Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Adresboek (Contacten app)
Geplaatst op 8 juni 2017 om 12:39 door JohnB1946

In mijn adresboek van Apple wordt dezelfde adreskaart alsmaar gedupliceerd. Ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat mijn vrouw en ik hetzelfde adresboek gesynchroniseerd gebruiken op diverse apparaten. Weet iemand raad?
John Barendregt

10 reacties
MaritaA zegt:

Welke apparaten gebruikt U?
Ook een Mac?
en
Wat heeft u zelf al geprobeerd om het op te lossen?
Wordt zelfde Apple id gebruikt?

8 juni 2017 om 19:57.
JohnB1946 zegt:

Mijn vrouw en ik gebruiken een Mac (ik), een notebook (zij),, elk een iPad en een iPhone; allemaal van Apple dus. Mijn vrouwen ik hebben elk een eigen Apple ID.

8 juni 2017 om 22:30.
MaritaA zegt:

U heeft nog niet aangegeven wat u zelf al heeft geprobeerd om het op te lossen.
Dit om praktische redenen, vaak bij het geven van een advies, kreeg ik te horen , heb ik al gedaan. Dit voorkomt "ergernissen", tijd en onnodig schrijven.

Oorzaak en gevolg bij contacten (adresboek)) is vaak een lastig iets, eerst maar eens kijken of het met "gevolg" valt op te lossen.
Open MacBook en iMac > contacten App > voorkeuren > accounts > kijk of daar bij bij beide apparaten dezelfde accounts staan ingegeven en misschien een account dubbel ingevoerd bij een apparaat.
Uiteraard het dubbele account verwijderen.
Verder heeft de contactenapp op Macs de mogelijkheid om dubbele contacten samen te voegen.
Menu
Kaart
Zoek dubbele vermeldingen
zo ja, pas dat toe indien nodig.

Wie weet.....

9 juni 2017 om 13:46.
JohnB1946 zegt:

Allereerst mijn dank voor uw hulp. Ik denk dat we op het goede spoor zitten, want op diverse apparaten staan meerdere accounts open voor Contacten. Begrijp ik het goed dat het beter is om op elk apparaat slechts één account open te hebben voor Contacten; en dat dat dan dezelfde account moet zijn voor alle apparaten? Zo ja, dan ga ik alle andere accounts uitzetten, maar voordat ik dat doe nog een vraag: hoe weet ik zeker dat mijn iCloud ook werkt op de apparaten van mijn vrouw (of die van haar op mijn apparaten)?

9 juni 2017 om 15:13.
MaritaA zegt:

Als u een account uitzet wordt er niet meer contacten die daar bij horen gesynchroniseerd cq verwijderd. Kijk uit, laten we niet overhaast iets gaan doen, om maar wat te doen.

Ik ga eerst wat meer vragen om duidelijkheid te krijgen.

MacBook van uw vrouw bij contacten > voorkeuren> accounts
Wat staat daar, alleen wat achter de @ staat.?
Idem dito voor uw iMac?
Misschien heeft u een gezamenlijk mailaccount dan dat vermelden, of gebruikt u strict gescheiden mails of een combinatie, is even van belang.

U heeft beiden een verschillend iCloud-account (Apple id) dus er moeten wat andere trucs uit de kast gehaald worden om contacten gelijk te krijgen en dat gaat dan op basis van mailaccounts, waarbij contacten in iCloud op groen (aan) gezet worden en daarmee synchroniseren.

kijken of we het stapje voor stapje werkend krijgen.
 

9 juni 2017 om 15:50.
JohnB1946 zegt:

Mijn vrouw heeft op haar MacBook onder Contacten 2 verschillende accounts openstaan, die beide eindigen op @gmail.com. Eén daarvan is haar iCloud account. Op haar iPad heeft zij dezelfde iCloud account openstaan en daarnaast nog mijn iCloud account, die ook eindigt op @gmail.com. Op haar iPhone dezelfde als op haar iPad en bovendien de tweede account van haar Macbook. In totaal dus 3 accounts op diverse apparaten, elk eindigend op @gmail.com.
Bij mij is het iets simpeler: ik heb zowel op mijn iMac als op mijn iPhone de beide iCloud accounts (van mezelf en van haar) openstaan en op de iPad alleen die van mezelf. In totaal dus 2 accounts, elk eindigend op @gmail.com.

9 juni 2017 om 22:06.
MaritaA zegt:

Het is dus gmail wat de klok slaat.
Bijgaand een schemaatje (gemaakt in Pages, staat standaard op de Mac) zoals ik het zie volgens uw bericht wat op de diverse apparaten is ingesteld, weet alleen niet of inderdaad bij contacten alles op elk afzonderlijk apparaat aan staat om te synchroniseren. U moet dat maar even bekijken. Heb wel het e.e.a. aangevinkt waarvan ik vermoed dat het aan staat. Dus schema zou uitgebreider moeten zijn n.l ook nog welk account op welk apparaat contacten aan staat. Dat kan ik niet zien van hieraf.

Via dit schema staat er ergens iets dubbel, is mijn vermoeden, aan u om te kijken of het zo eruit te halen is. Succes, puzzelse en prettig weekend!

Ben nog wel nieuwsgierig naar het volgende: op welk apparaat komen de contacten dubbel of op allemaal? eentje, een deel, allemaal?

Mocht het na het "puzzelweekend" nog steeds her en der dubbel zijn, moet er doordat er al twee Apple id's zijn, een andere oplossing gezocht worden.

Maar dat hoor ik wel en kan ik nog wat suggesties doen.

PS de bijlage is inmiddels geconverteerd van Pages naar PDF, het eerste kan niet geupload worden hier (Apple is nog vaak het "stiefkind" bij Seniorweb)
"Leuke" vraag voor mij (!), het zout in mijn "Applepap".

10 juni 2017 om 10:57.
JohnB1946 zegt:

Het schema klopt niet helemaal. Op beide iPads staat een kruisje dat op de desbetreffende iPhone thuishoort. Zie het bijgevoegde gecorrigeerde overzicht.
De kruisjes betreffen per apparaat steeds de accounts waarop Contacten aan staat. Er zijn per apparaat ook nog wel andere accounts aanwezig, maar daarop staat contacten niet aan.
Het regelmatig dupliceren komt op alle apparaten voor.

13 juni 2017 om 14:19.
MaritaA zegt:

Wat ik vermoed/denk dat er (is) gebeur(t)d is het volgende:

In het verleden heeft denk ik, zowel u als uw vrouw, contacten ingevoerd, onafhankelijk van elkaar maar wel hier en daar dezelfde adressen. Dat kan dubbele veroorzaken.

Ik wil het volgende voorstellen.
ga er samen even voor zitten. (Ja naast elkaar)
Open MacBook en iMac.
Open beiden de contacten App, klik in menu op archief >exporteer > contactenarchief.
Bepaal waar je het wil hebben in het volgende menu en klik op bewaar rechtsonder.
Bij calamiteiten is er nog wat.Er is nu een backup.
Daarna
Ga in de browser (neem aan Safari, zo niet dan toch die gebruiken)
Naar: www.icloud.com
Log daar in ieder op zijn eigen apparaat met zijn eigen Apple id en ww.
Open daar de contacten app
klik op alle contacten
En ga er dan eens samen doorheen, via alle contacten, ongetwijfeld zijn er dan contacten (adressen) dubbel. Bepaal wie welke adressen in zijn icloudaccount wil/moet/wenst te hebben en de ander zal die dubbele moeten verwijderen.
vice versa.
(selecteren en onderin linkerkolom tandwieltje gebruiken om o.a. te verwijderen.)
Het eindresultaat is dan, dat ieder een lijst met contacten heeft , die verschillen van elkaar.
Dit dus allemaal doen via iCloud in de browser.


Uw vrouw zet op haar apparaten, alvorens het bovenstaande uit te voeren, uw icloud account bij contacten alles op wit en u natuurlijk haar icloud contact waar het is ingevoerd op uw apparaten op wit.

Als alles naar wens is, dus 2 verschillende Apple id's met daaraan dus twee verschillende lijsten met adressen.
Dan uitloggen in de browser bij iCloud.

Zet dan elkaars iCloudaccount, de contacten weer op groen op de diverse apparaten.
Dan moet er gesynchroniseed gaan worden, kan wat versneld worden door de linkerkolom in de contacten App op iOS apparaten naar beneden te trekken, u ziet dan een zonnetje in de vorm van streepjes dat gaat draaien, dan synchroniseert het dus.

De twee extra gmail accounts van uw vrouw,staan alleen op haar apparaten, maar als daarin contacten (als ze die heeft) op groen staat kan dat eventueel bij haar nog steeds voor dubbele contacten zorgen! Storende factor, kan ze beter contacten uit zetten daarin.
Het eindresultaat is dus twee iCloud accounts met verschillende contacten, maar door het op alle apparaten te zetten is het door beiden als één contacten-overzicht te gebruiken.


Aardig klusje en niet iets over het hoofd zien anders gaat het fout.
Succes.

Ter aanvulling om te controleren of alles klopt.
Nakijken op icloud (via de browser) door bij alle contacten helemaal naar beneden te scrollen, hoeveel er zijn. b.v 100
dan ieder op eigen Mac bij contacten hetzelfde aantal via alle iCloud, moet dus ook 100 zijn.
Op pads en Phones, open contacten app klik linksboven op groepen en zorg dat er alleen een blauw v-tje te zien is bij icloud, dan moet het daar ook hetzelfde aantal zijn.

Ik heb b.v. op pad en Phone meerder accounts met contacten toegevoegd, dus het aantal contacten verschilt met die in alle icloud contacten in de browser of op mijn Mac, maar als ik op die apparaten die overige acoounts even uitzet, zie ik dat het aantal hetzelfde is. Geloof niet dat ik had gezegd dat contacten synchroniseren altijd makkelijk is!

14 juni 2017 om 11:08.
JohnB1946 zegt:

We hebben het zo gedaan -inderdaad een grote klus - en het ziet ernaar uit dat het allemaal goed is gegaan; het lijkt dus te werken (zodat er nu geen duplicaten meer verschijnen).
Als er onverhoopt weer problemen komen, laat ik het uiteraard weten.
Hartelijk dank.

19 juni 2017 om 11:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club