Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Coronacheck app
Geplaatst op 9 juni 2021 om 18:24 door Groetend

Voor hen die zich wel eens afvragen wat je met de smartphone kunt aanvangen, is de Coronacheck app misschien een idee. Hij staat in de Playstore en over een paar weken kun je er wat mee, lees ik in nos.nl/l/2384316 (dit is nadrukkelijk géén uitnodiging voor een Coronadiscussie)
Ik las het bericht via de NOS nieuwsapp op de smartphone (de andere is de nieuwsapp van NU.nl, ook hebben de kranten hun apps maar die zijn niet altijd gratis). Ik gebruik erg veel apps.

2 reacties
JanvB zegt:

Hallo Dirk, ik lees hierboven dat je erg veel apps gebruikt.

Hoewel mijn telefoon het makkelijk aan kan (Samsung Note 10+), ben ik de laatste jaren steeds meer gaan ont-appen. En dat bevalt me heel goed.
Minder meldingen, minder nutteloze accounts aanmaken, minder reclame, minder onnodige email, minder gemekker in het algemeen, want je hoeft die apps ook niet te updaten, in slaap te laten vallen, of er juist weer wakker te schudden, etc.
Mensch, wat een rust!

En daarnaast natuurlijk ook nog minder snel de kans dat je gegevens op straat komen te liggen; want vooral de laatste tijd is het flink raak met gehackte databases van bedrijven en overheidsinstellingen (CBR, GGD, gemeentelijke databases, etc.).
Beveiliging van gegevens lijkt nog altijd een sluitpost bij alle andere edele bedoelingen.
Op het gevaar af om toch in zo'n oeverloze Covid discussie verzeild te raken vraag ik me af waarom je kiest voor zo'n Corona app die nog niet klaar is, en zijn nut nog moet bewijzen?

10 juni 2021 om 13:46.
Groetend zegt:

Een app doet iets voor je (hij logt voor je in) en heeft meestal wat eigen intelligentie. Soms slaat een app ook gegevens op.
Zoals bekend, is bankieren via de app het meest veilig. Zo ook het meeste andere app gebruik.
Over het nut moet vooral iedereen een eigen afweging maken. Voor mij is het gemak omdat ik websites niet op internet hoef op te zoeken, op de hoogte ben van het nieuws, de Clubs via een app doe (ingelogd en wel, het is dan slechts een snelkoppeling), het gebruik van mijn KPN abonnement kan zien, de voortgang van pakketbezorging kan volgen, Mijn Overheid kan raadplegen, de Digid kan gebruiken, met iDeal kan betalen, tegen een klein jaarbedrag fietstochten kan downloaden, een website mbv Wordpress kan beheren, muziek kan beluisteren en films kan bekijken, mijn geluidsapparatuur kan bedienen, mijn Hue kan regelen, enz enz. Ik weet dat sommigen nog een papieren krant lezen en het acht uur journaal bekijken, maar daar ben ik al lang voorbij (nogmaals: ieder een eigen keuze, niets is verkeerd).
De Covid app koos ik even vanwege de actualiteit, de beschikbaarheid (ook nu al te gebruiken) en de eenvoud. Het had ook iets anders kunnen zijn.

10 juni 2021 om 14:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club