Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Aanschaf iPhone
Geplaatst op 10 februari 2019 om 14:55 door Noor.W

Hallo.
Ik denk er over om over te stappen van mijn oude Samsung telefoon naar een iPhone. Nu vraag ik me af of het handig is een nieuw id daarvoor te maken, zodat niet alles van mijn iPad op de telefoon komt en vice versa. Ook wil ik mijn mailaccounts niet op de telefoon; die staan al op iPad en Windows PC. Foto’s, gemaakt met de iPhone kan ik via Dropbox nog steeds dan op mijn iPad zetten. Wél zou ik graag mijn agenda op mijn telefoon willen terugzien op de iPad. Ik gebruik iCloud niet; voor back-up gebruik ik iTunes op mijn pc.
Hoe organiseer ik het zoals ik in gedachten heb of wil ik iets onmogelijks?Overstap van Samsung naar Apple is op zich ook al lastig (Contacten, agenda, notities, apps....).
Of is het handiger om hetzelfde id te gebruiken en tóch niet alles te synchroniseren; zoals mail en foto’s?
Wat is wijsheid? Ik dub al langer hierover, voornamelijk vanwege dat Samsung het besturingssysteem niet update en Google zich overal inmengt.

Alvast mijn dank voor het meedenken.
Groet, Noor

8 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

In een 'nutshell' adviseer ik uw bestaande AppleID ook op een eventueel nieuw aan te schaffen iPhone te gebruiken. Wat U op de iPhone zet, wordt niet bepaald door uw AppleID, maar dat bepaalt U zelf. En voor de zaken die U wel wil synchroniseren kan dat alleen maar binnen één AppleID. En als U de iPhone heeft gekocht is het wellicht te overwegen om toch met iCloud te gaan werken.

Ik denk dat een volgende stap is om te kijken welke apps U nu bij Samsung gebruikt en dan vast te stellen hoe de data in de iPhone komt.

I.m.o. is het in iedergeval verstandig om voor één platform te kiezen.

10 februari 2019 om 15:06.
MaritaA zegt:

Apple heeft al een paar jaar geleden (2015) de App "Move from Android to iOS" gemaakt.
Te installeren via de Google Play Store op je Samsung telefoon

Via de links een uitleg, let op dat niet eerst de iPhone is "geinstalleerd", dan werkt het niet meer.

https://www.iculture.nl/gids/overstappen-android-naar-iphone/
en
support.apple.com/nl-nl/HT201196

en ja op Apple apparaten zelfde Apple id gebruiken, jij bepaalt wat je wil laten syncen in iCloud en wat niet. (groen of wit schuifje..) Anders kan de agenda niet gesynct worden...,hetgeen je wil.


Wil je toch handmatig overzetten, dan hier een uitleg.
support.apple.com/nl-nl/HT205063

10 februari 2019 om 15:49.
HelmaB zegt:

@Noor:
Je schrijft:
"Ook wil ik mijn mailaccounts niet op de telefoon"
Ik heb een Windows PC, een iPad en een iPhone.
Alle mail komt binnen op mijn PC.
Mail gericht aan mijn Gmail adres komt ook binnen op de iPad,
omdat het Gmail adres gekoppeld is aan mijn Apple-ID.
Op de iPhone heb ik mail niet ingesteld; daar komt dus helemaal niets op binnen.
Lekker rustig :-))

10 februari 2019 om 15:52.
Noor.W zegt:

Wat fijn dat jullie zo meedenken; kan ik zeker wat mee. Ik ga morgen die links eens bekijken, Marita, waarvoor mijn dank. Helma , mijn Apple id heb ik destijds gekoppeld aan mijn providermail . Zou ik dat nu dus weer hetzelfde doen, zit ik tot in lengte van dagen vast aan Ziggo. Vanwege Samsung moest ik toen een gmail-account hebben, maar gebruik die nooit, ook niet op iPad, vanwege dat ik van verschillende mensen hun mail ontving: slordigheid van gmail.... . Zou daar dan ook een nieuw account moeten maken of voorgoed bij Ziggo blijven (veel meer keuze is hier niet, behalve KPN).
Niek, ik probeer zo min mogelijk in de cloud te zetten, zeker geen foto’s, maar een agenda syncen..... Voorlopig heb ik weer e.e.a. te bestuderen.

Heel hartelijke dank voor jullie snelle reacties.
Welterusten en een goede week gewenst
Groeten, Noor.

10 februari 2019 om 21:37.
MaritaA zegt:

Noor, je Apple id = mailadres is aan te passen.

Tenzij het een ....@icloud.com mail adres is, wat als Apple id wordt gebruikt.
Dus je zit niet eeuwig aan Ziggo vast....

10 februari 2019 om 21:51.
Noor.W zegt:

Studiemorgen voor mij 🤔.
Marita, ik heb beide links doorgenomen en blijf even hangen bij de eerste link, stap 6 over het overzetten van de simkaart. Mijn voorkeur gaat uit naar de iPhone Xs en ik meen dat die een nano-simkaart behoeft...? Dat is mijn huidige niet, zover ik weet. Bovendien vraag ik me af of je na ontvangst van een nieuwe simkaart voor de iPhone deze niet meteen in het apparaat moet doen i.p.v. pas in stap 6? De 1e link verwijst naar het artikel van 2015, de andere naar een verkorte instructie uit 2018. Op zich vind ik het eerste artikel vrij duidelijk.
Ik vind het best spannend om deze overstap te wagen 🧐
En zo’n luxe aanschaf....., maar ik ben de enige in het gezin met een oude Samsung...

11 februari 2019 om 11:13.
MaritaA zegt:

Ik heb geen ervaring met de App van Android naar iOS, dus helaas kan ik weinig zinnigs zeggen.

Waar ga je de telefoon kopen, bij jou geen Apple store in de buurt, want die zetten dan alles voor je over (in het kader van "iPhone zieltjes" winnen)

Ik denk wel een Amac of Coolbleu, erkende Apple service providers, zou me niets verbazen als zij die service ook bieden.

Misschien zinvol om daar eens contact mee te zoeken, maar als potentieel koper van een nieuw Apple apparaat en bestaand gebruiker, zou ik informatie ook bij hen (Apple) vragen (bellen)

Ook zij kunnen (zeker Apple) zeggen of de nano sim er later in moet of niet, ook mij werd het niet duidelijk.

Als je toch besluit het zelf te doen en het gaat mis, kan je de iPhone naar fabrieksinstellingen terug zetten en opnieuw beginnen...

Weinig soelaas dit keer van mijn kant, ben wel benieuwd als je navraagt, of het helpt en/of duidelijker wordt

Succes.
Enne.. jezelf verwennen, mag best😉

11 februari 2019 om 11:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Als U besluit een iPhone (Xs) aan te schaffen, dan moet hier een nano-simkaart in. Zonder sim-kaart is de iPhone niet te configureren.

Inderdaad verstandig om te kijken of de leverancier een gedeelte van uw werk over kan nemen.

Ik neem aan dat U de meeste vragen heeft over uw Contacten, Agenda, Herinneringen, Notities en wat andere apps. Om hier meer over te kunnen zeggen is het van belang om te weten met welke apps er op de Samsung wordt gewerkt. Contacten, Agenda items en Herinneringen kunnen vaak via een export > import in een andere app worden gebruikt. Ook zijn van vele Android apps Apple equivalenten beschikbaar en U werkt al met een iPad begrijp ik.

11 februari 2019 om 12:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club