Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Abusievelijk geactiveerde iCloud driver
Geplaatst op 7 juni 2016 om 09:55 door cesenD

Op mijn iPad2, werkend onder IOS 7, maak ik veelvuldig gebruik van Numbers en Pages. Nu heb ik per ongeluk op mijn laptop (Windows 10), waarmee ik met de iCoud-apps synchroniseer, de iCloud Driver geactiveerd. Ik wist dat IOS 7 daar niet geschikt voor is. Nu blijkt telkens bij het openen van een sheet/document (Nmb/Pgs) op iPad, ik de vraag voorgelegd krijg om IOS 8 te downloaden onder verwijzing naar de geactiveerde driver. Ik heb begrepen dat IOS 8 op iPad2 niet aan te raden is. Bovendien is de resterende capaciteit van ca 1 GB daarop onvoldoende. Om de nadien aangebrachte mutaties op te slaan ben ik genoodzaakt geweest op OK te klikken. Echter het opslaan van de bewerkingen lukt niet zoals gebruikelijk; het rechtsboven gepositioneerde zwarte driehoekje met pijl blijft zichtbaar en verdwijnt niet. Blijkbaar zijn dus al mijn bestanden 'waardeloos'. Als oplossing meende ik de bijgewerkte Apple updates van die dag van de laptop te verwijderen met de verwachting dat het euvel verholpen zou zijn. Dat werkte helaas niet. Synchronisatie van Numbers/Pages pas ik niet toe op andere apparaten.
Mijn vraag is, hoe kan de geactiveerde iCloud Driver ongedaan gemaakt worden, opdat ik de bestanden op Numbers en Pages ongestoord kan blijven gebruiken?...

Bij voorbaat dank,
Cees

9 reacties
MaritaA zegt:

Er zijn iPads 2 die prima werken onder iOS 9.

Het is geen driver die u geinstalleerd hebt op de iPad, die zijn er niet, het is een update geweest, voor iOS 9, terwijl u op 7 draait. (nog heel even en 7 wordt niet meer ondersteund!)

Kijk eens op de pc, maar via de webbrowser.
ga naar www.icloud.com en log in met uw Apple id en ww en als het goed is moeten daar onder numbers en pages de opgeslagen documenten staan.

Anders is er een herstel mogelijk terug naar 30 dagen, meen ik.

Eerst dit maar eens doen.

7 juni 2016 om 11:14.
cesenD zegt:

Dank voor reactie. Inderdaad zijn nu de bestanden via de webbrowser in te zien en bij te werken. Uiteraard nog geen synChronisatie met iPad.
Vraag: Kan ik met 1,3 GB restcapaciteit IOS 9 downloaden zonder IOS 8 te hebben gedownload?

7 juni 2016 om 12:22.
MaritaA zegt:

iTunes op je PC? dan daarmee de update binnenhalen.

Maar je krijgt vanzelf een waarschuwing als het niet lukt.
Maar is het niet mogelijk om wat ruimte te maken op de iPad?
Ben bang dat het inderdaad wat aan de krappe kant is.

7 juni 2016 om 15:16.
cesenD zegt:

Dat wordt dus puzzelen!... Wat ik wel merkwaardig vind is dat IOS 9.3.2 nog geïnstalleerd moet worden. Dan zou ik eerder onbewust de update van daarvoor geïnstalleerd moeten hebben. Eerder heb ik geen problemen met het opslaan van Numbers ondervonden. De aanduiding 'driver' heb ik niet correct weergegeven. Het gaat erom dat de "account naar iCloud 'Drive' is bijgewerkt". Die mededeling wordt tekens bij het openen gepresenteerd. (zie bijlage)
Graag zou ik nog willen weten of ik, zolang IOS 8 niet is gedownload, door kan kan met bewerken en die gegevens niet verloren gaan, ondanks de zwarte zichtbaar blijvende driehoeken?
bij voorbaat dank

 

7 juni 2016 om 16:51.
MaritaA zegt:

Ik denk toch dat er een keer problemen komen, alles wordt constant bijgewerkt, zeker programma's van Apple zelf , voor de nieuwste besturingssytemen.

Dit is een overduidelijke waarschuwing.

Toch een nieuwere iPad?
 

7 juni 2016 om 20:30.
cesenD zegt:

Vooruitlopend op een nieuwe heb ik inmiddels de beschikbare capaciteit opgehoogd naar 3,3 GB. Het is mij een raadsel hoe ik IOS 8 kan downloaden.
Ik heb op 2 pc's de iTunes-versies 12.4.1.6 en 12.3.3.17. Op beide apparaten geprobeerd, maar kan volgens de diverse instructies, zowel op SenWeb als op het Web, er niet in slagen de nodige updates in beeld te krijgen. De rechterknop rechtsboven in het venster van iTunes, waaraan nogal eens wordt gerefereerd, geeft iets aan over 'te spelen nummers'.
Ik zou het op prijs als u mij een wat uitgebreidere instructie kan aangeven.
Bij voorbaat dank.

8 juni 2016 om 17:10.
MaritaA zegt:

iOS 8 kan niet meer. Het zal 9 moeten worden.
Bedenk dat in september/oktober 10 uitkomt.

Hier wat meer informatie op de Apple website.
invullen wat u zoekt bij Google en pagina's vol openen zich.
Kijk ook eens op de website van SW zelf onder Tips en Uitleg.

8 juni 2016 om 18:32.
cesenD zegt:

Inmiddels is mij helder dat ik de laatste versie van 9 moet downloaden. Van Apple heb ik begrepen, zouden daaronder ook de eigenschappen IOS 8 zijn opgenomen. Daarbij heb ik nog een vraag waarop ik geen direct antwoord kan vinden, ook niet bij SW.
Als ik op het apparaat bij instellingen 9.3.2 download moet ik dan rekening houden met de extra ruimte van 4 GB dat gold ten tijde van IOS 8?... Of is dan toch iTunes de aangewezen weg?

9 juni 2016 om 18:46.
MaritaA zegt:

iTunes zorgt ervoor dat er tijdelijk meer ruimte vrijgemaakt wordt voor de nieuwe update in tegenstelling tot OTA (over the air) downloaden.

Lukt het niet krijg je een waarschuwing en stopt het.

Te proberen lijkt mij.

9 juni 2016 om 21:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club