Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Wijziging configuratiebestanden
Geplaatst op 21 september 2021 om 09:51 door hemahugen

Na upgraden van Mac OS krijg ik tegenwoordig steeds een melding over gewijzigde configuratiebestanden. Ik begrijp niet wat ik hiermee moet of mag doen, ondanks de meegeleverde explicatie.(zie bijlage).
Ik tref enkel de group.system_default file als gevonden configuratiebestand aan. Kan ik deze zonder meer verwijderen? Of hoe moet ik uitvoeren wat in de explicatie wordt gezegd over het vergelijken van de twee configuratiebestanden? Waar vind ik deze etc?

2 reacties
MaritaA zegt:

Het heet verplaatste onderdelen en staat op je bureaublad als een verwijzing (zwarte kromme pijl=verwijzing) zie schermafbeelding.
Een verwijzing is het zelfde als een icoontje in het Dock, het is niet het programma zelf..slechts een hulpmiddel. (om snel te werken/openen)

Dit is vanaf Catalina ontstaan, toen werd alles definitief 64 bits, dus 32 bits onderdelen werden eruitgegooid en kwamen o.a. hierin.
Werken alle programma's kan je het in principe verwijderen, maar waarom zou je het neem amper ruimte in en dat mapje met zwarte pijltje is een snelkoppeling naar de feitelijke opslagplaats, waar jij een schermafbeelding van plaatst (Bibliotheek/gedeeld)

Als die snelkoppeling je irriteert op het bureaublad verwijderen en de inhoud gewoon voor het zekere laten staan. (laatste zie je dan overigens niet meer)

22 september 2021 om 09:34.
hemahugen zegt:

Bedankt MaritaA voor je reactie. Ik had al het idee dat ik geen extra actie hoef te ondernemen. M.n. omdat ik alleen maar bestanden met file names “system-default” heb aangetroffen. De short circuit op het bureaublad heb ik nu en ook de vorige keren zonder problemen kunnen verwijderen. Mijn vraag kan hiermee worden afgesloten.

27 september 2021 om 22:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club