Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Gebruik powerbank
Geplaatst op 21 april 2021 om 17:08 door Ralph

Voor mijn smartphone wil ik een powerbank aanschaffen. Als ik een fietstocht wil maken met gebruik van navigatie is het dan verstandig de powerbank meteen aan te sluiten op de phone ? Mag dat of werkt dat niet?

4 reacties
HaWee zegt:

Dat hoort te werken, afhankelijk van je phone en het gebruikte kabeltje moet je misschien na aansluiten een keuze maken op de phone en dat zou dus waarschijnlijk iets moeten zijn als "opladen" .
Kijk wel even dat je dan zowel de phone als de powerbank netjes kunt monteren op de fiets en het kabeltje niet strak komt te staan of zo.
Als je niet te lang fietst en ook nog pauzes hebt kun je ook de pauze benutten om de phone even aan de powerbank te hangen ipv continu

21 april 2021 om 17:51.
Ralph zegt:

Dank, ik zal er mijn voordeel mee doen.

21 april 2021 om 17:59.
DirkB zegt:

Ik gebruik op de e-bike mijn smartphone voor navigatie. Hij zit dan in een houder aan het stuur met een kabeltje naar de stroom en staat permanent aan. De navigatie op zichzelf kost weinig stroom maar als het scherm voortdurend aanstaat, dan gaat het harder. Dit is eenvoudig uit te proberen voor de smartphone die je hebt.
Mijn stroombron is de Boschconsole die bij de middenmotor hoort, er zit een stroomaansluiting op. Deze vereist wel een speciaal kabeltje (bij mij met een verloopstukje naar USB-C).
Oorspronkelijk keek ik op een knooppuntroute zo nu en dan waar ik was, dan is bijladen onnodig.

21 april 2021 om 18:33.
Ralph zegt:

Dank Dirk, da's ook een idee. Ik heb ook een Bosch console met USB . Dank voor de tip.

21 april 2021 om 20:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club