Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Batterij Samsung Galaxy A71
Geplaatst op 12 januari 2021 om 14:47 door MARVA

Ik vind, dat ik de batterij van m'n smartphone zo snel weer moet opladen, plm. om de 2 dagen.
Ik gebruik 'm nl. alleen als telefoon, dus maak geen gebruik van internet, filmpjes kijken, muziek luisteren, enz., daarvoor gebruik ik nl. m'n tablet of laptop.
Heb gekeken bij "Apparaatonderhoud" > "Batterij", maar 't is me niet duidelijk wat ik evt. nog meer kan doen, naast 't optimaliseren van de "Energiestand"?

4 reacties
Groetend zegt:

Bij normaal gebruik (internet, whatsapp, mail, sociale media) is de accu in 1 dag leeg, bij intensief gebruik moet je misschien tussendoor opladen. Dus bijladen na 2 dagen vind ik niet slecht. Een smartphone is altijd actief, ook in standby en verbruikt dus altijd een beetje stroom. Zo is hij bedoeld en gebouwd, daar is niets verkeerd aan en bij dat gebruik gaat de accu normaliter lang mee. Dus uitzetten wat sommigen nog wel eens doen, is onnodig en ongebruikelijk (mag wel hoor).
Een flink deel van het accuverbruik komt voor rekening van het scherm. Je kunt eens kijken welke schermresolutie is ingesteld, hoe hoog de verlichting staat, en of deze zich aanpast aan de omgeving.

12 januari 2021 om 15:11.
MARVA zegt:

Bedankt Dirk, voor je duidelijke uitleg.

12 januari 2021 om 15:24.
HaWee zegt:

Ik vrees dat dat tegenwoordig "normaal " is, ik gebruik mijn mobiele telefoon eigenlijk helemaal niet , hij is puur voor noodgevallen (die zich gelukkig nog niet hebben voorgedaan ) maar ik moet mijn nieuwe om de 2 of 3 dagen opladen . Ik had een simpele Nokia mobiele telefoon , geen smartphone, en die hoefde ik slechts om de 2 a 3 weken op te laden maar mijn provider ging stoppen met 2G in verband met introductie 5G . Nu heb ik een Nokia 8110 4G , geen smartphone maar iets tussen normaal en smart in, wel internet wat ik niet gebruik maar niet al die andere zaken . Bij de voordelen staat als eerste genoemd de lange standby tijd dus minder vaak opladen .........

als je puur alleen voor bellen gebruikt kun je Bluetooth en evt WiFi afzetten dat scheelt in verbruik . WEL eerst WiFi aanzetten voor updaten , en bij update instellen alleen via WiFi

12 januari 2021 om 15:28.
Groetend zegt:

Ik ga nog even in op de schermhelderheid. Het instellen is te vinden in de Instellingen, dan Display. Ik heb de helderheid vrij laag ingesteld en 'aanpasbare helderheid' staat aan. Dat betekent: het scherm is meer verlicht in de zon en minder verlicht in het donker.
Kijk daar ook even naar de schermresolutie. Ik heb die op de middelste stand staan (FHD+), je kunt eventueel kiezen voor HD+ (iets lager accuverbruik, iets minder fraai beeld) of juist WQHD+ (iets hoger accuverbruik, scherper/mooier beeld).
Verder zet de smartphone apps in een spaarstand als deze weinig worden gebruikt. Dit stelt zich op den duur automatisch in.
Zie ook het bijgevoegde plaatje (Samsung S20 5G / Android 11)

@HaWee: mijn smartphone wordt gebruikt voor alles: mail, whatsapp, sociale media, het nieuws, seniorweb clubs, bellen, fotograferen, het weer, de agenda, Officedocumenten, navigatie, wisselkoersen, de planning van de vuilnisophaaldoenst, Google Maps, en meer. Maar de laptop wordt ook nog gebruikt. Een tablet heeft t.o.v. een smartphone een aangenaam groter scherm, echter een smartphone is altijd en overal bij de hand.

12 januari 2021 om 17:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club