Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Zoekfunctie in Mail-app werkt niet meer na upgrade naar iOS9
Geplaatst op 19 september 2015 om 11:43 door Marixius

Sinds ik gisteren op mijn iPad de upgrade naar iOS 9 heb uitgevoerd, werkt de zoekfunctie binnen de Mail-app niet meer. Zijn er meer mensen die hier last van hebben en wat moet je doen om het op te lossen?

7 reacties
MaritaA zegt:

Ook ik kan de hele zoekactie in mail niet eens meer vinden of zien en gebruik nu voorlopig Siri om dat op te lossen, wat overigens perfect werkt.
Heb Apple gisteren al gebeld, zij weten het ook even niet! en bellen mij maandag terug.
Als er een oplossing is meld ik die hier.

19 september 2015 om 12:26.
MaritaA zegt:

Apple meldde mij vanochtend het volgende:
Het zit er nog wel maar komt pas naar boven na een kleine bewerking.
Tik op alle inkomende (als dat is ingesteld indien er meerdere postbussen/mailaccounts zijn) en trek het (de linkerkolom) vervolgens naar beneden, daarmee haal je nieuwe mails op het "zonnetje " gaat draaien, maar ook het zoekveld komt te voorschijn.
of
apart op een postbus/mailaccount tikken en in het volgende menu verschijnt het zoekveld.

Is dit nog steeds niet het geval op deze manier, dan heb je recht op gratis support van Apple gedurende een week na officiële uitkomst van een nieuw besturingssysteem of probeer herstellen via iTunes.

21 september 2015 om 12:30.
Marixius zegt:

Dat naar beneden trekken van de linkerkolom om het zoek-venstertje te krijgen had ik al ontdekt. Probleem is echter dat als je een zoekopdracht hebt ingetikt er in veel gevallen niets gebeurt. Of je krijgt in de rechterkolom "geen bericht geselecteerd", of je krijgt de melding dat er niets is gevonden, terwijl je zeker weet dat het zoekcriterium in de betreffende mailbox staat.

21 september 2015 om 21:29.
Marixius zegt:

In bovenstaand voorbeeld heb ik gezocht op "Postmaster" en krijg dan als resultaat "Niets gevonden". Onderstaande afbeelding laat duidelijk zien dat "Postmaster" zelfs meerdere keren in dit postvak staat.

21 september 2015 om 21:32.
MaritaA zegt:

Geeft Spotlight wel een resultaat?

21 september 2015 om 22:35.
Marixius zegt:

Spotlight geeft wel resultaat.
De zoekfunctie in de mail app geeft, zo heb ik geconstateerd pasna enkele minuten resultaat. Als de zoekfunctie in de mail app gestart wordt zie je het zonnetje even draaien, de blauwe streep gaat tot ongeveer een centmimeter, stopt dan, het draaiende zonnetje verdwijnt en dan moet je erg veel geduld hebben. Het zoeken met de mail app werkt in iOS9 dus vele malen trager dan in voorgaande versies. Zal wel een bug zijn die in een volgende update opgelost moet worden.

22 september 2015 om 10:07.
MaritaA zegt:

Ik neem aan dat een harde reset is geprobeerd.
In ieder geval werkt het via Spotlight, dan zit er inderdaad niets anders op dan geduldig wachten
op 9.1.
Meestal is dat erg snel na een "nieuwe" versie.

22 september 2015 om 10:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club