Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
instellen uitgaande server
Geplaatst op 10 december 2014 om 13:10 door hans40

Heb sinds kort een gebruikte HTC Wildfire S,simlockvrij,Hema prepaid en E-mail adres van Ziggo.Inkomende server pop.ziggo.nl,geen beveiligingstype en serverpoort 110 is geaccepteerd.Echter bij uitgaande server lukt de instelling niet.Ik vul in bij server:smtp.ziggo.nl,beveiligingstype:SSL,serverpoort 465..maar helaas.Ook geprobeerd met poort 25 en 587.Tevens het vinkje bij"aanmelden vereist" al dan niet weggelaten.Wie kan mij op het juiste spoor zetten.alvast bedankt voor Uw reactie

8 reacties
MaritaA zegt:

Als u de Ziggo mail ook nog op een pc binnenhaalt, dan is het verstandiger om IMAP te gebruiken. (voordeel overal gelijk, wat niet met POP het geval is) is. Zoals u het beschrijft lijkt het of u Pop en iMAP instellingen door elkaar gebruikt.

Bijgaand een link van Ziggo, hoe dit in te stellen, kies android smartphone en dan ziet u de instellingen voor IMap. (op de pc ook als IMAP in stellen)

Ziggo mail instellingen

Let wel op dat de Ziggo mailbox op de server van Ziggo niet volloopt. Alvorens het account opnieuw in te stellen, is het beter om alle oude gegevens van he mailaccount weg te halen, telefoon afsluiten en na opstarten "vers" te beginnen.

10 december 2014 om 14:35.
Truus zegt:

Verzenden met ziggo zal alleen gaan als u thuis in het netwerk van ziggo zit. Anders zult u via de de smtp die bij hema kaart hoort moeten verzenden: mail.wxs.nl  of mail.kpnmail.nl

10 december 2014 om 16:07.
Gerdiek zegt:

Met Ziggo kun je met de juiste instellingen, waar Marita terecht naar verwijst, wel overal je email ophalen en versturen.

Er staat een zeer duidelijke uitleg op de website van Ziggo.

10 december 2014 om 16:57.
Truus zegt:

#Gerdieke : van ziggo instructies: 

* Zit u op het netwerk van een andere internetprovider? Voer hier dan de gegevens in van de uitgaande server van deze provider. Zo verstuurt u mails zonder gebruik te maken van Internet van Ziggo.

10 december 2014 om 20:30.
FeelFree zegt:

Moet er bij Server niet pop3.ziggo.nl staan?? De "3" vergeten?

 

 

15 december 2014 om 12:59.
MaritaA zegt:

Nee de 3 is een benaming voor de 3e versie van het popprotocol.

Dit heeft niets te maken met het instellen, is puur een technisch gegeven.

15 december 2014 om 14:34.
avatar
Ex-lid zegt:

Wel bij Ziggo inloggen met je gehele e-mailadres als gebruikersnaam. Dit geldt in het bijzonder voor de @Home en Casema etc. adressen !
Voor Ziggo klanten nog een tip: snuffel eens rond op het gebruikersforum, daar is ook e.e.a te lezen over de instellingen en andere wetenswaardigheden !
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/index.php en voor E-mail in het bijzonder: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=170


"Truus zegt:
Verzenden met ziggo zal alleen gaan als u thuis in het netwerk van ziggo zit"
Deze bewering is dus echt niet waar !  Uitgaand bij Ziggo altijd met (START)TLS poort 587 ook voor buiten het Ziggo netwerk ! zie bijgaand voorbeeld in dit geval met Thunderbird maar de instellingen werken ook op mijn Android.

 

16 december 2014 om 09:47.
hans40 zegt:

Het heeft even geduurd maar mede dank zij jullie suggesties heb ik de juiste invoergegevens van de in- en uitgaande servers op mijn HTC wildfire S kunnen installeren.

Inkomend:pop.ziggo.nl  Beveiliging SSL   Serverpoort 995

Uitgaand: aanmelding vereist(aanvinken) SMTP.Ziggo.nl

                Beveiliging TLS    Serverpoort 587

Mijn toestel functioneert uitstekend en internetten, mailen en bellen gaat uitstekend

16 december 2014 om 11:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club