Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Foto's volgorde
Geplaatst op 14 juli 2019 om 21:58 door CDriessen

Hoe kan ik de volgorde van ALLE foto's zodanig aanpassen dat ik de nieuwste het eerst in beeld krijg op mijn AppleTV. Ik weet dat ik in mijn eigen mappen/gebeurtenissen deze volgorde op nieuwste eerst kan zetten, maar voor alle Foto's kan dat niet, althans ik vind het niet.
Ik zie in Weergave wel de optie om ogenschijnlijk de sortering aan te passen, maar die is grijs en kan dus niet worden aangepast. Zie bijlage.
Hoe kan ik dit wel aanpassen?

9 reacties
MaritaA zegt:

Dat kan inderdaad niet Chris, erg betuttelend van Apple.

Ikzelf heb daar het volgende aan gedaan.
N.l. een slim album aanmaken via Archief > Nieuw slim album.
Het werkt net zo als regels in mail...en de variaties zijn vrijwel eindeloos.
Ik heb het "Nieuwste eerst" genoemd, dit ivm streamen via de Apple tv, net als jij, dan is het duidelijk welke ik hebben moet.
Dat slimme album sorteer je dan via rechtsklik>sorteer>nieuwste eerst.
Elke nieuwe foto, komt daar (slimme album) ook in en bovenaan de lijst. (nieuwste eerst...)
Bijgevoegde schermafbeelding laat zien wat ik heb ingevuld om het te laten werken bij het maken van een slim album. (Uiteraard moet "alle foto's" geselecteerd zijn)

Perfecte oplossing m.i. (Linksom ipv rechtsom)

15 juli 2019 om 00:01.
MaritaA zegt:

Aanvulling:
Slimme albums zijn terug te vinden onder "mijn Albums" in de linkerkolom en hebben een speciaal icoontje voor de naam van het slimme album. zie schermafbeelding, hier kan je dan de volgorde aanpassen (rechtsklik etc.)
 

15 juli 2019 om 08:20.
CDriessen zegt:

Dank je Marita, ik ga ermee aan de slag. Slimme mappen en de sortering nieuwste eerst had ik al gevonden maar nog niet gebruikt, ik had de stille hoop dat het een simpele instelling zou zijn, niet dus 😡

15 juli 2019 om 11:06.
CDriessen zegt:

Marita, het werkt super ik heb een slimme map gemaakt "Nieuwste eerst" (what's in a name) gesorteerd op Nieuwste eerst natuurlijk en volgens mij kan ik nu op mijn AppleTV kijken zoals ik wil. Dat ga ik morgen doen.

Dank voor de tip !!!

16 juli 2019 om 22:23.
MaritaA zegt:

Graag gedaan, leuk om te horen!

16 juli 2019 om 22:45.
CDriessen zegt:

@Marita,
Toch nog een aanvulling. Had een slimme map gemaakt maar die was toch nog niet helemaal zoals ik wilde. Maar terwijl ik aan het zoeken was zag ik dat ik heel eenvoudig al mij iPhoto-gebeurtenissen (zie bijlage) kon sorteren op Nieuwste eerst. Dus toch een oplossing zei het een iets andere.
Overigens een slimme map kan je natuurlijk voor van alles gaan gebruiken, een bepaalde kleinzoon of dochter enz. Of met een specifiek onderwerp, leuk om eens mee te gaan experimenteren.

19 juli 2019 om 11:12.
HelmaB zegt:

Ik kom zomaar "binnenvallen", maar ben ik de enige, die af en toe geen bijgevoegde plaatjes ziet of heeft SW weer iets leuks bedacht.........

19 juli 2019 om 12:09.
MaritaA zegt:

@ Dank je Chris, maar de één gaat links af en de ander rechts, maar als je maar kan sorteren naar nieuwste eerst, wat het doel is, ben ik tevreden.

Ik vraag me wel af hoelang Apple IPhoto gebeurtenissen nog ondersteund...

@ Helma, heeft niets met SW te maken, Apple doet er wat lang overde laatste tijd om je schermafbeelding op te slaan, maar als je hier bij een bericht een bijlage wil plaatsen is het verstandig om "rustig de tijd te nemen".....

19 juli 2019 om 14:14.
HelmaB zegt:

Thank you Marita. Ik heb alle tijd. :-)
Was me niet opgevallen dat het bij Apple berichten zo was.

19 juli 2019 om 14:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club