Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
IMac +Word
Geplaatst op 20 april 2015 om 20:50 door Ex-lid

Hallo

Als ik in Word werk en ik wil een stuk uit een artikel van internet knippen en plakken in mijn wWord document wordt het rood onderstreept omdat de vertaal machine het ziet als Engels.
Ik ga dan naar  -selecteer-ekstra- taal- en zie dat het dan op Engels is ingesteld, selecteer hem dan weer naar Nederlands en bevestig met standaard. In Word op mijn Mac is Nederlands altijd standaard ingesteld.
Hoe verander ik dit ??

gr Lidy

7 reacties
MaritaA zegt:

Ja, ik ken het, heel irritant soms.

Je moet spelling-en grammaticacontrôle kiezen, onder extra.

Je kan "alles negeren" kiezen, maar mijn ervaring is dat  bij een nieuw document de 'ellende' weer van voren af aan begint. Dus bij elk nieuw document moet weer alles negeren, ingesteld worden.

Kijk eens of er iets verkeerd staat bij opties.

Zie schermafbeelding.

 

20 april 2015 om 22:20.
Miax zegt:

Dat kan je veranderen via Word in de menubalk, voorkeuren en dan spelling- en gramaticacontrôle. Zie scherm, vinkjes weghalen bij spelling controleren etc. en bij grammatica, grammatica controleren, dan blijft het ook zo bij alle volgende documenten.

 

20 april 2015 om 23:32.
MaritaA zegt:

De optie van Mia is hetzelde als je op opties klikt via extra>spelling en grammatica> optie.

Maar bij mij is het v-tje bij grammatica (de onderste) niet te verwijderen. (Office 365 bevat word voor mac 2011).

Mia, hoe heb jij dat dan voor elkaar gekregen? 

 

21 april 2015 om 07:55.
Miax zegt:

Marita, Die optie van mij is niet hetzelfde, die optie heeft betrekking op het jabloon, normal.dot heet dat geloof ik. Daar verander je de instelling van ieder document van Word mee. Alleen moet je wanneer je een document wilt controleren, het altijd handmatig doen als je klaar bent, ik meen via Extra.

Ik heb  Word 2011. De eerste keer kan je grammatica niet verwijderen.(grijs).  Open je voorkeuren, spelling en grammatica weer, dan kan je het wel aanvinken.

21 april 2015 om 08:21.
MaritaA zegt:

Ik vind dat Word erg meedenkerig, elk document, moet ik alles weer opnieuw instellen, heb besloten me er niet meer druk over te maken.

Je ziet het toch niet als je print of doorstuurt.

21 april 2015 om 08:29.
Miax zegt:

Vind ik ook. Ik heb zelf wel die 2 vinkjes aanstaan. Ik vind die rode en groene kringeltjes wel erg irritant als ik wat kopiëer van internet, maar dat neem ik voor lief.

ik wilde alleen maar even aangeven dat je het echt helemaal uit kan zetten en dat je via voorkeuren je standaard document kan wijzigen.

gr, Mia

21 april 2015 om 09:13.
avatar
Ex-lid zegt:

Oke bedankt dames, ik weet nu hoe ik het kan oplossen , maar blijf toch maar bij het oude.

gr Lidy 

21 april 2015 om 12:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club