Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Automatische spellings correctie
Geplaatst op 2 februari 2016 om 14:10 door Ex-lid

Ik heb Op mijn Macbook Pro geprobeerd om de automatische spellings correctie uit te schakelen maar krijg het niet voor elkaar.
In Instellingen/toetsenbord/tekst staat de automatische correctie niet aangevinkt maarin Mail/wijzig/spelling en grammatica wel maar daar kan ik de automatische spelling niet uitzetten want daar staat het wel aangevinkt.
bvd
Jos

8 reacties
MaritaA zegt:

Hier al gekeken? Mail>voorkeuren>nieuw
zie schermafbeelding

2 februari 2016 om 16:36.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Marita Ik hebbe afzonderlijk alle mogelijkheden aangeklikt en de tekst blijft automatisch gecorrigeerd worden. Echt heel vervelend. Het grappige is datin deze tekst alles wordt onderstreept wat fout is maar niet wordt gecorrigeerd. Dus bij hebbe en aangeklikt wordt aangegeven dat het fout is maar de correctie moet ikzelf uitvoeren. In Mail werkt het dus anders

2 februari 2016 om 16:48.
MaritaA zegt:

er zijn twee soorten correcties, wat jij hebt gedaan/uitgezet is het automatisch invullen en verbeteren als Apple denkt dat het fout is, die is super irritant.

dan is er de spellingcontrole, van die rode lijntjes eronder, die verbetert niet automatisch, maar is een waarschuwing, aan jou om te verbeteren of niet.

https://support.apple.com/kb/PH21567?viewlocale=nl_NL&locale=nl_NL

2 februari 2016 om 17:06.
avatar
Ex-lid zegt:

Hoi Marita, ik heb in Mail/voorkeuren de spellingscorrectie op Nooit gezet maar evengoed wordt alles gewoon gecorrigeerd. De spellingscontrole in bijvoorbeeld ons berichten verkeer via deze site wordt inderdaad niet automatisch gecorrigeerd maardoor de rode lijntjes weet je dat je eventueel iets niet correct hebt ingetypt. In de mail wordt als je niet oplet het woord gewoon vervangen door het alternatief van Apple en dat is zeer irritant. Hoe kan ik dat uitschakelen?

3 februari 2016 om 01:16.
MaritaA zegt:

Dat schakel je toch voor alles uit bij
systeemvoorkeuren>toetsenbord>tekst >GEEN vinkje bij corrigeer spelling automatisch.

3 februari 2016 om 08:26.
avatar
Ex-lid zegt:

Er staat geen vinkje bij Automatische correctie in Systeemvoorkeuren en in Mail staat de automatische correctie op Nooitmaar evengoedblijftin mail de automatische correctiehet doen. Ik begrijp er helemaal niets van

3 februari 2016 om 12:51.
MaritaA zegt:

Sluit je Mac helemaal af en start dan weer op.
Is het dan nog zo, kan ik van hieruit niets doen, je zal dan met Apple support contact op moeten nemen.

3 februari 2016 om 12:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Prima advies. Nu werkt het wel zoals het moet. Bedankt

3 februari 2016 om 13:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club