Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Updaten ipad
Geplaatst op 12 oktober 2018 om 13:21 door Hubertsimonn

Ik heb een iets oudere ipad waarop de laatste update is versie 10.3.3. Vandaag is men reeds aan versie 12.0.1. Alles op mijn ipad werkt nog maar ik denk dat in de nabije toekomst dit toestel voor de "vuilbak" zal dienen want er komen maar steeds updates en die worden niet meer gevolgd. Dus vroeg of later komen er problemen en goedkoop izijn de producten van Apple nu ook niet. Bestaat er niet de mogelijkheid om dit mits betaling (?) toch te kunnen updaten?
dank

9 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Als er bij Instellingen / Algemeen / Software update geen mogelijkheid wordt aangegeven om iOS 12.01 te installeren, dan is dit ook niet tegen betaling mogelijk, uitsluitend door het aanschaffen van een nieuwe iPad.

Voor dagelijks 'normaal' gebruik kan iOS 10.3.3 best nog even mee en i.p.v. de iPad in de Vuilbak te deponeren kunt U deze beter milieu-vriendelijk buiten gebruikstellen, klein kinderen een plezier meedoen, mooi klokje of fotolijstje van maken...

12 oktober 2018 om 13:53.
LouiseH zegt:

Ik heb een iPad 3rd generation uit 2012 en gebruik hem nog steeds tot volle tevredenheid.
Trek me niets aan van geen updates meer. Sommige apps werken er niet op en een enkele waar ik op gesteld ben werkt juist niet meer op een nieuwere versie.
Ik heb ook een iPhone6 en een mini iPad, die krijgen updates, maar dat is vast binnen afzienbare tijd ook afgelopen. Bruin kan het echt niet trekken om dit dure speelgoed elke 3 of 4 jaar opnieuw aan te schaffen.
Ze gaan er pas uit als ze echt helemaal ter ziele zijn.
Mijn advies is: Lekker doorgaan met de iPad, tenzij geld geen rol speelt en u er een dankbare nieuwe bestemming voor heeft.

12 oktober 2018 om 15:55.
Herman99 zegt:

Ik dacht altijd dat er een soort Apple-inzamelpunt was,waar je een oude IPad kon omwisselen voor een nieuwe.En waar je er dan iets voor terug kreeg.Of heb ik dat mis?
Herman

13 oktober 2018 om 19:47.
LouiseH zegt:

Wist ik niet, ben benieuwd wat je dan nog terug krijgt voor een goed werkende iPad3 (bijvoorbeeld).

13 oktober 2018 om 20:47.
avatar
Ex-lid zegt:

Het is een antwoord op de vraag. Ik ben niet echt onder de indruk van de inruilprijzen. Vaak kan je een betere deal doen, door aanbiedingen in de gaten te houden en je oude iPad zelf te verkopen of binnen de familiekring wegtegeven. Er zijn nog wel meer aspecten aan de orde bij uit dienststelling, door de iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen etc. Soms zijn er ook interessante kortingen als er een nieuwe (Apple) winkel wordt geopend, zoals dit weekend Amac in Hilversum met 10% korting op artikelen, mits uit de winkelvoorraad gekocht.

13 oktober 2018 om 21:05.
Paul-B zegt:

Ik bezit een iPad met iOS 9.3.5 en die werkt nog prima. Ja hij is wat trager dan mijn iPhone X met iOS 12 maar de voor mij belangrijke apps werken er prima op. Bij de vuilnis doen kun je beter niet doen.
Wanneer u er normaal mee omgaat en zorgt dat het beschikbare geheugen minimaal 20% is, kan uw iPad heus nog wel 2 of meer jaren zonder problemen mee.

23 oktober 2018 om 20:49.
LouiseH zegt:

Hoera, fijn dat er nog iemand zo over denkt. Join the Club!

23 oktober 2018 om 21:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Je kunt er altijd nog het duurste klokje van nederland van maken... (fliqlo)

Of een fotolijstje...😊

25 oktober 2018 om 16:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club