Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Foto's in iCloud (Apple)
Geplaatst op 2 augustus 2018 om 12:54 door Toon1954

Ik maak gebruik van iPad 2018 en iPhone SE met iOS 11.4.1.
Ik maak gebruik van de iCloud, o.m. voor foto's. (iCloud fotobibliotheek/bewaar originelen).
Ik wil mijn op mijn devices wat ruimte vrijmaken en de foto's verwijderen, maar deze wel in de iCloud bewaren. Voor zover ik uit informatie van de Apple site begrijp verdwijnen de foto's die ik van mijn devices verwijder ook automatisch uit de iCloud.
Of is er toch een manier?

Als het idd niet kan is alternatief wat mij betreft foto's uit de iCloud downloaden naar de pc (W10) en hier opslaan en een backup buiten de pc bewaren.
Wellicht heeft iemand een beter idee.

Ben benieuwd.

Alvast dank voor uw reactie(s).

Toon

7 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Toon,

Misschien helpt het om deze Apple informatie te raadplegen over Fotobeheer.

Het lijkt dat je je Foto bibliotheek al in iCloud bewaart. Als je "Optimaliseer iDevice opslag" niet hebt aangevinkt, dan kan je nog wat ruimte besparen. Foto's verwijderen betekent inderdaad dat ze overal worden verwijderd. Uitkijken dus.

Je vroeg dit niet, maar een andere overweging om ruimte op je iDevice te besparen is om via Instellingen / Algemeen / iDevice opslag, dit scherm eens kritisch door te nemen en te overwegen of hier besparingen mogelijk zijn. Zie bijlage:
 

2 augustus 2018 om 15:32.
Toon1954 zegt:

Dank voor je reactie nnsa. De apple site had ik al geraadpleegd en ik kan hier idd vooralsnog voldoende ruimte vrijmaken. B.v. Het opruimen van de app garageband en optimaliseren van foto’s etc.

Ik hoopte al mijn foto’s in de iCloud te kunnnen bewaren ook d.m.v. het uploaden van alle overige foto’s van de pcmaar dit gaat dus helaas niet.

Ik laat het dus voorlopig zo en als de devices echt te vol raken zal ik wat anders moeten verzinnen.

Toon

2 augustus 2018 om 16:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Graag gedaan. De volgende stap zou kunnen zijn om je Foto-opslag opnieuw in te delen als je onvoldoende iCloud opslag hebt (kan je indien gewenst/mogelijk) bijkopen. Dan moet er inderdaad op je iDevices ook wel voldoende ruimte overblijven.

Het alternatief is (een deel van je) foto's naar een andere (opslag) plek verplaatsen. Met name de foto's die je niet continue nodig hebt of bij je hoeft te hebben. Mocht je dit gaan doen, let er dan wel op dat je de originele resolutie overhoudt bij het verplaatsen naar een andere opslagplek.

Als het wat mag kosten is de Sandisk iXpand een handige oplossing (wel nog zorgen voor een extra backup).

2 augustus 2018 om 16:22.
Gejonic zegt:

Hallo Toon,
Heb je al eens overwogen om al je foto's te uploaden naar GoogleFoto's?
Mijn foto's op mijn iPhone worden automatisch overgezet naar Google Foto's en ik kan op elke computer mijn foto's bekijken. Op eenvoudige wijze maak ik ruimte op mijn iPhone door GooleFoto's te laten kijken welke al zijn overgezet en dan kan ik desgewenst mijn foto's van de iPhone verwijderen.
Google Foto's geeft onder bepaalde voorwaarden on beperkte opslagruimte.

18 augustus 2018 om 14:30.
avatar
Ex-lid zegt:

Hier nog wat tips van ©Appletips om ruimte op je iDevice vrij te maken.

18 augustus 2018 om 15:10.
HelmaB zegt:

@Gejonic
Je schrijft:
Google Foto's geeft onder bepaalde voorwaarden on beperkte opslagruimte.
Als je van de onbeperkte opslagruimte gebruikmaakt, moet je er wel rekening mee houden dat je geen originele foto's meer hebt, maar sterk verkleinde.
Niet iedereen wil dat.
Ik niet in ieder geval en maak daarom geen gebruik meer van gratis/onbeperkte opslag.

18 augustus 2018 om 15:58.
540062 zegt:

Overigens, naast iCloud of welke cloud opslag dan ook altijd ook nog een backup maken op een ander device. Cloud diensten zijn geen vervanging voor een backup. Ook bij een clouddienst kan iets fout gaan en dan kun je niet reclameren.

23 augustus 2018 om 14:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club