Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Geluid via Koptelefoon
Geplaatst op 2 september 2021 om 07:34 door Cees-1946

Augustus jl, heb ik een Smartphone aangeschaft. De vraag is, of er een passende koptelefoon verkrijg baar is, zodat ik naar mijn favoriete muziek kan luisteren?

9 reacties
DirkB zegt:

Wat voor smartphone is het? (merk, type).
Niet elke smartphone heeft een koptelefoonaansluiting, vandaar de vraag. Soms kan het een bedrade koptelefoon zijn, soms moet het er een met Bluetooth zijn.
Het luisteren gaat vaak m.b v. oortjes, die zijn compact. Is dat het idee?

2 september 2021 om 07:41.
Cees-1946 zegt:

Oke, Dirk, Op de bijlage de oortjes van mijn mp3 speler. Deze zijn ook passend voor de Smartphone. Dit is niet fijn. Het blijft niet zitten, zodoende iets anders. In de winkel is niks passend te koop. Zodoende is deze vraag bij Senior/Web terecht gekomen. . U weet ook, dat het gegaan is voor Het Gps systeem,. Dat gaat nu veel beter.!!!!

2 september 2021 om 08:34.
DirkB zegt:

Prima, het is een Xiaomi en hij heeft een aansluiting. Op internet zijn meerdere koptelefoons te vinden, wie heeft er ervaring mee?

2 september 2021 om 09:05.
BenW zegt:

Ervaring genoeg, maar belangrijker is welke voorkeur Cees zelf heeft. Wat voor soort muziek, klassiek vraagt een andere geluidsdynamiek dan popmuziek om maar wat te noemen.
Daarbij komt verder, hoe goed is het gehoor nog en, niet onbelangrijk, uiteindelijk komt de muziek vanaf een smartphone die t.a.v. kwaliteit uiteraard niet moet worden vergeleken met een mooie stereo-installatie.
Kortom, voor deze doeleinden is een koptelefoon van de Hema, Kruidvat e.d. voldoende. Zelf heb ik hiervoor bijvoorbeeld een Sony koptelefoon van ik meen de Kruidvat voor minder dan € 20,-. Voldoet ruimschoots.

2 september 2021 om 09:49.
Cees-1946 zegt:

Tja, wat wil ik-? De mp3 speler, met de bij geleverde oortjes dat is niks. Keer op keer gaat er een uit. Nu is het toevallig, dat het ook passend is voor de Smartphone. In de elektronica winkel ,daar hadden ze niks, wat passend is. Verder is al wat te koop is , is zodanig verpakt, dat het niet te zien is of het passend is. De losse onderdelen die voor mijn smartphone leverbaar zijn, daar heb ik van klantenservice geen reactie op gekregen. Belangrijk gegeven is de plug voor aansluiting. Koptelefoon Maximaal €.25,00 heb ik er voor over. Als het maar passend is.!!

2 september 2021 om 10:26.
BenW zegt:

Net wat ik dus zei, koptelefoon halen bij de Kruidvat, Trekpleister, Hema, Action, ... Prima voor gebruik bij een smartphone.
Mocht je er echter mee 'over straat willen', zoals je veel jeugd ziet, dat is een bleutooth koptelefoon wenselijker, maar dat lijkt mij niet aan de orde, toch?

2 september 2021 om 11:10.
Cees-1946 zegt:

Met dank voor de reacties. Ik ga er beslist niet mee op straat. Doelstelling is het gebruik van mijn mp3 speler tijdens een aankomende ziekenhuis opname. Verder doe ik er weinig mee. Het probleem is wel, de aansluiting. In action genoeg te zien, maar of de aansluiting passend is?.
Het is niet te bekijken door de verpakking.

2 september 2021 om 11:45.
BenW zegt:

Ja hoor, geen probleem. Kun je gerust kopen.

2 september 2021 om 14:19.
Cees-1946 zegt:

Vanmiddag naar de winkel geweest en geheel toevallig lag daar een koptelefoon. Verpakking opengemaakt en dat was het. Terug thuis deze foto genomen en het is nu opgelost.€.10.,00.
zowel geschikt voor Mp3 en smartphone. Toch wat beter dan de oordopjes . Dank je wel en groetjes van Cees uit Breda.

2 september 2021 om 16:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club