SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Computeronderhoud-club

1 oktober 2013
Niekie RoyBosman
550
109
Om het beste uit uw computer te halen, is het nodig om deze zo nu en dan een onderhoudsbeurt te geven. Alle vragen en tips over bijvoorbeeld back-uppen, systeemherstel en defragmenteren kunt u hier plaatsen.
In Windows 10 start steeds de Verkenner op als je wisselt tussen 2 Apps
Geplaatst op 13 juni 2019 om 14:11 door JekkoJebbink

ter lering ende vermaeck:
Als ik bv. Word, Excel, de Browser en Outlook open heb staan en ik wissel tussen de applicaties dan start telkens de Verkenner spontaan op. Ik ben er achter gekomen dat dit komt na een beveiligingsupdate voor Adobe Flash Player (KB4497932 voor Windows 10 version 1803)
Oplossing: Start Adobe Acrobat DC (Versie19.012.20034 Nederlands) op. Ga naar help. Kies "installatie herstellen". Ga akkoord en laat de PC zijn werk doen. Herstart de PC en weg is het probleem.

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Google-documenten openen niet als bijlage in Gmail
Geplaatst op 3 mei 2019 om 21:56 door Vinkelaar

In Gmail wil ik een bestand als bijlage invoegen. Dat gaat zoals gewend probleemloos, zolang het geen Google-document is. Die staan vaag vermeld, rechtsonder staat Openen ook vaag.
Ik heb niet bewust een wijziging in de instellingen aangebracht. Kan het te maken hebben met de herplaatsing van het Gmail-pictogram, zoals enige berichten eerder op 10 april is beschreven?
Ik werk met een Chromebook.

4 reacties
Schermkleur
Geplaatst op 16 april 2019 om 17:13 door AddyR

Sinds gisteren zit er over mijn beeld een roze kleur. De achtergrond van b.v de site van senior web is niet meer wit maar licht roze Bovenaan donkerder van onderaan. Het beeld flikkert ook als ik scrol. Het is een oude pc. Geeft hij de geest of is mijn beeldscherm de oorzaak?

4 reacties
Toegankelijkheid/vergrootglas?
Geplaatst op 14 april 2019 om 16:50 door Klaartje

Omdat ik nog steeds op mijn PC deskjet hele kleine lettertjes krijg, ben ik wat gaan proberen om dat toch te veranderen. Nu zit ik met een hopeloze situatie.
Ik werk met Windows10, en ben naar toegankelijkheid gegaan. Daar zag ik het vergrootglas, en heb dit wat groter ingesteld. Het gevolg is dat ik nu zo'n grote pictogrammen krijg dat zij niet op mijn bureaublad passen. Kan ze ook bijna niet verschuiven.
Ik heb mijn PC moeten uitzetten om weer een normaal beeld te krijgen (gelukkig).
Toen ik weer een normaal beeld had, ben ik wéér naar toegankelijkheid/vergrootglas gegaan om het te verkleinen (normaal) Maar dat gaat niet. Wél vergroten maar niet verkleinen?
Wat doe ik fout? Graag hulp.
Fijne dag nog. Klaartje

 

2 reacties
'Even geduld' op Windows-laptop
Geplaatst op 12 april 2019 om 07:34 door horstje

Nadat ik heb geprobeerd mijn laptop (Windows) te updaten, krijg ik alleen nog maar het bericht 'Even geduld' of iets dergelijks. Ik krijg dat met geen mogelijkheid meer weg. Wie weet raad? Ik kan namelijk niets meer met het apparaat.
Met dank en vriendelijke groet, Peter

6 reacties
Aanpassen tekstgrootte menu Chromebook
Geplaatst op 10 april 2019 om 23:02 door Vinkelaar

Hoe gaat dat? Ik bedoel de letters in de bovenste 3 regels van mijn 11" Chromebookje en die in het Favorietenoverzicht. Deze zijn minder dan 1 mm groot.
Het gaat niet met Ctrl+, ook niet in de Google-instellingen. Dat werkt alleen op zelfgeschreven tekst en op webpagina's.
Groetjes,
vinkelaar

9 reacties
Backup maken lukt niet
Geplaatst op 10 april 2019 om 15:48 door jaimita

Ik heb een nieuwe externe schijf en probeer van mijn laptop een backup te maken. Gaat goed tot 77% krijk daar de volgende foutmelding "De timeout periode van de semafoor is verlopen. Heb backup opnieuw geprobeerd met hetzelfde resultaat. Heb geen idee wat ze bedoelen.

26 reacties
extra schijfruimte maken
Geplaatst op 10 april 2019 om 10:40 door John777

Destijds is mijn desktop harde schijf verdeeld in C, D en E partities. Alle 3 zijn ze in gebruik voor opslag, maar nu wordt mijn C schijf voller en ik heb nog ruimte 50% ruimte op D en E. Kan ik die ruimte nu weer terugzetten naar de C schijf en zo ja, hoe?

8 reacties
rare afbeeldingen
Geplaatst op 31 maart 2019 om 20:26 door bergen

beste mensen

ik heb al eerder gemeld dat in in foto's van windows10 rare fotos zie. mohelijk komen ze van mn mobiel als ik fotos daarvan overzet op mn laptop. als ik ze probeer te wissen. selecteren en wissen. dan blijven ze erop staan. weet iemand hoe die op mn laptop komen en hoe ik ze kan verwijderen. als ik op afbeeldingen kijk op mn laptop dan zie ik ze niet. ook zie ik ze niet op mn mobiel.

2 reacties
pijltje op de loop
Geplaatst op 18 maart 2019 om 22:03 door Klaartje

Het is mij nu al een paar keer overkomen dat, als ik aan het lezen ben, het pijltje op de loop gaat:)). Het gaat op het veld van de ene kant naar de ander óf het lijkt wel dat het aan het zoeken is. Ik raak de muis niet aan, en er zijn ook geen bijzondere trillingen. Ik vertrouw dat niet zo. Wie weet raad? Werk met Windows10

8 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.