Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Knippen en Plakken in Finder (Mac)
Geplaatst op 28 april 2015 om 08:24 door LouiseH

Het lukt me niet om afbeeldingsbestanden te knippen en dan in een andere map te plakken in de Finder.
Ben bezig met m'n foto archief en nu kan ik alleen maar kopiëren en plakken.
Het lukt nu alleen met twee vensters naast elkaar en dan slepen van een of meerdere geselecteerde bestanden, maar dat is een precies karweitje, wat snel fout gaat en dan komen de bestanden net even ergens anders terecht.
Nota bene heeft Mac twee sneltoetsen (cmd+c en cmd+v) die dit werk zouden moeten kunnen doen, toch?
Ik heb o.a. de uitleg van SW over Mac sneltoetsen geraadpleegd.

2 reacties
MaritaA zegt:

knippen (kopiëren) en plakken is meer bedoeld voor documenten. Als je cmd c en cmd v gebruikt kopieer en plak je, je titel gaat over knippen en plakken (cmd x en cmd v)......??

In Finder gaat het inderdaad via selecteren, klikken en slepen, door twee finder vensters met de bron- en doelmap geopend naast elkaar te hebben staan.

 https://www.youtube.com/watch?v=WlazNSFAu_0

Het voorbeeld in het filmpje van SW is gebaseerd op icoontjes, heb je lijstweergave open staan kan je naast het selecteren via de cmd toets ook:

Als het een hele rij is, de bovenste aanklikken, shift indrukken en houden en de onderste selecteren, vervolgens wordt alles blauw en kan je ook weer klikken en slepen.

Zit er toch eentje in die rij, die je niet wil, kwestie van er even op klikken en het wordt gedeselecteerd.

Ik open niet eens twee vensters naast elkaar, zie schermafbeelding, je kan de betreffende mappen ook bovenin krijgen, en weer selecteren en verslepen.

 

28 april 2015 om 08:57.
LouiseH zegt:

Bedankt Marita, ik doe het inderdaad nu met slepen, de selecties met shift of cmd, al naar gelang, maak ik ook zo als jij beschrijft.
Jammer dat het niet net zo kan als in Windows, ik begrijp dat Apple ons als gebruikers er voor wil beschermen dat we per ongeluk foto's weggooien, maar vind het behoorlijk betuttelend;-)
 

28 april 2015 om 09:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club