Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Intikken van tekst: toetsenbord op tablet verschijnt niet meer
Geplaatst op 16 november 2019 om 23:29 door marijtje7

Tablet LENOVO - TB3-X70F - W10
Als ik tekst wil intikken, verschijnt het toetsenbord onderaan het scherm niet (meer).
Hoe kan ik dit weer zichtbaar maken zodat ik weer kan typen?

16 reacties
DirkB zegt:

Het kan zijn ingeklapt. Staat onderin het scherm een klein toetsenbord icon?

17 november 2019 om 01:44.
marijtje7 zegt:

Beste Dirk, Nee helaas, ik heb vanaf alle kanten ' geveegd', maar geen enkele reactie, laat staan een toetsenbord. Weet echt niet wat er aan de hand is.

17 november 2019 om 09:09.
HaWee zegt:

probeer de simpele oplossing voor heel veel computerproblemen eens
zet het toestel echt uit (niet slaapmode maar echt uit)
wacht een paar minuten en zet hem opnieuw aan.
werkt het nu?

17 november 2019 om 11:40.
marijtje7 zegt:

Beste Henk, Mijn mobieltje doet het weer en het toetsenbord is ook te zien.
Mijn tablet, daarentegen is het toetsenbord nog niet te zien, dus kan geen tekst typen om bijvoorbeeld te surfen op internet. Heb bij instellingen gekeken bij Taal en Invoermethoden en daar staat onder Huidig toetsenbord - Typen in meerdere talen - Gboard. Weet niet of dit er iets mee te maken heeft. Onder Spraakuitvoer staat een stipple voor Google Tekst-naar-spraak-engine. Als dat zou moeten kan ik die stippel niet wegkrijgen. Weet ook niet of dit met het niet verschijnen van het toetsenbord te maken heeft. In ieder geval dank voor het meedenken.

17 november 2019 om 12:08.
HaWee zegt:

als ik op mijn tablet kijk (een Asus) dan zie ik ook Gboard en bij mij werkt het.
via het tandwieltje achter Gboard kun je zaken instellen waaronder die spraakinvoer

17 november 2019 om 12:26.
marijtje7 zegt:

Beste Henk, Misschien komt het zo over maar het gaat mij niet om de spraakinvoer, het gaat mij erom dat het toetsenbord weer tevoorschijn komt als je tekst wilt typen. Ik wilde ook laten zien wat er achter/onder Spraak staat.

17 november 2019 om 13:11.
HaWee zegt:

Dat begreep ik, maar misschien kun je die spraak daar uitzetten omdat je schreef dat je het puntje niet weg kon halen, daar is het een schuifje bij mij. Verder kun je nog wat meer zaken over het toetsenbord daar instellen, misschien staat er iets bij wat je een idee geeft?

17 november 2019 om 13:17.
DirkB zegt:

Ik heb een Lenovo tablet (ander type), misschien kan ik vergelijken. In het schermplaatje (foto gemaakt) zie je mijn instellingen bij Taal en invoer. Onder spraakuitvoer staat bij mij niets en ik kan het wel kiezen.
Verder (niet in het plaatje): als ik kies voor Toetsenbord en invoermethoden en dan Huidig toetsenbord, dan komt het schermpje Toetsenbord wijzigen en als ik Toetsenbord kiezen selecteer, dan staat het Gboard in grijs en het schuifje op 'aan' (niet te wijzigen). Spraakgestuurd typen staat op automatisch (schuifje staat aan). Dit moet de standaard instelling zijn want ik kijk hier normaliter niet naar.

17 november 2019 om 13:26.
marijtje7 zegt:

Beste Henk, heb nogmaals gezocht op internet en daar staat het volgende antwoord van iemand uit een forum, ik citeer: "Op de taakbalk, net naast de klok, aantikken en even vast houden. Dan opent zich een klein menu met drie items. Klik op 'schermtoetsenbordknop weergeven' en het toetsenbordicoontje is er weer. Zo kun je hem ook verbergen".
Dit geldt wel voor de 'gewone' PC.
Op mijn tablet is de klok niet in de rechter benedenhoek te vinden. Maar waar dan wel?
Zag nog een opmerking dat er stuurprogramma's moesten worden bijgewerkt. Zoals een gedeelte van dit antwoord: "... via de website van http://www.eeti.com.tw/drivers_Win.html
de drivers weer gedownload en geinstaleerd , daarna de computer opnieuw op gestart en daarna het prg weer verwijderd en dan installeerd windows 10 weer de oude driver en je hebt je schermtoetsenboord weer terug …. , dit is de link van de drivers die ik gebruikt hebt op mijn medion http://www.eeti.com.tw/touch_driver/Win8/20150521/eGalaxTouch_5.13.0.13911-Release-150511-ForSingleTouchDevice.zip
Dat is me nogal wat. Is er misschien een kortere oplossing?
Groetjes

17 november 2019 om 13:45.
marijtje7 zegt:

Beste Dirk,
Grotendeels ziet het het netzo uit. Alleen mis ik een regel, zie bijlage.

17 november 2019 om 13:50.
HaWee zegt:

dat verhaal gaat echt over iets heel anders dan jouw probleem.
het gaat over een pc, normaal gebruik je daar een los toetsenbord maar je kunt een schermtoetsenbord op je scherm zetten en met de muis klikken. Dat verhaal over naast de klok is dat je op de pc als je vaak het schermtoetsenbord gebruikt je daar een icon zet zodat je het makkelijk kunt oproepen. Het gaat ook over Windows en jouw tablet werkt op Android dat is iets heel anders.

17 november 2019 om 13:53.
DirkB zegt:

Lastig .... ook op internet vind ik er niet veel over.
Extra vraag: doet het toetsenbord het in geen enkele situatie?
Op internet vond ik dat iemand de app Google heeft verwijderd en vermoedelijk daarna opnieuw vanuit de playstore geïnstalleerd. Daarna werkte het toetsenbord weer.
Andere ideeën die ik eerst zou proberen:
- kijk in de Playstore en zoek de Google app. Ik zag daar staan dat er een update is en die heb ik opgehaald.
- kijk in de instellingen bij apps. Kies daar Gboard en dan opslagruimte. Hier kun je de Cache wissen. Je kunt ook de gegevens wissen maar dan moet je misschien enkele gegevens opnieuw inbrengen. Het leeghalen van de cache is geen probleem.
Het is een beetje gokken wat zou kunnen werken.

17 november 2019 om 14:02.
HaWee zegt:

Als je zoekt op Google moet je in je vraag duidelijk zetten behalve verdwenen schermtoetsenbord ook de kreten Android en Lenovo tablet dan heb je kans op nuttiger antwoorden (maar pas op , soms staat er bij een link "missende termen ........." en als daar Android en tablet mist dan is het dus geen nuttig antwoord.)

17 november 2019 om 14:03.
marijtje7 zegt:

Beste Henk en Dirk,
Ben nog steeds bezig, samen met jullie een oplossing te zoeken.Heb ik gedaan. Daar kwam toetsenbord niet in voor.
Ik dacht plots aan een systeem-update, had ik die wel bijgewerkt? Er was een systeemupdate. Na het downloaden en installeren start de tablet weer op, en dat duurt langer dan gedacht. Zodra ik mijn scherm weer zie en op internet dan probeer ik het nogmaals. Jullie horen van mij.

17 november 2019 om 14:20.
marijtje7 zegt:

Beste Henk en Dirk,
Het is voor elkaar. Het lag aan de update. Bij de eerste maal update werkte het nog niet goed. De tweede langdurende update was het goed. Dat dat de oorzaak was had ik niet vermoed. Heel erg bedankt voor het meedenken en jullie geduld. Ik zal de updates automatisch instellen, dan vergeet ik het niet meer.

17 november 2019 om 17:06.
DirkB zegt:

Prima zo, dank voor het meldem.

17 november 2019 om 18:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club