Menu Zoek

Apple-club

1 oktober 2013
HelmaB MaritaA
1.316
3.980
Gebruikers van een MacBook, iMac, Mac Pro, Mac mini, iPad, iPhone of iPod wisselen hier ervaringen uit en helpen elkaar. Ook andere apparaten zoals AppleTV, AppleWatch en Homepod kunnen aan bod komen.
Waar vind ik Time Machine reservekopieën
Geplaatst op 23 november 2022 om 13:29 door GSA

Waar vind ik de reserve kopie die naast de rode pijl staat, moet ergens op de interne HD zijn denk ik, zie bijlage. Waar kan ik deze info vinden?.
HD3 en Transcend zijn 2 externe backup HD's waarvan 1 permanent is aangesloten.
Mvg.
Geert

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Mail installeren op Macbook
Geplaatst op 23 november 2022 om 09:10 door Greetje-38

Ik heb gisteren een nieuwe Macbook gekocht. Het overzetten van de gegevens van mijn iPad ging vlekkeloos, alleen met de mail heb ik een t ik niet kan oplossen.
bij het openen van de mail kan in niet in de ingekomen mail komen, maar wel in de verstuurde mail. Heel vreemd, het zal iets te maken hebben met de in- en uitgaande server van mijn provider Ziggo gaan, maar ik kan daarvan geen gegevens vinden. Wie kan mij uit de brand helpen?

7 reacties
iMovie installeren op iMac
Geplaatst op 21 november 2022 om 19:24 door LouiseH

Mijn (partner lid van SW) man werkt nog met Mojave 10.14.6 en wil weer eens gaan doen met zijn filmpjes archief. Hij wil iMovie installeren en heeft dat al opgezocht, voor de recente versie ervan moet hij minimaal MacOS 11.5.1 hebben, dus heb ik gekeken met welke versie Apple zijn Mac kan updaten.
Dat blijkt zelfs Ventura te zijn, dus geen probleem voor een nieuwe iMovie.
Mijn Mac is nieuwer dan de zijne, ik werk sinds kort met Monterey dat er voor mij vertrouwd uitziet en ik zou ook Ventura kunnen gebruiken, maar las dat het nogal afwijkt van wat we gewend zijn. Dat houdt ons nu een beetje tegen omdat hij vaak mijn hulp nodig heeft en ik niet makkelijk werk met iets "nieuws" en terug naar een vorige versie is dan erg lastig.
Zijn Mac biedt dus Ventura aan, als vervanging voor zijn Mojave versie, maar niet de iets eerdere versie Monterey, wat ons verstandiger lijkt omdat het er vertrouwder uitziet.
VRAAG: Hoe kan mijn man ipv Ventura voor Monterey kiezen ??
We zien geen andere optie dan Ventura....

4 reacties
Een interessant artikel voor de liefhebbers
Geplaatst op 21 november 2022 om 19:23 door Jan-B

Klik hier.

4 reacties
extra scherm in Safari
Geplaatst op 21 november 2022 om 12:45 door CDriessen

Als ik wil kijken in bijvoorbeeld de Apple-club, of alle andere schermen van Seniorweb, dan komt er eerst een pagina in beeld, zie bijlage, pas als ik die wegklik dan komt de echte pagina in beeld.
Bij andere websites heb ik dat niet.
Iemand enig idee?
gebruik Safari 16.1 op een iMac 27 inch met Ventura 13.0.1

5 reacties
Internetprobleem na upgrade naar ipadOS 16.1.1
Geplaatst op 16 november 2022 om 10:50 door Wimst

Gisteren heb ik IpadOS 16.1.1. op mijn ipad geinstalleerd. Sindsdien geven verschillende apps aan dat ik geen internetverbinding heb. Op mijn iphone (ook 16.1.1) werkt alles normaal. Is dit een bekende bug?

m.vr.gr. Wim

1 reactie
Zwarte achtergrond apps op iPhone Xs
Geplaatst op 16 november 2022 om 09:46 door Noor.W
Hallo,
Sinds de laatste update gebeurt er het volgende.
Op mijn toegangscherm staat een afbeelding met een paar berichten (bvb WhatsApp), ik klik het bericht aan en kom via FaceID/ of code bij het bericht. Ik lees het en sluit WhatsApp. En dan zie ik een zwart scherm met app-iconen ipv mijn normale achtergrondfoto met de apps. Dit gebeurt bijna elke keer als ik een melding op het toegangsscherm aanklik. Ik moet de iPhone helemaal uitzetten en opnieuw opstarten om mijn normale achtergrondfoto met de apps erop te krijgen.
Via Instellingen> Achtergrond staat het goed, hoewel dit in IOS 16.1.1 veranderd is en je wisselende achtergronden kunt instelllen (geen behoefte aan). Wie herkent dit en hoe krijg ik deze bug weg?

Alvast mijn dank en groet,
Noor
7 reacties
Clubs-einde
Geplaatst op 16 november 2022 om 09:23 door Noor.W

Hallo,
Eindelijk ben ik bijgekomen van de schokkende mededeling dat over ongeveer 6 weken de clubs van Seniorweb stoppen; wát een onzalig idee voor de leden, vooral van de Appleclub.
Mijn ervaring met computer bedrijven hier in het noorden is dat er moeilijk mensen te vinden zijn, die écht kennis hebben van Apple producten en al helemaal niet kunnen tippen aan MaritaA, Helma en alle anderen in deze club, waarin ieder lid probeert de ander te helpen.
Persoonlijk heb ik heel veel geleerd hier, ook door de vragen en antwoorden van anderen. Het opheffen van de clubs vind ik een verschraling van het lidmaatschap van Seniorweb en ik begrijp dan ook de reacties van diverse leden om het lidmaatschap op te zeggen.

Van harte wil ik vooral Marita en Helma, maar ook Willem-B en alle andere clubgenoten bedanken voor hun tijd, energie en het delen van hun kennis. SUPER 🔝!

Hartelijke groet, Noor

2 reacties
my stationery
Geplaatst op 15 november 2022 om 17:05 door w36m

Goedemiddag,
Waarvoor is het document my stationery?
MvG

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Externe harde schijf
Geplaatst op 12 november 2022 om 16:56 door w36m
Goedemiddag,
Hoe kan ik de foto's uit Mijn Documenten van Mac op een nieuwe externe harde schijf zetten.
MvG
2 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.