Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Foto's exporteren van iMac naar iPhone
Geplaatst op 30 november 2019 om 13:12 door hemahugen

Ik probeer met MACOS Catalina 10.15.1 foto's vanuit mijn IMAC fotobibliotheek (Foto's) te exporteren naar mijn iPhone 7 Plus. Dat lukt niet. Ik verbind de iPhone met de IMAC via USB kabel. iPhone wordt herkend in Finder. Ik ga naar de tab Foto's en kies een selectie uit mijn fotobibliotheek. Druk op toets Synchroniseer of Pas toe. Maar er gebeurt niets en mijn geselecteerde foto's worden niet naar de iPhone getransfereerd. Zie bijlage.
Wat kan het probleem zijn? Of hoe kan ik op een andere manier (zonder iCloud, daarvoor heb ik te weinig geheugenruimte) foto's van de iMac naar de iPhone exporteren?

4 reacties
Zon zegt:

Goedenmiddag, Ik heb naast een oude IMAC met versie OS High Sierra en recente Ipad Pro en een IPhone X. Als ik foto's van de IMAC wil overzetten naar mijn mobiele app gebruik ik wellicht een wat ouderwetse methode die goed werkt.
- nodig een Apple lightning adapter voor een SD kaart
- de SD kaart van een camera inbrengen in IMAC en de geselecteerde foto's op de SD kaart zetten in de DCIM map van de SD kaart
- v.v. de SD kaart met de adapter verbinden met de IPHOne en de foto's importeren
Super eenvoudig dus...en het werkt.
Groet Jacqueline

2 december 2019 om 16:48.
Truus zegt:

Ik gebruik de app: photo Transfer

2 december 2019 om 17:01.
HelmaB zegt:

@******
Wijzig je profielnaam!!
Géén lidnummer gebruiken!
SW is openbaar en gewoon te vinden via Google.
Helma (beheerder).

2 december 2019 om 17:14.
hemahugen zegt:

Goede morgen Zon en Truus, Bedankt voor jullie suggesties. De oplossing van Jacqueline zou kunnen werken. Helaas ben ik niet in het bezit van een adapter voor een SD kaart en gaat deze oplossing voor mij niet op. De oplossing van Truus is alleen mogelijk wanneer je bij het overzetten van de foto's niet de hoogste resolutie van de foto's wilt eisen. Als je dat wel wilt moet je altijd een betaalde versie van de app aanschaffen.
Ik probeer no met Apple Support een echte gratis oplossing te vinden. Dat zou toch inherent aan het combineren van verschillende Apple systemen moeten zijn. (iMAC - iPhone - IPad)!!
Groreten
HemaH

10 december 2019 om 10:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club