Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Google-documenten openen niet als bijlage in Gmail
Geplaatst op 3 mei 2019 om 21:56 door Vinkelaar

In Gmail wil ik een bestand als bijlage invoegen. Dat gaat zoals gewend probleemloos, zolang het geen Google-document is. Die staan vaag vermeld, rechtsonder staat Openen ook vaag.
Ik heb niet bewust een wijziging in de instellingen aangebracht. Kan het te maken hebben met de herplaatsing van het Gmail-pictogram, zoals enige berichten eerder op 10 april is beschreven?
Ik werk met een Chromebook.

4 reacties
BenW zegt:

Met Google documenten moet je min of meer omgekeerd denken dan hoe je dat gewend bent met standaard bijlagen. Je hebt in feite 2 opties:
1: Vanuit het geopende document deze versturen als bijlage (Menu Bestand > Als bijlage e-mailen...) Je krijgt dan een nieuw mailvenster met het document al toegevoegd. (zie afbeelding)
2: Het bestand eerst downloaden als bijvoorbeeld een .docx document en vervolgens op de bekende manier koppelen aan een nieuw bericht.

Kortom, het heeft niets te maken met het Gmail-pictogram, maar met de manier hoe Google Documenten wordt gebruikt.

3 mei 2019 om 23:40.
Vinkelaar zegt:

Oplossing 1 lukt, is omslachtiger dan vanuit een lijst bestanden direct het te verzenden bestand aan te klikken. Bovendien kan ik nu nóg niet de ontvangen mail direct beantwoorden door op de paperclip te klikken.
Oplossing 2, downloaden als docx, nog steeds staat het bestand dan vaag vermeld.
Blijft mijn vraag, waarom/waardoor is van de ene dag op de andere de mogelijkheid om rechtstreeks een bestand in te voegen verdwenen?

4 mei 2019 om 09:56.
Vinkelaar zegt:

Aanvullig:
Vaag zijn die bestanden, waarbij onder Grootte een streepje staat. Is de grootte vermeld met een aantal Kb of Mb dan is dat bestand zwart afgebeeld en kan, zoals voorheen, wel direct in de mail geplaatst worden.
Groetjes,
vinkelaar

4 mei 2019 om 10:15.
BenW zegt:

Het beantwoorden van een mail en het in het antwoord bijvoegen van een bijlage gaat normaliter probleemloos. Het 'paperclipje' opent Google Drive. Het gedownloade bestand staat logischerwijs in Downloads en met het kiezen van de gewenste bijlage wordt deze ingevoegd.

4 mei 2019 om 10:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club