Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Probleem met de bijlage's
Geplaatst op 2 juni 2017 om 14:40 door Antoon J

Ter informatie:
Onze computer hebben we nieuw gekocht in 2015 bij MyCom en daar laten instaleren. Twee maanden geleden is onze Computer gehackt. Nu zijn we naar een computerman geweest en alles moest opnieuw geïnstalleerd worden. We hebben niet meer de codes die bij de programma’s horen. De Back-up op onze tweede schijf is gelukkig alles nog intact en kon overgezet worden.
Problemen:
E-mails, alles wat binnen komt met een bijlage, Muziek, Word of PPS kan niet geopend worden. Bij Muziek en Word moet dit gesleept worden naar het bureaublad, daarna kan het geopend worden. Bij de PPS gaat dat niet, daar krijg je de volgende melding 1, 2, 3 en 4. Ik heb het virusprogramma uitgezet en dit werkte ook niet. Ook oude PPS die in mapjes zitten kunnen ook niet meer geopend worden. Het PowerPoint programma openen en een nieuwe PPS maken dat gaat wel, daarna kan deze ook weer gewoon opnieuw openen. De computerman is verschillende keren geweest. Hij weet het niet wat er aan de hand is. Wie weet de oplossing !
Alvast bedankt, Antoon

7 reacties
Niekie zegt:

Klik eens met rechts op zo'n "oud" pps bestand en kies "Openen met" . Zet dan een vinkje bij "altijd deze app gebruiken voor dit type bestand (of tekst van gelijke strekking)"
Zo doe je dat ook met een oud Word bestand etc. etc.

Als dat niet werkt kan je via deze weg "" Configuratiescherm\Programma's\Standaardprogramma’s\Standaardprogramma’s instellen " bepaalde programma's als standaard instellen.
(Dit kan ook via "instellingen" en dan standaard apps, maar dat ik langer tikken voor mij).

Niek

2 juni 2017 om 17:54.
Cees-1946 zegt:

Antoon @ Heel vervelend, wat er met de computer is gebeurd.
Ik heb dergelijk probleem ook ervaren. Via het openen van een ,mail van de Ing/bank waar ik ook mee samen werk. Jeffrey Brantenaar heeft het voor nij opgelost. (Wel Regio Breda.)
Openen van PP, gaat nu via Microsoft office Power Point Viewer. Of dit een betaalde versie is weet ik niet. Libre office impres is er nu bijgekomen voor Exel. (Dit is kosteloos) Via het internet zijn zowel betaalde 'programma's als onbetaald op te zoeken.!! Via mail, kun je ook een beroep doen bij Menno Schoone. ook weer via het internet. (Menno reageert altijd). Met veel geduld zal het wel oplosbaar zijn.!!!

3 juni 2017 om 09:58.
Antoon J zegt:

Dit is toch wel heel lastig.
De mails, met een bijlage, Muziek, Foto's, brief in Word of PDF of PPS kan niet geopend worden. Dit moet gesleept worden naar het bureaublad, dan kan het geopend worden.
Wie weet de oplossing?????
Antoon

9 juni 2017 om 13:25.
avatar
Ex-lid zegt:

Met welk mailprogramma mail je?
Kan het zijn dat in de opties van dat programma aangevinkt is op het tabblad beveiliging: "Opslaan of openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan"

9 juni 2017 om 13:36.
Antoon J zegt:

Kareltje,
Waar kan ik dit zien?
Mijn mailprogramma's zijn Tiscali en Gmail.

De mapjes die in "Mijn Documenten" staan, alles wat erin staat gaat open. Bij het mapje van de PPS, gaat de PPS in het mapje niet open. Deze moet ik slepen naar het bureablad dan gaat het wel.

11 juni 2017 om 17:09.
avatar
Ex-lid zegt:

Je krijgt je mail binnen op de pc, begrijp ik.
Daar gebruik je dan toch een mailprogramma voor, zoals Microsoft Mail, Windows live mail of Thunderbird? Daar zou het bij de instellingen moeten staan.

11 juni 2017 om 18:10.
avatar
Ex-lid zegt:

Antoon, ik begrijp dat je je berichten als webmail bekijkt met een browser. Wanneer er bijlagen bij een bericht zitten dan kan het zijn dat deze worden geblokkeerd zoals Kareltje al zegt. Je zou eens bij de instellingen van je webmail kunnen kijken naar een eventuele blokkade van de bijlagen. Die instelling kan soms erg diep verstopt zitten. Helaas maak ik geen gebruik van Tiscali- of Gmail webmail. Ik heb wel een afbeelding van mijn Ziggo (voorheen UPC) account bijgevoegd met daarin een gestuurde mail met bijlage (pps). Hier kun je zien dat de bijlage kan worden geopend in een nieuw venster, gedownload (naar je pc) of naar Google Drive.

16 juni 2017 om 21:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club