Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Mac mini
Geplaatst op 1 maart 2014 om 19:54 door Ex-lid
Mijnheer,
Ik maak plannen om een MiniMac te kopen en wil daar mijn toetsenbord en muis op aansluiten, beiden van Logitech. Ik werk met een XP computer. Heeft iemand ervaring met een combinatie, computer MiniMac?
Vr..gr. Wim van leeuwen.
5 reacties
Miax zegt:
Dag Wim, hier is een link om de Mac mini gebruikershandleiding te downloaden. macmini dit is een handleiding van 2011. Ik kon geen handleiding vinden die nieuwer is.
Hier kan je denk ik wel lezen hoe je het beeldscherm van je windows computer en je muis en toetsenbord kan koppelen aan je macmini.
Succes! Mia
1 maart 2014 om 20:41.
MaritaA zegt:
Een Mac mini heeft geen cd/dvd/ drive. Als je dat wel eens gebruikt zal je nog een externe cd/dvd drive moeten kopen. Er zijn originele van Apple (rond de € 90,00)

Waarom je logitech keyboard, voor € 70,00 heb je een origineel Apple keyboard, met een paar bijbehorende toetsen zoals cmd toets (links en rechts van de spatiebalk, zie foto) en nog een paar toetsen die veel gebruikt worden. Dat lijkt me logischer en prettiger werken, dan dat je steeds moet denken, oh ja die toets van windows, is die toets bij Mac.

Noot: beheerder heeft titel van bericht veranderd naar Mac mini i.p.v. minimac
1 maart 2014 om 21:37.
MaritaA zegt:
Nog een kleine aanvulling.
Hier kan je lezen, over de verschillen tussen windows en Mac, hoe die toe te passen en tevens de verschillen tussen toetsen op het toetsenbord.

En ook heel belangrijk: windows software draait niet op een Mac.
2 maart 2014 om 10:20.
Miax zegt:
Ook een heel handige site, wanneer je pas begint met een Mac is de site van Macmiep.
Wordt duidelijk uitgelegd. Die cursus is gebaseerd op MAC OS 10.9 (Mavericks) Volg de tabbladen bovenin. Als beginnend macgebruiker kom je dan een heel eind.
Succes, Mia
2 maart 2014 om 11:08.
arendbuizerd zegt:
Leuke instructie-site (MacMiep) Miax!
groet, Arend
2 maart 2014 om 22:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club