Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Waar kan ik deze map vinden
Geplaatst op 25 september 2017 om 10:28 door Harie

Ik heb gedownload en geinstalleerd de kaart OFM_DBNL en wil deze verwijderen maar kan hem niet vinden waar hij staat, niet in Revo Uninstal en ook niet in het Config.scherm Programma verwijderen. Ik vind hem ook niet terug in Program files (x86)
Waar moet ik gaan zoeken? Ik moet hem verwijderen om genoeg schijfruimte te krijgen op C

13 reacties
RuudM zegt:
Een beetje lastig om te adviseren. Naald in een hooiberg.....
Een programma verwijderen wat nergens te vinden is ?
Waarom dan gedacht dat het er wel zou zijn ?
Staat het soms nog onder downloads ? En is het (indien gevonden) groot genoeg om wat uit maken aan ruimtewinst?
Als er een snelkoppeling op het bureaublad staat is door aanklikken de locatie op te sporen, dan kom je misschien verder. (zie plaatje, alsnog toegevoegd )
Ruud
25 september 2017 om 10:39.
BenW zegt:

Ook niet te vinden met de zoekfunctie van Windows? Zie afbeelding, in het zoekvak de gewenste zoekterm invoeren. Als de gezochte term bestaat, verschijnt het in beeld.

25 september 2017 om 10:39.
wilha zegt:

Is er op de pc "Mapsource of Basecamp"(Garmin) te vinden? Dit is een app.
Waarschijnlijk zit de kaart daarin.
wilha

25 september 2017 om 12:26.
DirkB zegt:

Ik raad aan om dan geheel Garmin te verwijderen.
Kan er altijd weer opnieuw op, hopelijk op de SD-kaart (ik weet niet zeker of dat kan).

25 september 2017 om 13:01.
Harie zegt:

Ik heb de hele map van Garmin verwijderd met alles wat er stond. Maar op het bureaublad is een snelkoppeling naar MapSource achtergebleven en als ik daar op klik dan opent hij met de kaart van OFM_DBNL. Er staan in de app geen .Garmin en ook geen MapSource . Maar kom er niet achter waar die moet staan.
Klik ik op de eigenschappen van MapSource dan zou deze moeten staan in C:\Users\Harie\Desktop. Als ik die dan open dan staat er geen Desktop
Ja die kaart moet eraf is ongeveer 3,5 Gb

25 september 2017 om 16:09.
BenW zegt:

Open eens de verkenner, ga vervolgens naar het Lint > Beeld en vink het selectievakje 'Veborgen items' aan. (zie afbeelding).
Manoeuvreer daarna met Verkenner naar de locatie die jouw link aangeeft. Zie je dan die locatie?
NB: Desktop (of Bureaublad) is in dit geval de maplocatie. Het betreffende bestand is mogelijk verborgen. Door het vinkje te zetten, kun je de eventuele verborgen bestanden zien (en verwijderen).

25 september 2017 om 16:23.
BenW zegt:

Mocht je daar niet uitkomen, dan kun je ook nog altijd zoeken op de grootte van bestanden.
Werkwijze:
1. Open Verkenner, 2. kies schijf C: als beginpunt, 3: activeer de zoekfunctie Ctrl+F, 4: in het Lint verschijnt nu een extra tabblad 'Hulpprogramma's voor zoeken', 5: kies daar conform het bijgevoegde plaatje met bestandsgrootte 'Gigantisch groot', 6: beoordeel de resultaten en vind het gewenste bestand.

25 september 2017 om 16:39.
Harie zegt:

Hetgene wat ik zocht staat in D en heb ik verwijderd. Als ik nu afsluit dan zie ik op het bureaublad MapSource nog staan en open ik die dan komt de kaart weer tevoorschijn.

25 september 2017 om 17:24.
BenW zegt:

Vorige reactie verwijderd. Had verkeerd gelezen.
Even voor alle duidelijkheid, uit vorige berichten heb ik begrepen dat je jouw computer opnieuw wilt instellen met Windows 10. Heb je inmiddels een nieuwe installatie uitgevoerd?
Ik vraag dat omdat het lijkt dat je nog met veel problemen blijft zitten. Daarom adviseer ik (alsnog) een schone installatie en geen update. Vooraf uiteraard wel zorgen dat belangrijke data is veiliggesteld. Kopiëren naar een USB stick/drive.
Mocht je vragen hebben over het opnieuw installeren, dan loodsen we je daar wel doorheen.

25 september 2017 om 17:32.
Harie zegt:

Ik heb D en dat is een usb stick niet aangesloten, moet ik dit alsnog doen?

25 september 2017 om 17:41.
BenW zegt:

Als D: een USB-stick is, is het niet relevant. Het zou alleen relevant zijn als programma's / apps op jouw computer gebruik maken / afhankelijk zijn van data op D:
Het probleem zit blijkbaar in de snelkoppeling op je bureaublad. Deze verwijst naar 'iets' waarmee een kaartenbestand wordt geladen. Als dit kaartenbestand op jouw computer staat, en het is 3,5GB groot, zou deze eenvoudig te vinden moeten zijn. Wanneer dit verwijderd is, zou de link een foutmelding moeten geven, 'kan bestand niet vinden' o.i.d.
Er zijn een paar plaatsen waar een dergelijk bestand kan staan, meestal in een map van het programma in Program files of Program files (x86). Echter, het is ook mogelijk dat deze op een zelf ingegeven locatie staat of eventueel in de map Gebruikers>Harie>AppData>'programmanaam' ... De map AppData is normaliter verborgen.
Is het ook mogelijk dat de kaartdata bij laden opgehaald wordt van internet? In dat geval zal je het natuurlijk niet vinden, maar heeft het ook nauwelijks impact op de harde schijfruimte. In dat geval zou je simpelweg het programma kunnen deïnstalleren en de link kunnen verwijderen. Daarna Ccleaner z'n ding laten doen en je bent hopelijk van het probleem af.

25 september 2017 om 18:57.
BenW zegt:

Aanvulling: mocht Ccleaner niet genoeg opruimen, kun je ook nog het programma PrivaZer uitvoeren. Ook een uitstekend 'schoonmaakmiddel'. Hier de link:
https://privazer.com/

25 september 2017 om 19:02.
wilha zegt:
Misschien staat hier meer?:http://static.garmincdn.com/pumac/MapSource_NLMapSourceGebruikershandleiding.pdf
Bijvoorbeeld bij ook drivers verwijderen?
wilha
26 september 2017 om 10:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club