Menu Zoek

Apple-Club

1 oktober 2013
kareltje MaritaA
1.002
626
Gebruikers van een MacBook, iMac, Mac Pro, Mac mini, iPad, iPhone of iPod wisselen hier ervaringen uit en helpen elkaar. Ook andere apparaten zoals AppleTV, AppleWatch en Homepod kunnen aan bod komen.
Mededeling - donderdag 9 augustus 2018
Als club-gebruiker/bezoeker horen we graag uw mening over de SeniorWeb Clubs en vragen u daarom om mee te doen aan ons onderzoek. Aan de hand van de resultaten kunnen we de clubs optimaliseren zodat deze nog beter aansluiten bij de wensen van de gebruikers/bezoekers.
Alvast bedankt voor uw medewerking!
Verwijderde e-mails op iPad bij @hotmail.com.
Geplaatst op 14 augustus 2018 om 19:08 door mink0095

Ik heb een PC. met Windows 10 en iPad beide met e-mailadres @planet.nl en @msn.com berichten worden na lezing direct in prullebak gedaan en verwijderd, ook spam en ongewenste e-mail volgen deze weg. Dit loopt netjes synchroom.
Het probleem is dat er in verwijderde mails alleen op mijn iPad in hotmail.com mails worden opgeslagen (die niet te openen zijn en weg te krijgen) maar wel steeds meer, inmiddels al 126.
Hoe los ik dit op ?

2 reacties
Malware / Phishing e-mail in omloop van Apple
Geplaatst op 5 augustus 2018 om 08:35 door nnsa

Beste SW clubleden. Uitkijken voor zo'n bedrieglijk echte email, zogenaamd van Apple over een afgesloten Apple Music abonnement. Je zou kunnen denken "ik heb helemaal niets afgesloten en ik heb helemaal geen credit card eindigend op xxxx. Ik klik op Cancel Subscription". Als je daar op klikt wordt je omgeleid naar een bedenkelijke site, met alle (malware) risico van dien.

De oorspronkelijke email is ook door mij naar phishing@seniorweb.nl gezonden.

Tip: schakel "Waarschuw voor Frauduleuze Websites in" bij Safari / Voorkeuren / Beveiliging (MacOS).
En MalwareBytes heeft nu ook een beveiligingstool voor iOS.

Lees hier hoe je een echte van een onechte email van Apple kan herkennen.

Waarschuwing.png
Er zijn nog geen reacties geplaatst
Te grote foto's.
Geplaatst op 3 augustus 2018 om 21:51 door beertje

Lieve Vrienden hoe ik te groet foto's re suzisenof te wel minder pixels geven
Beer

5 reacties
Filmpje downloaden (iMac)
Geplaatst op 3 augustus 2018 om 15:53 door Pounamu

Als ik een kook-video filmpje van Max-Vandaag wil downloaden om off line te bewaren krijg ik de mededeling dat ik een Video converter (FVD) moet downloaden en installeren.
Omdat ik niet weet wat ik hiermee "in huis haal" is mijn vraag:
Is dit betrouwbaar, of kan ik het beter op een andere manier aanpakken?
Zie screenshots (hopelijk kan ik er twee laten zien)

Schermafbeelding2018-07-31om11.57.47.jpg
5 reacties
Synchronisatie werkt niet goed
Geplaatst op 3 augustus 2018 om 13:48 door Elz144

Goedemiddag,
Op de iPhones 6 van mijn partner en mij werkt de agenda synchronisatie niet.
Op allebei de iPhones een testafspraak in de agenda gezet en die verschijnen wel op de iMac en iPad maar niet op de andere iPhones.
Op beide toestellen staat bij instellingen aangegeven "Synchroniseer alles". Wat en waar gaat er mis?

IMG_0041.PNG
8 reacties
Zoeken naar een verloren gegane mail?
Geplaatst op 2 augustus 2018 om 17:45 door Jos h.

Is het mogelijk een 2 maanden geleden binnengekomen bericht weer terug te kunnen vinden, Het blijkt plotseling verdwenen, emailadres is hotmail
.Heb overal gezocht prullemand, ingekomen, belangrijke enz...
ben bang, dat dat niet mogelijk is, maar wie weet, heel erg bedankt voor de. moeite, josh

3 reacties
Foto's in iCloud (Apple)
Geplaatst op 2 augustus 2018 om 12:54 door Toon1954

Ik maak gebruik van iPad 2018 en iPhone SE met iOS 11.4.1.
Ik maak gebruik van de iCloud, o.m. voor foto's. (iCloud fotobibliotheek/bewaar originelen).
Ik wil mijn op mijn devices wat ruimte vrijmaken en de foto's verwijderen, maar deze wel in de iCloud bewaren. Voor zover ik uit informatie van de Apple site begrijp verdwijnen de foto's die ik van mijn devices verwijder ook automatisch uit de iCloud.
Of is er toch een manier?

Als het idd niet kan is alternatief wat mij betreft foto's uit de iCloud downloaden naar de pc (W10) en hier opslaan en een backup buiten de pc bewaren.
Wellicht heeft iemand een beter idee.

Ben benieuwd.

Alvast dank voor uw reactie(s).

Toon

3 reacties
iPad niet te gebruiken
Geplaatst op 1 augustus 2018 om 20:14 door kruijswijk

Bij opstarten moet ik aanmelden met een Apple-id wat later, bij proberen wachtwoordherstel, niet blijkt te bestaan. Herstellen van de iPad in iTunes geeft foutmelding 11 hoewel in een eerder stadium firmware en IOS zijn geupdated (IOS 9.3.5) Na opnieuw opstarten blijft hij om aanmelding op het niet bestaande AppleID vragen (waar ik geen wachtwoord van heb). Lid heeft ook een iPhone6 en deze is aangemeld met een ander (bekend) Apple ID. Ondanks het feit dat die twee contact hebben gehad en ik de code van de iPhone op de iPad heb ingevuld geen soelaas. Ik ben nu ff leeg. Wie???

11 reacties
eReader en Apple apparaten.
Geplaatst op 1 augustus 2018 om 10:33 door nnsa

In verband met recente vragen over eReaders (samen te gebruiken met Apple apparaten) wil ik hier mijn ervaringen delen. (Als er iPad staat geldt dit ook voor de iPhone en iPod Touch).

Waarom een eReader als je al een iPad hebt ?

Zeker met het oog op de vakantie leest een eReader veeel beter dan het spiegelende scherm (vaak vol vette vinger-strepen) van een iPad, ook in de volle zon. Het beeld is rustiger en komt scherper over. Ook heeft een eReader een veeel langere batterij-duur (> 20 uur) dan een iDevice (8 ~ 10 uur).

Voor multi-media boeken (kleur / beeld / geluid) is een eReader ongeschikt (Denk hier bij ook aan Luisterboeken).

Eén van de beste – en populaire eReaders is de KOBO. De KOBO werkt goed samen met de Mac. Als je de KOBO met het usb-kabeltje met de Mac verbindt, dan vraagt de KOBO (als hij aan staat en eventueel de schermbeveiligingsflap open is geklapt): Computer gevonden, Verbinden ? (zie bijlage). Als de verbinding tot stand komt, dan wordt de KOBO reader een usb-disk op de desktop van de Mac. Vanaf dat moment kunnen er met behulp van de Apple Finder (technieken) ebooks en pdf documenten aan de KOBO usb-disk worden toegevoegd. De nieuwste modellen hebben geen SD-kaart sleuf meer, bij de oudere modellen is de mogelijkheid om een SD-kaart te plaatsen, waarop ook ebooks en pdf's kunnen worden gezet.

Nog een tip over de bijgeleverde usb-kabel: soms zijn deze alleen geschikt om op te laden. Er zit dan een labeltje om met een laad-symbooltje. Doorgaans kan je met dat kabeltje de KOBO niet als usb-disk aansluiten op de Mac. Je zult dan een nieuw kabeltje moeten aanschaffen of gebruiken. Ook een aandachtspunt is de dikte van de plug die in de KOBO gaat. Bij oudere modellen mag deze niet te dik zijn, anders past hij er niet volledig in en werkt het ook niet.

Behandel de KOBO usb-disk net als andere usb-disks: eerst netjes in de prullenbak slepen of eject, alvorens het kabeltje uit Mac en/of KOBO te trekken.

KOBO werkt ook goed samen met de iPad middels de KOBO app. Omdat de KOBO standaard WiFi aan boord heeft, kan je een KOBO account aanmaken en direct vanaf de KOBO ebooks aanschaffen. Dit kan ook vanuit de KOBO app en deze aankopen blijven dan synchroon op de KOBO en op de iPad. De aankopen worden verzorgd door Bol.com.

Wat niet werkt op de KOBO zijn de (door Apple) beveiligde iBooks. Die kan je wel overzetten, maar niet lezen, dus is dit zinloos. Ook oudere eBooks met een Adobe DRM beveiliging kan je niet lezen zonder je ooit aangemaakte Adobe account te koppelen aan je KOBO-reader. Tegenwoordig zijn de meeste eBooks beveiligd met een verborgen verwijzing naar jouw emailadres, zodat getraceerd kan worden waar de ebooks vandaan komen.

Voor diegenen die een stapje verder willen gaan kan je één en ander nog organiseren met het (gratis) programma CALIBRE. Met dit programma kan je zelf ebooks maken, omzetten en je bibliotheek beheren.

https://www.seniorweb.nl/artikel/calibre-gebruiken

Hoe goed één en ander dus samenwerkt tussen de eReader en de Mac / iPad is afhankelijk van hoe je je documenten (lees eBooks) beheert. Je kunt een lokale ebooks bibliotheek op je Mac aanleggen en daar vandaan de eBooks die je op je reader wilt hebben kopiëren. Je kunt deze bibliotheek ook in een Cloud-omgeving zetten, zodat je altijd bij je eBooks kunt waar je internetverbinding hebt (iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive, Amazon Drive etc.). Om dan de ebooks op een iPad te kunnen lezen zijn er verschillende apps, waabij de BlueFire reader er uitspringt. Uiteraard kan je ebooks ook in iBooks (van Apple) zetten, voor zover er geen beveiliging van derden op zit.

Conclusie: een eReader, iPad en Mac kunnen heel goed samenwerken.

KoboDisk.png
3 reacties
Foto
Geplaatst op 1 augustus 2018 om 08:07 door Florence

Goedemorgen, kan iemand mij uitleggen, hoe ik een foto in een bestaande map kan bij doen? vast bedankt. florence.

11 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.