Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Aanpassen tekstgrootte menu Chromebook
Geplaatst op 10 april 2019 om 23:02 door Vinkelaar

Hoe gaat dat? Ik bedoel de letters in de bovenste 3 regels van mijn 11" Chromebookje en die in het Favorietenoverzicht. Deze zijn minder dan 1 mm groot.
Het gaat niet met Ctrl+, ook niet in de Google-instellingen. Dat werkt alleen op zelfgeschreven tekst en op webpagina's.
Groetjes,
vinkelaar

9 reacties
BenW zegt:

Goedemorgen, op een Chromebook kun je de algemene grootte van zichtbare elementen vergroten door de 'interne display' aan te passen.
Ga hiervoor in Chrome via de 3 puntjes rechtsboven naar Instellingen > Apparaat > Schermen. Bij het onderdeel 'Interne display' kun je nu de items op het scherm kleiner of groter maken.

11 april 2019 om 10:22.
Vinkelaar zegt:

Gelukt!
Daar ben ik blij mee. De zoom staat nu op 150%.
Nadeel is wel dat elke opgeroepen pagina veel te grote letters heeft, maar die kan ik met Ctrl- wel kleiner maken. De voorheen veel te kleine lettertjes blijven dan toch op 150% staan.
Wel bedankt.
Groetjes,
vinkelaar

11 april 2019 om 19:06.
BenW zegt:

Graag gedaan en bedankt voor het melden.

11 april 2019 om 19:32.
Vinkelaar zegt:

Nog steeds blij met je goede raad, maar misschien kun je me ook nog helpen met een probleem dat ik langer geleden hier heb aangekaart, maar waarvoor men geen oplossing kon geven.
In de launcher stonden 2 pictogrammen van Gmail, dus kon er wel eentje weg, dacht ik. Daarmee zijn ze allebei verdwenen en ik krijg die met geen mogelijkheid weer terug.
Weet je daar ook raad voor?
Groetjes,
vinkelaar

29 april 2019 om 21:53.
LKoolsbergen zegt:

Misschien vanuit de PlayStore Gmail opnieuw installeren? Daarna vastzetten op de plank?

29 april 2019 om 22:04.
BenW zegt:

Geen probleem. Ik weet niet precies je situatie, maar in de basis zijn er twee uitgangspunten:
1: De Gmail app is volledig van het apparaat verwijderd, of
2: Het icoon van de Gmail app is niet meer zichtbaar.

Ad 1: Installeer de Gmail app opnieuw vanuit de Chrome Web Store. Zoek hiervoor in 'Webwinkel doorzoeken' naar Gmail en vink bij Functies 'Door Google' aan. Scroll in het resultatenblad door naar 'Apps', kies Gmail en klik op 'Toev. aan Chrome'.
Ad 2: Klik op de Launcher knop en typ 'Gmail' in het zoekvak 'Zoeken op je apparaat, in apps, op internet...' Als hier de app wordt gevonden, klik dan met rechts op het icoon en kies 'Vastzetten op plank'.

Tenslotte, er is nog een alternatieve methode om een snelkoppeling naar Gmail te maken.
Open hiervoor Chrome, navigeer naar Gmail, open deze en klik dan op de 3 verticale puntjes rechtsboven (Google Chrome aanpassen en beheren). Beweeg met de muis naar 'Meer hulpprogramma's >' en klik met links op 'Snelle link maken...' Er wordt vervolgens gevraagd of er een snelkoppeling moet worden gemaakt. Klik op 'Maken'. Deze wordt nu in de Launcher geplaatst en kan desgewenst op de plank worden gezet.

29 april 2019 om 22:52.
LKoolsbergen zegt:

De "snelle link" levert een icon met een zeer lage resolutie. In die rode M staat ook het aantal ongelezen mails van het moment waarop de snelle link werd gemaakt.

30 april 2019 om 08:16.
BenW zegt:

De snelle link geeft inderdaad een iets lagere resolutie, maar het werkt wel.
Zie om het verschil te bekijken bijgevoegde afbeelding.

30 april 2019 om 09:22.
Vinkelaar zegt:

Vóór de reactie van 510405 heb ik reeds enthousiast geantwoord, maar zo te zien dat niet verzonden.
Ik heb de alternatieve methode gekozen met direct resultaat en daarvan mijn blijdschap meegedeeld. Dus die moeten jullie hier alsnog uit begrijpen.
Ik zie inderdaad een waziger picto in vergelijking met de andere op de plank. Kan er mee door, maar mooier is beter. Ga ik nog proberen.
Weer bedankt iedereen,
groetjes,
vinkelaar

30 april 2019 om 09:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club