Zoeken
Menu Zoek

Computeronderhoud-Club

1 oktober 2013
Bosjesman Niekie
496
117
Om het beste uit uw computer te halen, is het nodig om deze zo nu en dan een onderhoudsbeurt te geven. Alle vragen en tips over bijvoorbeeld back-uppen, systeemherstel en defragmenteren kunt u hier plaatsen.
Kopiëren en plakken lukt pas bij 2e poging
Geplaatst op 21 oktober 2017 om 14:20 door Harie

Als ik iets wil kopiëren op de laptop en dan gaan plakken dan sluit het programma op de laptop af en moet ik weer opnieuw naar het programma gaan en dan lukt het kopiëren en plakken wel.

4 reacties
Extra-PC
Geplaatst op 10 oktober 2017 om 11:49 door Artim

Op Facebook rouleert regelmatig een advertentie voor Extr-PC een USB dongel, die de PC of MAC meer snelheid zou geven. Ik kan nergens iets vindenof hier ervaringen mee zijn. IK vermoed nl dat je niet meer met het OS van de computer werkt maar met een 'eigen' OS op mde dongel.waardoor het ijnsinziens twijfelachtig is of je W10 of MAC-OS applicaties nog wel zullen werken.

12 reacties
Taal toetsenbord.
Geplaatst op 2 oktober 2017 om 13:33 door cdjpronk

Elke morgen als ik mijn computer met W10 opstart moet ik de taal weer opzoeken. Er staat dan NLD NL. onder elkaar geschreven Dus verander ik het op de taakbalk naar NLD-INTL Dat is niet zo`n heel veel moeite maar wel raar. Het is een tijdje niet verandert geweest.
Is daar iets aan te doen?

Vriendelijke groet,

Kees.

7 reacties
Chromebook zit vast
Geplaatst op 27 september 2017 om 23:12 door Vinkelaar

Niks werkt of beweegt. De cursor staat vast op een plaats, helderheid meer of minder doet niks, uitschakelen werkt niet, bij de gewenste webpagina blijft het wieltje heel langzaam draaien.
Links onderaan staat: Wachten op extensie uBlock Origin...
Ja, ik weet dat ik een adblocker gebruik.
Wat kan ik doen?
Groetjes,
vinkelaar

3 reacties
Vervangen externe schijf.
Geplaatst op 26 september 2017 om 12:44 door Riekelt

Hallo allemaal,
Ik gebruik voor m,n backups een externe schijf van 1 TB. Daar deze aan vervanging toe is, ( leeftijd etc.) wil ik deze vervangen door een SSD-schijf . Aan welke grootte moet ik dan denken?
Bij voorbaat dank, Riekelt de Boer.

10 reacties
Waar kan ik deze map vinden
Geplaatst op 25 september 2017 om 10:28 door Harie

Ik heb gedownload en geinstalleerd de kaart OFM_DBNL en wil deze verwijderen maar kan hem niet vinden waar hij staat, niet in Revo Uninstal en ook niet in het Config.scherm Programma verwijderen. Ik vind hem ook niet terug in Program files (x86)
Waar moet ik gaan zoeken? Ik moet hem verwijderen om genoeg schijfruimte te krijgen op C

13 reacties
Kopieren
Geplaatst op 24 september 2017 om 14:17 door Harie

Omdat mijn C schijf vol is kan ik bestanden hiervan kopieren naar de D schijf om plaats te maken.

3 reacties
Hoe kan dat?
Geplaatst op 24 september 2017 om 13:29 door Harie

Mijn Lenovo MIIX310-101CR groot 32 Gb kan uitgebreid worden met sd kaart van 32 Gb . Gisteren heeft hij die herkent en vandaag niet meer. Hoe kan dat.

3 reacties
SYSTEEMHERSTEL
Geplaatst op 24 september 2017 om 12:57 door Blackjes

Beste mensen,
Als ik via Instellingen in Windows 10 naar "Bijwerken en beveiliging" klik en daarna op "Systeemherstel" dan zie ik geen enkel herstelpunt. Alleen 3 opties t.w. Deze PC opnieuw instellen, Geavanceerde startopties en Meer herstelopties. Maar al deze opties komen neer om de fabrieksinstellingen opnieuw in te stellen. En dat durf en wil ik ook niet.
Wie heeft voor mij de oplossing??
Groetjes, Blackjes

4 reacties
app
Geplaatst op 24 september 2017 om 11:38 door Harie

Kan ik een app ook op het bureaublad plaatsen .Ik heb nl. een app via bestandslocatie toegevoegd voor op het bureaublad te plaatse maar ik zie hem niet. Mijn Lenovo laptop MIIX310-101CR gebruikt het hele beeldscherm dat op 100% staat. Als k op mijn Toshiba laptop opstart dan krijg ik het bureaublad en als ik dan op de windows toets druk in de taakbalk dan verschijnen de tegels van de app. Bij de Lenovo verschijnen gelijk de tegels dus geen bureaublad.

2 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.