foto's.
Allemaal bedankt voor de hulp, handig die clubs.
Henc@

24 juli 2016 om 17:30.
Niekie zegt:

Als je in apparaat beheer de cd speler (de telefoon dus) kan je daarop met rechts klikken en kiezen om het stuurprogramma te zoeken.

Niek

24 juli 2016 om 17:51.
Groetend zegt:

Henca, je wilt de smartphone aansluiten op de PC en ik probeer uit te leggen dat het na omzetten van 1 instelling overbodig is (en hij staat misschien al aan). Misschien moet ik dat niet doen omdat het niet de vraag is en ik daarvan het doel niet ken, dus excuus als ik verwarring breng.

24 juli 2016 om 18:07.
Henca zegt:

Je wilde toch alleen maar helpen Dirk? Bij de consumentebond staat niets over aansluiten.
Ik ga morgen verder, ben er al 2 dagen mee bezig. Ik heb vierkanten ogen inmiddels. Smakelijk eten allemaal en ik geef een gil als het gelukt is ( met usb kabel).

24 juli 2016 om 18:25.
Groetend zegt:

Prima Henca. De link naar de Cons.Bond heb ik gegeven om te laten zien dat de smartphone een backup kan maken zonder hem aan te sluiten op de PC. Daarin begrijpen we elkaar niet goed denk ik. Maakt dit de ogen weer rond?

24 juli 2016 om 19:50.
Henca zegt:

Back-up heb ik al gedaan. Dat gaat gewoon via de foon.Maar je krijgt een usb kabeltje bij de foon om hem aan te sluiten op de p.c. maar dat werkt gewoon niet. Ik heb echt alles geprobeerd maar het heeft toch met een stuurprogramma te maken en dat kan ik niet vinden op het net. Bedankt Dirk.

24 juli 2016 om 20:40.
Groetend zegt:

OK duidelijk Henca.
Heeft het advies van Niekie om 17:51 uur geholpen? De PC zou daarmee op internet moeten gaan zoeken. Het toestel stamt uit 2015, dat is niet al te oud dus er moet wel iets zijn.
Zou deze link nog behulpzaam kunnen zijn bij de zoektocht naar een aansluiting?

Zo niet dan stel ik toch de vraag: wat wil je bereiken met het aansluiten op de PC?

Ander puntje: het is een budgettoestel met weinig geheugen. Zet er wel een extra geheugenkaartje in t.b.v. de opslag van foto's, anders komen er snel problemen.

24 juli 2016 om 21:25.
Henca zegt:

De aanhouder wint weer eens een keer.
Na 2 dagen van alles proberen heeft de link van Dirk geholpen. Daar werd het e.e.a. goed uitgelegd . Ik ben nu...ontwikkelaar... en nu werkt het. Dat dit een budget toestel is, wist ik niet, ik vond het al goedkoop. Maar ik heb het aangeschaft omdat mijn kleindochter met me wil Whats Appen. Als telefoon gebruik ik het niet, ze bellen me thuis maar.Verder vind ik, als je er een usb kabeltje bij doet omdat je hem aan kunt sluiten op je p.c., moet het wel werken. Dank aan iedereen voor alle hulp.

24 juli 2016 om 23:13.
Groetend zegt:

Mooi dat het is gelukt en succes met whatsappen! Het is leuk en met meerderen in een groep nóg leuker.

Betr. bellen/SMS'en met deze smartphone ... rustig doen, dat gaat helemaal goed. Mag wel moet niet.
Het geheugen kan een knelpunt worden bij extra apps en bij foto's. Hij slaat ook whatsappfoto's foto's op als je die opent. Dat gaat niet zo hard dus het is niet acuut maar ik zou hier wel aandacht aan besteden (even hulp erbij halen denk ik).
In deze review lees ik: 4GB opslag voor apps en media. Dat laatste is wat aan de karige kant, dus een micro-sd-kaartje gebruiken, is aan te raden.
Zij zijn verder wel positief over het toestel.

25 juli 2016 om 23:33.
Henca zegt:

Bedankt Dirk
Dit toestel was me aangeraden, ik zou het zelf niet geweten hebben. Ik kan een p.c. uit elkaar halen en in elkaar zetten (ben al meer dan 15 jaar HAH van SW) maar mobiele telefoons hebben me nooit geinteresseert totdat mijn kleindochter wilde whats appen met oma. Dat is dan ook het enige wat ik er mee ga doen behalve bellen en foto's maken.Nogmaals dank.

26 juli 2016 om 14:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club