Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
dataoverdracht.
Geplaatst op 16 juni 2019 om 09:30 door cnhvandijck

Onlangs zag ik bij Bol.com een afbeelding van een apparaatje welke , aangesloten op het oplaadpunt van de mobiele telefoon een aantal functies had. Men kon er een USB stick , een mini SD-kaartje en een gewone SD kaart op aansluiten om zo van en aar de telefoon data over te brengen. ( foto's etc. ) . Met dit apparaatje is het gedoe met kabeltjes etc. mijn inzien voorbij. Wie heeft er ervaring met dit apparaatje en is het op iedere mobiele telefoon te gebruiken ? Laatste vraag stel ik omdat er nogal verschil zit in oplaadcontacten.
met vriendelijke groeten.

11 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Welke Mobiele telefoon heeft U ?, zo te zien heeft het 'dingetje' een USB-C aansluiting, naast een gewone USB-A aansluiting. Die USB-A aansluiting 'lijkt' te kunnen worden veranderd in een micro-usb aansluiting. Naast het kunnen lezen van een memory-card heeft het device m.i. weinig nut, omdat er geen eigen flash geheugen in zit.
16 juni 2019 om 10:21.
cnhvandijck zegt:

Ik heb de MOTOROLA G6.

16 juni 2019 om 10:37.
cnhvandijck zegt:

Wat ik eigenlijk wil bereiken is om foto's tijdens de vakantie zoveel als mogelijk meteen op een USB stick of SD-kaartje te zetten zonder dat ik allerhande soort kabeltjes en laptop of tablet mee moet nemen. Ook een stukje veiligheid in geval de telefoon gedurende de vakantie verloren zou gaan.

16 juni 2019 om 11:05.
Groetend zegt:

Voor backup van foto's bestaat een simpeler alternatief: in de camera app is aan te zetten dat de smartphone automatisch een backup maakt naar Google (het Android account). Slechts bij sommige oudere smartphones kan dit niet.
Ook kun je er de Onedrive app opzetten. Deze vraagt dan of hij automatisch een backup mag maken naar Onedrive op naam van het microsoft account (waarvan je dan mailadres + wachtwoord moet inbrengen). Voordeel is dat Onedrive automatisch synchroniseert met een computer met hetzelfde microsoft account. Bovendien ontdekt de app alle fotobestanden zoals van whatsapp of Facebook of bewerkte foto's en worden deze na je toestemming ook gesynchroniseerd.
Het synchroniseren naar Google of naar Onedrive gebeurt alleen via wifi.
Op deze manier heb je er geen omkijken naar.

16 juni 2019 om 11:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Klopt wat Dirk Boom zegt, maar kost wel veel van je data bundel als je niet op WiFi zit op je vakantie in het buitenland en dan maar hopen dat het binnen de eu is.

OneDrive c.s. werkt ook op 3G/4G.

16 juni 2019 om 12:03.
Groetend zegt:

@nnsa Dus alleen via wifi synchroniseren, dat spreekt bijna vanzelf.

16 juni 2019 om 12:04.
avatar
Ex-lid zegt:

Niet voor iedereen spreekt alles vanzelf. Vele voorbeelden gezien van forse telefoonrekeningen van binnenhalen (systeem) updates via databundel... Ook zelf pas nog geconfronteerd met uitgevallen wifi-zender thuis, waarbij telefoon echtgenote bijna permanent naar 4G schakelde...

16 juni 2019 om 12:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Het apparaatje zou theoretisch kunnen werken. Motorola g6 heeft een usb-c aansluiting en kaartjes lezer ook.

16 juni 2019 om 12:19.
cnhvandijck zegt:

Alles beschouwd denk ik zelf dat het de moeite waard is om het door mij bedoelde apparaatje aan te schaffen. Kost nog geen €.10,- en die kosten zijn nog overzienbaar. Beter dan hoge kosten van databundels en ook geen probleem voor het wel of niet aanwezig zijn van WIFI.

16 juni 2019 om 12:57.
HaWee zegt:

Ik heb iets dergelijks en het werkt gewoon goed. (bepalend is of je de juiste aansluiting op gadget en telefoon hebt en dat lijkt wel)
ja makkelijk omdat je geen kabeltjes nodig hebt maar dat is tevens een aandachtspunt.
Een kabeltje aan je telefoon vangt bewegingen op dus weinig krachten op de aansluiting, dit ding is star.
Je moet dus éérst de memorykaart oid aansluiten en pas als laatste het ding in de telefoon prikken en als eerste weer uit de telefoon en daarna de memorykaart oid er uit halen.

16 juni 2019 om 13:20.
cnhvandijck zegt:

Hartelijk dank allemaal voor de gegeven informatie. Ga gewoon dat "dingetje" bestellen.
Wat mij betreft : Topic gesloten.
m.vr.gr.

16 juni 2019 om 14:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club