Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
geen systeemgeheugen meer
Geplaatst op 15 maart 2017 om 21:30 door robtjendol

Ik heh al een aantal foto's uit Finder naar Keynote succesvol gesleept. Plotseling krijg ik de volgende mededeling op het scherm (zie bijlage) wie kan mij helpen om mijn Macbook Air weer aan de praat te krijgen? Hel geheel loopt vast. Kan nog net dit bericht plaatsen
Help

ROB

toevoeging Mijn Mac draait op MAC OS Sierra

3 reacties
Miax zegt:

Wat ik zo lees uit je afbeelding en in je vraagstelling, gebruik je spotify en safari niet. Selecteer deze programma's en klik op forceer stop, dan wordt het programma, dat geselecteerd staat gestopt. Finder kan je niet stoppen, moet je ook niet doen.

15 maart 2017 om 21:55.
avatar
Ex-lid zegt:

Als je naar je plaatje kijkt lijkt het dat je veel foto's in Keynote plaatst. Dat kan natuurlijk, maar het Keynote document wordt dan erg groot envraaht tijdens de bewerking heel veel van het geheugen. Dat zou, als het volloopt, moeten swappen naar je harde schijf (of je SSD). Misschien is je schijf (of SSD) bijna vol en krijg je daardoor dit probleem. Ik denk dat de enige optie is om de programma's te sluiten en de MacBook opnieuw op te starten.
Als je schijf (of SSD) bijna vol is zou je daarvan wat op een externe schijf kunnen zetten zodat je ruimte op je MacBook krijgt. Dan kun je waarschijnlijk Keynote weer met veel foto's gebruiken. Alleen, je belast darmee je MacBook heel erg want alle foto's worden in Keynote gekopieerd, je document wordt dus erg groot. Je kunt de foto's in het document verkleinen zodat het document ook kleiner wordt. Zie hoe dat moet op: http://www.laptopmag.com/articles/reduce-file-size-keynote-presentator
Is het misschien handiger om in Foto's de foto's die je wilt laten zien in een album te zetten en die dan te presenteren? Dan worden de foto's niet gekopieerd en krijg je geen last van een vol geheugen.

17 maart 2017 om 10:03.
robtjendol zegt:

Beste Muk,

Dank voor het advies, naast het opruimen van de foto's heb ik ontdekt dat bij het opstarten een programmaatje actief werd die ik niet meer gebruik en weggegooid heb.
Het probleem is opgelost en de MACbook draait weer als vanouds.
Dank U
Vr. Grt, Rob

18 maart 2017 om 22:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club