Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Tip Smartphone koppelen aan computer
Geplaatst op 6 augustus 2020 om 17:51 door DirkB

Het is mogelijk om het smartphonescherm te casten (als scherm weer te geven) én te gebruiken op de Windowscomputer. Hiervoor is de app Jouw telefoon nodig die in Windows 10 staat. Verder is nodig dat beide apparaten via hetzelfde wifi werken.
Als je op de computer de app Jouw telefoon opstart, kun je het aansluitproces in gang zetten. Dit doorloopt een aantal stappen die in de app worden uitgelegd (je moet ook op de smartphone wat dingen doen). Als alles is voltooid en de toestemmingen zijn gegeven, zie je het smartphonescherm en meer op de computer.
Het mooie is, dat je de complete smartphone vanaf de computer kunt bedienen: schermen wisselen, apps starten, gegevens intikken, instellingen aanpassen, bellen, ..... Aangezien menigeen het tikken op een smartphone- of tabletscherm te priegelig vindt, kan het een oplossing zijn dat je op deze wijze het toetsenbord en de muis van de computer kunt gebruiken.
De app Jouw telefoon bestaat al een tijdje en wordt geleidelijk uitgebreid/verbeterd.
Wie het leuk vindt ..... experimenteer er eens wat mee. Het vraagt om wat geduld maar als het werkt kan het handig zijn.
Mijn ervaring: de weergave en het gebruik van het smartphonescherm via de computer werkt goed, de andere functies doen het wat minder goed (daar ben ik nog mee aan het experimenteren). De smartphone blijft in verbinding als hij in standby gaat, maar als je op de computer iets anders gaat doen wordt de verbinding verbroken totdat je de app Jouw telefoon weer gaat gebruiken.
Bijgaande schermafdruk is het smartphonescherm op de computer (hier dwars weergegeven). Links bovenaan staat het verbindingstekentje.
Hm, mijn laptop moet zeer nodig worden opgeladen (in de taakbalk: hij staat op de spaarstand)

6 reacties
fred612 zegt:

goede suggestie dirk. van whatsapp gebruikte ik dit al separaat.
als je het nog groter wilt zien van 7'' naar 17''naar 50'', DUPLICEER je het pc scherm naar je smart TV externe bron.

7 augustus 2020 om 11:08.
DirkB zegt:

Ja, Whatsapp komt echt schermvullend op je computer. Bij de functie die ik noemde zie je het smartphonescherm dus dat is niet zo groot, het gemak zit in het bedienen.

7 augustus 2020 om 11:18.
fred612 zegt:

Als je Whatsapp download op je pc kun je via QR verbinding maken met je telefoon en het telefoonbeeld 7''beeldvullend 17''op je pc zien. dat gebruik ik en soms bekijk ik een familie video of beeld bellen op mijn TV

7 augustus 2020 om 11:42.
Zegert zegt:

Hallo Dirk,

Ik denk dat dit nuttig kan zijn voor de 'gewone' gebruikers - hier bedoel ik dan mensen die 'gewoon' 1 smartphone hebben en niet zoals ondergetekende zo'n 4 Android apparaten om dingen te kunnen testen.
Wellicht kan die App dit ook aan maar ik heb er niet vaak behoefte aan - indien nodig kies ik TeamViewer.

8 augustus 2020 om 14:53.
DirkB zegt:

Teamviewer had ik nog niet bedacht. Kun je daarmee vanuit Windows een Android smartphone/tablet bedienen?

8 augustus 2020 om 17:14.
Zegert zegt:

Ja, dat blijkt vaak te werken.
Op het Android toestel TeamViewer QuickSupport (icoon laat alleen QuickSuport zien) installeren.

Bij de oudere toestellen werkt het niet OF je kunt alleen meekijken maar bediening blijft op het Android toestel.
Met de nieuwere toestellen kun je de bediening overnemen.

8 augustus 2020 om 19:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club