Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
cd branden
Geplaatst op 13 juli 2016 om 20:20 door Henk N B Fer

HALLO Ikzit met het volgende probleem Als een C D -R meermalen te beschrijven is, waarom krijg ik
dan steeds de mededeling in het rood dat als ik meer stukken wil branden dat de cd-r niet meer te beschrijven is. Hier had ik nooit problemen mee Dit is iets van de laatste tijd. Heeft iemand anders daar ook wel problemen mee? of brand niemand meer C Ds.
Wie weet raad?
Henk N B Fer

21 reacties
Marixius zegt:

Een CD-R is eenmalig te beschrijven.
Een CD-RW is meermalen te beschrijven.

13 juli 2016 om 21:19.
Cees-1946 zegt:

Henk@,, om e.e.a. op een Cd te branden gebruik ik alleen de cd van verbatim Bij andere Cd"s komt er een rood kruis. Deze worden niet erkend en die heb ik dus ook weggegeven. Alleen in een computer winkel verkrijgbaar.!!

14 juli 2016 om 07:39.
LouiseH zegt:

Naar mijn bescheiden mening bedoel je "Verbatim", klopt dat?

14 juli 2016 om 10:46.
Henk N B Fer zegt:

Volgens de boeken van seniorweb is een CD-R meermalen te beschrijven en is niets te verwijderen en een CD-RW meermalen te beschrijven en OOK weer te verwijderen.Zo heb ik het steeds gedaan en ook bij een workshop CD branden bij sen. web Nfrl. ik dacht zo dat het dan wel moest kloppen. Dus mensen die er echt wat van weten
MELD U
Henk N B FERWERT

14 juli 2016 om 15:20.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo
bij de brandinstellingen vinkje weghalen
(plaatje is van Nero )
gr.Aat

14 juli 2016 om 15:31.
Marixius zegt:

@Henk N B Fer
De vraagstelling ging uit van meermalen beschrijven van een CD-R.
Dit is bij dit type CD niet mogelijk.
Waar je echter op doelt is het creeeren van een zogenaamde multi-sessie CD.
Hierbij wordt het nog onbeschreven deel van de CD gebruikt om een nieuw beeld op te branden. Dit kan echter maar een beperkt aantal keer omdat dan de onbeschreven ruimte op is. Daarnaast kan een multi-sessie CD niet in alle CD-spelers worden afgespeeld, vaak wel op de computer, maar niet in audioapparatuur.
Afhankelijk van de gebruikte brander-software zul je dus moeten aangeven of je een multisessie CD wilt branden, of dat de CD na het branden moet worden gesloten. Een reeds "gesloten" CD kan niet voor een nieuwe brandsessie worden gebruikt.

14 juli 2016 om 15:55.
Cees-1946 zegt:

@ Het is inderdaad Verbatim. (inmiddels verbeterd) Dank voor deze correctie.

14 juli 2016 om 17:21.
Cees-1946 zegt:

Voor het branden op een Cd gebruik ik het Ashampoo Buning studio 14. De cd wordt in een computer winkel gekocht. Verbatim is de juiste keuze. Al de andere cd-s worden niet erkend en kunnen ook niet afgepeeld worden op mijn dv. Ondervinding is nog steeds de beste leermeester.

15 juli 2016 om 07:40.
Henk N B Fer zegt:

Ik gebruik CD Burner X P Daar heb ik over het algemeen OOK goede ervaringen mee.
Ik heb mijn zelf gebrande C D's nog eens bekeken en daar zijn verschillende met meer dan EEN stuk bij op C D -R Zo ver ik weet heb ik die NA elkaar opgenomen. Maar als dat niet meer lukt is het het beste om meer dan EEN stuk te markeren en dan denkt zo'n doome C D dat het EEN opname is. Maar misschien is ASHAMPO0 nog beter het proberen waard.
Groeten Henk N B Fer

 

19 juli 2016 om 16:17.
Henk N B Fer zegt:

Nog EEN vraag: werkt zo'n Verbatim schijf altijd? Voor ik van die dingen aanschaf en ze het hier ook niet zouden doen
Henk

19 juli 2016 om 16:24.
Cees-1946 zegt:

Reactie @,, Voor het branden op een Cd, is voor mij Verbatim de juiste oplossing. Ashampoo , heb ik via het internet aangeschaft is dan ook goed koper dan Nero. Verder blijf ik er bij dat ondervinding de beste leermeester is. Vraag en antwoord oke maar de juiste oplossing is dat geen , wat het beste past in dat geen wat je er mee wilt gaan doen. Zorg er wel voor, dat bij aankoop, de licentie code niet verloren raakt . wanneer dit om welke reden dan ook niet terug te vinden is, dan heb je niks meer..Ga daar wel zorg vuldig mee om.!!!

19 juli 2016 om 19:48.
Henk N B Fer zegt:

Hallo, Ik heb een paar verbatim schijven. NAAR als die het nu ook niet doen wat kan er DAN nog gedaan worden. Er komt steeds de mededeling: VEREIST: Present. wat moet dat voorstellen . Wie een oplossing weet, mag het zeggen
Alvast bedankt. Henk N B Fer

26 augustus 2016 om 20:05.
Cees-1946 zegt:

Eenhoorn @, Ik heb hier geen antwoord op. Hopelijk kan men U een advies geven , waar U de Verbatim gekocht hebt. Mogelijk is het brandprogramma wat U hier voor gebruikt er niet geschikt voor.?? Dus zal dit aangepast moeten worden. Hopelijk zijn er ook S/w leden die een beter advies aan U kunnen geven, dan dat ik het kan. Succes er mee.!!!

26 augustus 2016 om 21:19.
DirkB zegt:

Ik wil het toch even melden: het branden van CD's raakt in onbruik en computers hebben niet meer standaard een lezer/brander. Daardoor zijn CD's op den duur niet meer te lezen. De ontwikkelingen, in volgorde van ouder naar nieuwer, zijn: USB-sticks, externe harde schijven en NAS, en de cloud.

26 augustus 2016 om 22:20.
HenkW zegt:

De cd's zullen echt nog wel een paar jaar blijven. Ik heb nu toevallig TDK de DVD+RW deze voldoet ook prima. Kan ik hele iso's op kwijt.
@ Dirk, usb's moeten ook gebrand worden en dan weet ik het niet hoe het in de cloud gaat als je een opstart cd of usb moet hebben?
Henk

26 augustus 2016 om 23:03.
Cees-1946 zegt:

Eenhoorn.-@- Dirk Dank voor de uitleg. Mijn laptop moet vervangen worden. Met een nieuwe aanschaf, zal ik Uw uitleg mee nemen en vanuit de winkel verder bezien wat dan een goed alternatief is. voor samen werking met mijn Ashampoo programma.!!!

27 augustus 2016 om 08:13.
DirkB zegt:

HenkW: de USB-stick is geschikt als opstartmedium, de cloud niet.
Eenhoorn: wie nog CD's gebruikt let er bij aanschaf van een pc/laptop even op dat er een CD-drive in zit, het kan een extra zijn.
In tablets kan geen CD.
Er bestaan ook losse USB CD-drives.

28 augustus 2016 om 08:31.
Cees-1946 zegt:

Hr Boom @ volgens mijn systeembeheerder is er in een nieuwe laptop geen cd/brander meer.! Volgens hem is dan een aparte Cd brander aan te bevelen. Zo nu en dan, hou ik mij bezig om een foto-dia/presentatie met passende muziek op een dvd te zetten. Dit is dan te bekijken via de dvd speler op tv. Het is dan ook een keuze om zo verder te kunnen gaan. Met vriendelijk groet.

28 augustus 2016 om 09:04.
Henk N B Fer zegt:

Mijn probleem was, dat ik te veel op een schijf wilde zetten, dus meer tijd dan er op past en dat gaat dus niet. Als ik dat in de gaten houd heb ik geen verbatin nodig. Want dat geeft het zelfde probleem Daar helpen 6 verbatims niet aan. Dus zo is het.
Groetjes Henk N B Fer

10 november 2016 om 21:08.
DirkB zegt:

Bedankt voor het terug melden van de oplossing. Simpel als je het weet :-)

10 november 2016 om 21:36.
Cees-1946 zegt:

DE eigen ondervinding in het computer gebeuren, voor wat het ook zijn mag (?) daar leer je van.
Vraag en antwoord oke maar de eigen beslissingen die zijn toch doorslag gevend.!! Daar ga je verder mee.

10 november 2016 om 21:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club