Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Lettergrootte in Mail
Geplaatst op 25 maart 2014 om 17:08 door meeke053
Ik zou graag de grootte en de kleur van de letters in Mail (versie 7.2 in Maverick 10.9.2) permanent willen wijzigen. Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat moet doen?
5 reacties
MaritaA zegt:
Open mail.
Ga boven in de menubalk naar mail > voorkeuren > letter en kleur.
daarin kan je de lettergrootte en het lettertype en de kleur naar wens instellen.

Wil je in meer programma's de lettergrootte aanpassen, kijk dan boven in bij het tabblad berichtenarchief bij het bericht van 26 december 2013 lettergrootte instellen.

Via CMD + of - kan je ook vergroten of verkleinen. (een ad hoc oplossing)
25 maart 2014 om 18:24.
meeke053 zegt:
Dank Marita voor snelle reactie. Ik doe blijkbaar iets niet goed: lettertype en grootte zijn aangepast, de kleur echter blijft zwart terwijl ik blauw probeer aan te maken. Wat doe ik verkeerd?
25 maart 2014 om 21:36.
MaritaA zegt:
Sorry Meeke, ik stond kennelijk even op de automatische piloot.
Die kleuren, zijn instellingen voor mails die b.v. aan anderen doorgestuurd worden en vervolgens antwoordt weer een ander daarop, dus geciteerde mails, zoals dat heet. Maakt het iets overzichtelijker.

Wil je layout veranderen in mail, b.v. gekleurde tekst, of het document kleuren (rood blad met witte letters b.v.) schuin, vet en meer layout tot typografie aan toe, klik dan als je mail hebt geopend in de menubalk op opmaak > lettertype en dan weer het tandwiel, wat weer tig mogelijkheden geeft (o.a. typografie). Even een proefmailtje maken, met wat toepassingen en aan jezelf sturen. Je moet wel bij elke mail, volgens mij de kleur weer instellen.
Succes
26 maart 2014 om 01:17.
Miax zegt:
Meeke, je kan van een mailtje een sjabloon maken.
Bijv. je verandert op de manier die MaritaA beschreef de achtergrondkleur en dan tik je in het tekstgedeelte een woord en dat verander je in de kleur die je eventueel wilt. Dan ga je in mail naar Archief en dan Bewaar als sjabloon en dan wordt hij bij de sjablonen opgeslagen in Aangepast.
Iedere keer dat je nieuwe mail en dan het sjabloon aanklikt opent hij met de tekst geselecteerd, dan kan je gewoon je bericht tikken en dan verdwijnt dat eerste woord.
Succes Mia
26 maart 2014 om 11:24.
meeke053 zegt:
Marita en Miax bedankt. De kleur moet inderdaad voortdurend opnieuw worden ingesteld, maar ik ga iets proberen met de suggestie van Miax.
26 maart 2014 om 21:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club