Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Virus waarschuwing van Apple. Niet op ingaan, 100% fake
Geplaatst op 24 november 2018 om 12:25 door Ex-lid

Krijgt U deze waarschuwing in uw Browser, meteen Scherm sluiten (links boven) en nergens op klikken.

Grapje van MacCleaner...

5 reacties
Debbieved zegt:

Begint het hier ook al?
Op onze Windows laptop, waarop nog Avast staat, krijg je dergelijke berichten ook heel vaak. Allemaal bedoeld om hun programma te ‘verkopen’.
Ik word er niet warm of koud van, maar bij anderen in onze familie is het elke keer weer een reden tot paniek.
Het is jammer dat Avast ook een mooi stukje programma in zijn free versie heeft, waarmee mijn onervaren familieleden hun windows up to date kunnen houden, anders had ik het allang overal ingeruild voor Defender.

25 november 2018 om 10:21.
Willem-B zegt:

Op Windows geen andere AV software meer gebruiken. Windows Defender geeft Voldoende bescherming.

Op een Mac loop je alleen risico met mailbijlagen die je doorstuurt. Dan is Sophos home een goede gratis oplossing tegen virus en ransomware. Overigens is het vaak niet eens nodig om een Mac extra te beveiligen volgens een aantal deskundigen.

25 november 2018 om 23:27.
avatar
Ex-lid zegt:

Met MacOS loop je net zoveel risico als bij andere besturingssystemen. Zeker als je denkt dat je alleen risico loopt bij het doorsturen van email-bijlagen. Er loeren veel meer gevaren. Alleen weet Apple ze misschien iets beter te blokkeren, voordat ze kwaad in het systeem kunnen doen. Ondanks dat, kan er malware worden geïnstalleerd die ongewenste dingen doet, zonder dat je het weet.

MacCleaner is hier een goed voorbeeld van:

Citaat van zondervirus.nl

Advanced Mac Cleaner is een verdachte en onbetrouwbare beveiligings- en optimalisatiesoftware voor Mac OS X. Deze applicatie wordt geadverteerd in softwarebundels en op dubieuze downloadsites die gebruikers tegen kunnen komen wanneer ze op onveilige websites browsen. Bovendien kunnen ze worden omgeleid naar een dergelijke website door een mogelijk ongewenst programma (PUP).
Eenmaal in het systeem start Advanced Mac Cleaner systeemscans op. Het programma biedt nep-resultaten die waarschuwen voor gedetecteerde talrijke fouten. Om ze te repareren, wordt gebruikers echter gevraagd om de licentie aan te schaffen. Zo wordt de gratis versie van het programma verspreid om de verkoop van de licentie te vergroten.
Internetfora staan vol met klachten van gebruikers en zorgen over Advanced Mac Cleaner. Inderdaad, het aangegeven programma van PCVARK gedraagt zich als een potentieel ongewenst programma (PUP) en het lijkt absoluut niet betrouwbaar. Trouwens, er zijn veel klachten op het internet van ontevreden gebruikers die Advanced Mac Cleaner een zwendel noemen en een nep-hulpprogramma dat niet eenvoudig kan worden verwijderd.
Bovendien neemt de cybergemeenschap aan dat Advanced Mac Cleaner mogelijk gerelateerd is aan Mac Adware Cleaner: een andere dubieuze beveiligingssoftware voor Macs. Na de installatie merkten gebruikers vervelende pop-ups op om een andere cleaner te installeren. Geen enkele is echter het downloaden waard.

26 november 2018 om 10:54.
Willem-B zegt:

Helemaal eens, NNSA. Je moet natuurlijk goed opletten met ieder Operating Systeem. Programma's uiteraard eerst goed checken of het uit een betrouwbare bron komt en of er mee geknoeid is.

26 november 2018 om 23:23.
Miax zegt:

Als je dan toch iets wilt om de mac "schoon te maken", kan je het beste kijken of in de AppStore software te krijgen is om de rommel op te ruimen. En alleen die gebruiken.

27 november 2018 om 08:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club