Menu Zoek

Apple-club

1 oktober 2013
HelmaB MaritaA
1.182
3.388
Gebruikers van een MacBook, iMac, Mac Pro, Mac mini, iPad, iPhone of iPod wisselen hier ervaringen uit en helpen elkaar. Ook andere apparaten zoals AppleTV, AppleWatch en Homepod kunnen aan bod komen.
Genealogie
Geplaatst op 28 november 2020 om 15:31 door Kohlman

Mijn hobby is genealogie. Hiervoor gebruik ik het programma Aldfaer dat onder windows draait. Graag wil ik een genealogie programma hebben op mijn iMAC.Ik heb een advies gekregen voor het programma Reunion van cq-software.nl dat ziet er goed uit maar is in het engels met weliswaar een vertaal module voor NL. Maar kan bij problemen eigenlijk bij niemand terecht. Is er een Mac programma dat evenzo voldoet en dat in het Nederlands is. Is daar eventueel dan ook hulp voor te verkrijgen. Mogelijk programma Family Tree? maar weet niet of dat in NL is. Bij voorbaat mijn hartelijke dank Arthur

6 reacties
Mail kolom sortering
Geplaatst op 28 november 2020 om 09:44 door Miax

Goedemorgen,
Ik merkte vanmorgen op in de mail dat ik bovenin de kolom van het desbetreffende account niet meer kan sorteren. In het verleden kon je op Van, Aan, Datum sorteren en ook kon je aangeven dat de laatste mail bovenaan of onderaan van de lijst moest komen te staan.
Die optie kan ik niet meer vinden. Vind ik lastig, omdat ik door te sorteren op Van makkelijk mijn mail kon verwijderen. Zie bijlage Het betreft in dit geval de kolom Inkomend en door daar te klikken kon je je voorkeur opgeven.
Hoop dat het een beetje duidelijk is.
Groet, Mia

2 reacties
IPhone XR doet vreemd
Geplaatst op 27 november 2020 om 11:08 door Elz144

Als ik mijn iPhone XR uit wil zetten lukt het niet en zie ik onderaan een bewegende bol maar uit gaat hij niet. (Zie bijgaande foto)
Ook afspraken er in zetten gaat lastig met begin- en eindtijd.
Heeft iemand een oplossing?

4 reacties
cameraklik
Geplaatst op 26 november 2020 om 17:41 door Heink

Ik heb geluid met toetsenbord en vergrendelgeluid, maar hoor geen cameraklik bij het maken van een foto.
Geluidsvolume staat hoog en de mute schakelaar staat niet op oranje.
Hoe kan ik het camerageluid aanzetten bij iPhone 12?
Schermafbeelding maken geeft wel geluid.

3 reacties
Outlook in iPhone en iPad onleesbaar
Geplaatst op 25 november 2020 om 15:21 door PeeterPaul

Sommige mails in outlook worden met veel = tekens ertussen weergegeven. Berichten worden ook in kaders geplaatst. Je kan er niets mee.
(met outlook op de IMac geen probleem)
Hoe op te lossen?

6 reacties
Wachtwoord wijzigen van hotmail op iMac en iPad
Geplaatst op 24 november 2020 om 17:47 door Marretje

Goedemiddag, hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen van hotmail op mijn iMac en ook op mijn iPad? Ik heb mijn mail geopend en linksboven op accounts geklikt. Maar als ik op mijn hotmailadres klik staat het wachtwoord al met stippen ingevuld en kan ik deze niet veranderen, want dan krijg ik de mededeling dat dit een verkeerd wachtwoord is. Ik heb begrepen dat je je wachtwoord af en toe moet wijzigen. Ook heb ik een gmail adres maar door te googlen heb ik dat wel kunnen wijzigen. Alleen weet ik niet meer hoe dat is gegaan. Wel in 2 verificatie stappen gedaan. Alvast heel hartelijk bedankt. Groetjes, Marjo

8 reacties
Big Sur.
Geplaatst op 23 november 2020 om 18:33 door Annemies

IK heb big Sur geïnstalleerd op mijn I Mac. en er is van alles veranderd wat ik niet wil.
In de mail zijn de slimme postbussen weg ,er staan 3 prullenbakken. ik kan niet meer tussen de verschillende bureaubladen vegen.
Ik heb bij het installatie programma Voice over aangezet en nu spreekt ze iedere letter die ik typ uit, in het Engels. Een zwarte ondergrond in de mail. Nu kan ik het installatieprogramma niet meer vinden. Waar is dit gebleven. Wie kan mij helpen.
Groetjes Annemies.

11 reacties
Blokkering: iPhone> Instellingen> Uw Naam
Geplaatst op 22 november 2020 om 13:50 door hemahugen

Ik heb geprobeerd het telefoonnummer van mijn iPhone7 Plus, dat ik voor FaceTime gebruik aan te passen. Daarbij is er kennelijk iets mis gegaan.
Ik kan nu niet meer de instellingen van de iPhone openen, met name de tab met "Mijn Naam" in de linker kolom is niet geactiveerd.(verschijnt een beetje kleurloos op de achtergrond). Daardoor kan ik niet meer iCloud openen en de "Zoek mijn iPhone" functie uitzetten. Dat is namelijk vereist als ik een reservekopie op de iPhone wil terugzetten.

Ik kan daarom ook niet terugzetten op de fabriek instellingen

Ook zijn de" Instellingen>Berichten" en "Instellingen FaceTime" niet meer te activeren, zodat ik bijv de telefoonnummers of email adressen kan wijzigen of aanpassen.

Heeft iemand een idee hoe ik dit probleem kan oplossen. Ik heb in het verleden ergens gezien dat een harde reset of iets dergelijks mogelijk is. Maar ik kan niet meer terugvinden hoe dat kan worden gedaan.

3 reacties
Probleem na laatste update
Geplaatst op 22 november 2020 om 10:19 door KOOS1938

Na de laatste update naar Big Sur, die bij mij op automatisch stond (heb het gelijk verander naar niet automatisch)blijkt dat ik in Lightroom ineens veel foto's kwijt ben.
Ik heb wel een map op het bureaublad gekregen met "verplaatste onderdelen.nosync en als ik die open zitten daar foto's in die zogenaamd niet door Big Sur herkend worden.
Dat blijkt ook bij eerdere updates gebeurd te zijn en dan heette het "Verplaatste onderdelen"
Is daar iets van bekend??
Kan ik niet terug naar de oude programma's ? Ook de indeling van o.a. "Mail" is totaal verander en niet ten goede.

5 reacties
Inladen en verplaatsen van Foto's op iMac
Geplaatst op 22 november 2020 om 10:12 door DaanD

Mijn vraag is als volgt, nadat ik foto's heb ingeladen in het programma foto, ga ik enkele foto's bewerken. Dus vanuit foto klik ik rechts boven op bewerken.nadat de foto's bewerkt zijn,moet ik deze overbrengen naar Finder, voordat foto's geüpload kunnen worden, moet de naam van de foto veranderen.( er moet een nummer,naam,en thema aan toegevoegd worden) Maar het volgende speelt zich af,bij het verplaatsen van de foto's wordt het bestand van de foto verkleint b.v. 4.8 mb gaat naar2.1 mb. of van 2.3mb naar 765 kb. Dit is natuurlijk heel vervelend omdat bij de fotoclub de foto minimaal 1mb moet zijn. Doe ik wellicht iets verkeerd?? of heeft u hier een andere verklaring voor. Ik heb deze vraag eerder gesteld bij jullie en ben toen doorverwezen naar de fotoclub.maar deze stuurt mij weer terug naar jullie.Ben reuze benieuwd naar uw antwoord. Groetjes Daan

5 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.