Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Dagboek op iphone
Geplaatst op 11 mei 2018 om 14:28 door Ex-lid

Graag zou ik op zowel mijn iphone 6 , opgewaardeerd tot 11.3.1 en op de ipad, die is opgewaardeerd tot 10.3.3 (hoger kan die niet) een dagboek willen. Het gaat dan om verhaaltje/foto/evt. routekaartje van een wandeling of autotochtje.
Nu zijn er heel veel dagboekapps, maar ze zijn me te ingewikkeld! Zonder uitleg of in het engels. Heel eenvoudig dus, en dan zo, dat ik thuis op de ipad wat kan plaatsen, maar ook onderweg op de iphone.
volgens mij moet dat haalbaar zijn, maar ik kom er zelf niet uit. Ben absolute leek en weet niet welk dagboek geschikt is en al helemaal niet hoe ik ervoor zorg dat beide met elkaar in contact komen. Iets met icloud ja, maar hoe? Eerlijk gezegd ben ik bang om iets fout te doen, dus ik hoop dat iemand me verder kan helpen.
Bij voorbaat hartelijke dank. Tonnie

Bij voorbaat dank!!!!

6 reacties
DirkB zegt:

Er zijn er meer, ik noem Onenote, Evernote, Apple Notes, en Word (uit Office 365). De keuze kan ik niet maken.
Alle genoemde apps synchroniseren tussen elk apparaat, het maakt niet uit of het ios/apple is of android of windows, zowel op smartphone, tablet, als laptop/desktop.
Synchroniseren gaat automatisch via de cloud ( = een website) van de maker van de app, dus je moet bij die maker een account hebben of even openen.
Bijv. Onenote en Word zijn van microsoft dus de synchronisatie gaat op de achtergrond via Onedrive m.b.v. een microsoft account. Bij Apple Notes gaat het via de iCloud.

Bij installeren van de app op je apparaat vraagt de app om een account. Verbind op elk apparaat aan de app dezelfde account, dan functioneert de synchronisatie zodra er internetverbinding is en wordt alles op elk apparaat gelijk gehouden.
NB die app-account kan verschillen van de account die voor het apparaat geldt.

Voorbeeld: ik gebruik Onenote. Ik zie op elk apparaat hetzelfde en kan via elk apparaat wijzigingen aanbrengen.
Meerdere Onenote-notitieblokken zijn mogelijk, bijv. voor klusjes, de vakantie, hobby, enz.
Ik gebruik Onenote niet voor lange verhalen maar voor notities.
Voor verhalen incl. foto's/plaatjes zou ik eerder Word uit Office 365 gebruiken. Dit is er voor elk apparaat en synchronieert ook. M.b.v. een vlaggetje/pin kun je veelgebruikte documenten bovenin de lijst houden.

De werking van de synchronisatie is te vergelijken met IMAP voor mail incl. @gmail en @outlook.

11 mei 2018 om 15:06.
MaritaA zegt:

Apple Notes ken ik niet, zoals Dirk vermeld.

Ik zou je de Notities app die standaard op alle Apple Apparatuur staat willen adviseren, ook ingebakken in het Apple "eco" systeem (synchronisatie), temeer omdat je schrijft dat je een absolute leek ( jouw woorden 😉) bent.
Deze App is basic, logisch en synchroniseert via iCloud, je kan er gewoonweg niet de mist mee ingaan. foto's (en meer) kan bijgevoegd worden.
Hoe in te stellen en te gebruiken leg ik je wel uit, als je het wil.
Te exporteren als PDF, dus mooi uitprintbaar (eventueel).

Al die andere genoemde apps vergen installatie, account toevoegen, wirwar van mogelijkheden, One drive installeren enz. enz. waarvan ik me kan voorstellen dat het verwarrend werkt, gezien jouw vermelde wensen.
Verder wordt er Word genoemd, Office producten op Apple Apparatuur (iOS = iPad/Phone) (dus o.a. Word) is, als je mogelijkheden wil gebruiken, gebonden aan een betalend Office 365 Abonnement. Anders blijft het een summier werkend iets, hoofdzakelijk om zaken te openen. Niet iedereen heeft een Office 365 abo.

https://support.apple.com/nl-be/HT205773

11 mei 2018 om 16:34.
avatar
Ex-lid zegt:

U allebei bedankt voor de reactie. Dit laatste spreekt me het meest aan, ik heb zelfs al een poging ondernomen om het zo te doen. Gisteren heb ik een pagina gemaakt op de ipad, maar ik zie daarvan niets terug op de telefoon. Nu kom ik erachter dat bij Instellingen gevraagd wordt of ik standaard account of op mijn iphone/ipad wil kiezen. Ik neem aan dat ik voor standaard moet kiezen, nu blijkt de andere optie nl. aangevinkt!!! maar voor de zekerheid vraag ik het u maar even!
En dan nog iets, kan ik hiervoor dan een aparte map aanleggen?
Groet, Tonnie
 

11 mei 2018 om 16:55.
MaritaA zegt:

1. Je Apple id moet op beide apparaten ingevoerd zijn en het zelfde id zijn! Dat mailadres=Apple id moet ingevoerd zijn op het apparaat, anders geen synchronisatie via iCloud.
2. In Instellingen (tandwiel) ga links boven naar je Apple id (je naam), klik rechts op iCloud, zet dan onder "Apps die iCloud" gebruiken, Notities op groen (aan) op beide apparaten.
Als je apparaten op hetzelfde wifi netwerk zitten, gaan ze synchroniseren, soms even wat geduld als het net aangezet is.

Lees de link in mijn bericht eens goed door, voor alle gebruiks/instel mogelijkheden. dus ook hoe je een map/album maakt om te sorteren (b.v reisverslag)

Dat artikel is vrij duidelijk, ( oefening baart kunst, maak maar wat proefdingetjes, er is een prullenmand)) , nog vragen, laat maar horen hier.
Succes.

PS Niet vervelend bedoelt maar Seniorweb heeft digitale cursussen iPad en iPhone, hiermee leer je wat basis principe's zodat je je wat vertrouwder gaat voelen met bepaalde instellingen,/werking.

11 mei 2018 om 17:02.
avatar
Ex-lid zegt:

Ga zeker oefenen, moet de angst dat ik dingen fout doe maar eens overwinnen! Komt omdat ik in een grijs verleden niet zo bang was, haha, en toen heb ik een heel systeem om zeep geholpen!! En die cursussen, daar ben ik al mee begonnen hoor. Bedankt voor je tips, ik ga aan de slag, en je zal me nog wel vaker een vraag zien stellen hier, fijn weekend.

11 mei 2018 om 18:07.
MaritaA zegt:

Nog een keer succes enne...Apple-systemen breng je niet zo gauw om zeep!

11 mei 2018 om 18:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club