Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Schuifbalkje bij bestande zoals bv foto's
Geplaatst op 25 februari 2020 om 12:44 door ESPA

Goeden middag ik heb een vraag over het automatisch terug lopen van het schuifje naast de reeks foto's die ik via bestand heb geopend: de schermopname nr 47 laat zien hoe hoog het schuifje staat als je bij het begin start.
Maar nu komt het: als ik verder scrol naar beneden ( zoals te zien is bij schermopname nr 48 dan schiet ineens het schuifje vanuit zichzelf weer in de begin stand.
Dat is heel lastig als je met de foto's aan het werken bent.
Wat zou ik hier aan kunnen veranderen?
Het schuifje wat ik bedoel zit naast foto dsc7380
hier komt nr 47

42 reacties
ESPA zegt:

Hier komt nr 48
Hier zit het schuifje naast dsc7777

25 februari 2020 om 12:45.
DirkB zegt:

Ik denk dat dit komt door een onbedoelde beweging met de muis. Het gebeurt niet vanzelf.
Je kunt het schuifje 'vasthouden' door de linker muisknop ingedrukt te houden. Dan kun je het schuifje verplaatsen door de muis te verplaatsen. Maar de muisaanwijzer moet wel op de schuifbalk blijven! Als je ernaast schiet, dan kan de schuifbalk iets onverwachts doen.
Je kunt de schuifbalk ook in 1 keer verplaatsen door op de gewenste plek in de schuifbalk een muisklik te geven. Het schuifje gaat dan naar die plek toe.

25 februari 2020 om 13:02.
ESPA zegt:

Goeden middag
Bedankt voor de snelle reactie dit is niet het probleem ik weet hoe ik om moet gaan met mijn muis via het schuif blokje.
Maar als ik met mijn wieltje ga scrollen en dan stop om bv iets te noteren dan schiet het schuifblokje van zelf weer terug in de bovenste stand terwijl ik van de muis verder afblijf, die zou toch op zijn plaats moeten blijven staan als je er vanaf blijft?
Will

25 februari 2020 om 13:16.
DirkB zegt:

Het muiswieltje draait waarschijnlijk erg soepel. Daardoor kan het bij het loslaten al draaien. Of het gebeurt door een beweging van de ondergrond. Als de muisaanwijzer dan nog op de schuifbalk staat, dan gebeurt daar iets.
Maak er een gewoonte van om de muisaanwijzer altijd even naast de schuifbalk te parkeren als je iets anders gaat doen.
Doe ik ook altijd.

25 februari 2020 om 13:48.
ESPA zegt:

De muis ligt altijd stil als ik een volgende foto reeks heb gekozen.
Maar ook met mijn muispad blijft hetzelfde probleem.
Natuurlijk wil ik wel er een gewoonte van maken maar je wordt er knetter gek van ,en trouwens dit hoort toch niet!
Will

25 februari 2020 om 14:10.
fred612 zegt:

Door twee foto's jpg op een word of mail document te slepen is het één plaatje.
Verplaatst de cursur zich ook als de muis eruit is, muis hapert?

Door afbeeldingen op een Word document te plaatsen, komen beide afbeeldingen wel in 1 beeld, maar zijn ze door aan te klikken niet uit te vergroten, door ze als afbeelding als bijlage bij een reactie te plaatsen (zoals ESPA heeft gedaan) kun je ze wel direct vergroten. Mede-beheerder Roy

25 februari 2020 om 14:47.
ESPA zegt:

Helaas blijft allemaal hetzelfde met of zonder draadloze muis, ook met de mousepad.

Will

25 februari 2020 om 15:20.
fred612 zegt:

Will ik meen te zien dat je de foto's op de D: hebt staan, waarom?
normaal is C: en is D alleen voor systeem en systeem herstel .
sleep de map eens op C: of afbeeldingen .

Mede-beheerder Roy: over het wel of niet scheiden van de data van de windows bestanden heb ik een apart bericht geopend (www.seniorweb.nl/clubs/computeronderhoud/24007/scheiden-data-van-windows-bestanden) daar kunnen we onze voors en tegens plaatsen, dan kunnen we ons hier weer richten op het probleem van ESPA)

25 februari 2020 om 15:27.
HaWee zegt:

echt niet fred,
het is heel verstandig om op c alleen windows en programma's te hebben en al je data op d of een andere partitie/schijf , de systeemherstel partitie heeft meestal geen letter (soms wel)
dat de foto's op d staan is zeker niet de oorzaak van het probleem, dat moet echt gezocht worden in de eerdere reacties van Dirk.,
het kan ook zijn dat als zowel de muis als de muispad aan staan dat doordat je onbedoeld de muispad aanraakt er wat gebeurt met de positie vandaar het advies om zodra de juiste positie is bereikt de cursor van de schuifbalk af te halen. (maar dan kan inderdaad het muiswieltje nog wel wat doen)

25 februari 2020 om 15:43.
ESPA zegt:

Ik heb al mijn afbeeldingen en documenten al jaren op de DATA schijf staan, ivm meer ruimte op de C schijf, al jaren geleden was dit een hint van een van de leden van Seniorweb en ik was er blij mee want dan had ik meer ruimte op d C schijf.maar dat heeft toch niets naar mijn idee met dit probleem te maken? voorheen ging het altijd goed.
Will

25 februari 2020 om 15:47.
ESPA zegt:

Ik wil even reageren op HaWee:
Als ik de cursor heb bewogen naar een andere plek van de foto'sdan haal ik altijd mij muis van het scherm af, dat doe ik ook als ik met de mouspad werk om alles uit te sluiten.
Will

25 februari 2020 om 15:53.
fred612 zegt:

Als er geen oplossing is te vinden, heb ik vaak gezien dat dingen die zeker er niets mee te maken hebben toch juist genuanceerder zijn.
Op deze HP een normale pc een laptop zit maar één harde schijf, volgens mij
Al deze dingen net als de monitor zaken en van een lopende muis zijn OOK heel vreemd voor een vrijwel nieuwe pc

25 februari 2020 om 16:13.
HaWee zegt:

fred. er kan best maar één harde schijf inzitten maar als die verstandig is ingericht dan heeft hij meerdere partities. Een c partitie voor windows en een D partitie voor data en soms nog een extra partitie voor bv installatiebestanden oid.
Mijn laptop heeft 2 partities , dat is het eerste wat ik doe met een nieuwe laptop een D partitie maken en alle data daar naar toe verhuizen op de juiste manier zodat windows ze daar ook automatisch neerzet.
Als ik in mijn fotomap op D kijk dan verschuift die schuif echt niet

25 februari 2020 om 16:21.
fred612 zegt:

De discussie over partitiesvoordeel is oud. D alleen voor systeem , Recovery bij HP , is Microsoft of fabrikant pc keus. Hp waarschuwd om d NIET te veranderen

25 februari 2020 om 16:29.
HaWee zegt:

we dwalen af van de vraag. Het gaat hier over de verschuivende zijbalk dus laten we proberen daar een oplossing voor te vinden.
(het heet een pc en de p staat voor personal , ik bepaal wat ik doe niet de fabrikant. Als het kan laten zoals het is , als dat niet goed is veranderen zoals een partitie maken voor data of systeemherstel aanzetten in W10 omdat ms dat nu standaard uit zet)

25 februari 2020 om 16:37.
fred612 zegt:

Prima vraag het Will wat hij dan toch weer veranderd heeft '' voorheen ging het altijd goed'' waardoor, alleen hij , deze vreemde problemen heeft?

25 februari 2020 om 16:48.
DirkB zegt:

Eerst het muis-/touchpadprobleem behandelen, dat is namelijk de vraag.
Voor het touchpad geldt, dat je dat gemakkelijk aanraakt als je met iets bezig bent. Er zijn mensen die om die reden het touchpad uitschakelen.
Zou je willen proberen om de cursor naast de schuifbalk te zetten als je even niets doet?
Als het probleem ook dan nog blijft bestaan, dan kan er wel iets aan de hand zijn.

De PC tovert niet en als er toch vreemde dingen gebeuren, dan is er misschien een virus aan het werk, draai dan Malwarebytes en ADWcleaner. Als ook dat niets oplost, dan is er misschien iets mis met Windows 10. Opnieuw installeren is dan een optie.

25 februari 2020 om 17:15.
ESPA zegt:

Goeden avond: Dat wat je vraagt Dirk Boom dat heb ik al geschreven om 15:53 uur,
maar dat heeft niets opgeleverd, en ik heb ook Malwarebytes en ADWcleaner al gedaan deze week,
Ik zal dus opnieuw Windows 10 moeten gaan instaleren,
Wil ik best doen maar zou je mij precies willen vertellen hoe ik dat moet gaan doen?
Ik ben niet zo erg handig met deze materie.
Ik lees het misschien wel voor alsnog bedankt.
Will

25 februari 2020 om 18:05.
DirkB zegt:

Ik raad aan om even hulp in te roepen en iemand mee te laten kijken. Misschien is er nog een andere oplossing.
Seniorweb biedt goede mogelijkheden aan.

25 februari 2020 om 18:19.
RoyBosman zegt:

In de afbeeldingen zie ik verder niets vreemds. Eerst sta je helemaal bovenaan, en later sta je halverwege. Je schrijft dat je het muiswieltje gebruikt. Bij mijn weten is het zo dat je een foto selecteert, Als je dan aan het wieltje draait blijft die eerste foto geselecteerd, tot je een nieuwe foto aanklikt, die wordt dan je selectie. Doe je dat niet, en raak je ergens iets aan, dan gaat de muis terug naar de laatst geselecteerde foto.

Eerlijk gezegd vind ik herinstallatie van Windows wel een beetje een zwaar middel voor het ongemak.

ik zou beginnen met het volgende: Om de touchpad uit te schakelen als je een ander aanwijs apparaat hebt aangesloten kan je deze stappen volgen:
Open Instellingen
Klik op Apparaten, en dan op Muis en Touchpad
Bij de Touchpad instellingen vindt je een optie met naam Touchpad ingeschakeld laten wanneer een muis is aangesloten. Schakel deze uit.

Hoe gaat het dan?

25 februari 2020 om 18:31.
ESPA zegt:

Ik wacht nog wel even of je nog iets anders weet.
Will

25 februari 2020 om 18:32.
ESPA zegt:

Ik heb gedaan wat je voor stelt maar het blijft verschuiven de muis.
Als je mijn verhaal goed leest dan heb ik gezegd dat bij plaatje 47 de muis boven staat en bij plaatje 48 een stukje lager ( ik heb geen enkele foto aangeklikt maar alleen de muis verschoven )
Dus ik ben er nog niet zo veel mee opgeschoten jammer maar ook zoals ik 18;32 uur schreef ik wacht nog even af jullie nog iets anders weten?
Will

25 februari 2020 om 19:17.
DirkB zegt:

Ik denk ook dat er beter even iemand kan langskomen. Het ziet er nog niet direct uit als een technisch probleem. Dat zou het wel kunnen zijn maar ik heb het idee dat het ook aan de wijze van gebruiken kan liggen.

25 februari 2020 om 21:32.
Niekie zegt:

Hoelang bestaat het probleem al Will? Anders kan je met een ander soort systeemherstel Windows een paar dagen terug zetten.
Ik leg dat indien nodig.

Niek

25 februari 2020 om 22:02.
ESPA zegt:

Goeden morgen.
Ik heb dit probleem al sinds wij terug kwamen van de vakantie naar Sicilë oktober 2019 toen ben ik begonnen met het fotoboek.( is heel mooi geworden )
maar toen kreeg ik last met die muis terugval zoals ik al schreef.
Voor oktober had ik dit nog niet, misschien is dit een belangrijke periode geweest.
Is er misschien in oktober een nieuwe update geweest waar het dan aan zou kunnen liggen?
Will

26 februari 2020 om 09:10.
HenkZ zegt:

Zou het misschien aan de software kunnen liggen van het fotoboek

26 februari 2020 om 11:37.
ESPA zegt:

Goeden middag; het ligt niet aan het fotoboek ,die doet het goed, voordat ik aan het boek begon had ik dit probleem al, en ben daarna aan het boek begonnen.
Will

26 februari 2020 om 12:27.
Marixius zegt:

@Espa
Heb je al bij de muiseigenschappen gekeken?
Instellingen > Apparaten > Muis
Draai aan het muiswiel om.... meerdere regels in een keer te verschuiven
Kies hoeveel regels worden verschoven
Extra muisopties > tabblad bladerwieltje staat daar hetzelfde aantal regels per keer verschuiven of staat De inhoud van één venster tegelijk verschuiven soms aan?

26 februari 2020 om 12:29.
ESPA zegt:

Goeden middag;
Ook dat heb ik allemaal al gedaan ,zonder resultaat.
Will

26 februari 2020 om 13:20.
ESPA zegt:

Goeden middag: Ik merk nu dat ik het ook heb als ik mijn map documenten open maak dan krijg ik een lange lijst in mijn map te zien waarnaast ook een muisblokje zit en dat verspringt ook van een lager punt naar boven terug.
Dat houdt dus in dat dit niet alleen bij foto's is maar bij elke map die maar lang genoeg is om een muisblokje te moeten gebruiken als deze lijst maar lang genoeg is.
Will

26 februari 2020 om 14:51.
Niekie zegt:

Het is wel een heel eind teug, maar we kunnen het proberen met systeemherstel.
Dat gaat zo:

Klik met de rechtermuisknop op "Deze Computer" en kies "Eigenschappen".
Kies dan "Systeembeveiliging" in de linker kolom.
Kijk of "Systeemherstel" voor de C: schijf is ingeschakeld.
Is dit niet het geval dan is deze mogelijkheid er niet.
Zo ja gaan we verder.
U klikt 1 keer met links op de C: schijf en daarna kiest u bovenin voor " Systeemherstel".
Op het nu verschenen scherm kiest u "Volgende".
Vaak zie je maar 1 of 2 systeemherstelpunten
Onderin zet je een vinkje bij "Meer herstelpunten weergeven"
Als daar een datum bij is die ligt voordat de problemen ontstonden kies dan die datum.
Kies dan " volgende" en dan "voltooien."
Daarna ga je koffie drinken en laat Windows zijn werk doen, want het kan wel een uurtje duren.

Niek

26 februari 2020 om 15:06.
DirkB zegt:

Het gebeurt dus algemeen bij de Verkenner. Ik zie nu bij Microsoft community dat de vraag in 2015 al voorbij kwam. Uit 2018 zag ik daar dit bericht maar het is slecht Nederlands. De oorspronkelijke tekst van dat bericht staat op deze plek.
De uitleg is voor mij te technisch, hopelijk werkt Niek's oplossing.

26 februari 2020 om 15:13.
Marixius zegt:

@Espa Wat voor soort muis gebruik je? Draadloos? Batterij al vervangen?
Welk merk en type muis gebruik je?
Eventueel via apparaatbeheer naar een nieuwe driver laten zoeken.

26 februari 2020 om 15:19.
ESPA zegt:

Goeden middag: Ik wil even reageren op de tekst van Niekie zegt:
Het is niet gelukt ik kon alles doen wat je schreef maar ik kon niet verder terug dan 25-02-2020 toen heb ik windows update gekozen en deze genomen, ging allemaal goed totdat ik weer kon kijken hoe het was gegaan, maar jammer ik kreeg zelfs geen Edge meer toen heb ik alles weer terug gezet.
Ben dus weer bij af.
Even antwoorden op Marixius zegt: het heeft niets met de muis vandoenals ik de muis uit zet en mijn mouspad gebruik dan heb ik hetzelfde, maar zoiets had ik al vermeld sorry.
Will

26 februari 2020 om 16:35.
fred612 zegt:

sorry misschien de software van de muis? Het moet toch ergens, iets onverwachts, aan liggen ?

26 februari 2020 om 16:40.
DirkB zegt:

De oorzaak lijkt te liggen bij de verkenner. Dat is bijzonder maar niet helemaal nieuw zoals blijkt uit mijn reactie van 15:13 uur. Ik kan echter niet uitleggen hoe je het advies uitvoert. Anders toch maar een herinstallatie? Dat kan met behoud van bestanden.

26 februari 2020 om 16:40.
Willem-B zegt:

@Will als je in de balk klikt en verder gaat met de pijltjes toetsen, blijft de selectie dan wel stilstaan? Eventueel testen met losgekoppelde muis.
Als het een Logitech muis is kun je nog proberen de muis software te downloaden en opnieuw te installeren. Sinds 20-1-2020 is er een versie gekomen die de scroll eigenschappen heeft verbeterd.

26 februari 2020 om 17:09.
ESPA zegt:

Goeden avond:
Ik zal verder zoeken ook naar de software van de muis en als dat niet helpt zal ik toch maar een herstart gaan doen?
Will

26 februari 2020 om 17:50.
Marixius zegt:

@Espa
Heb je wellicht op je bureaublad een wisselende achtergrond?
Dan kan dat de reden van het verspringen van de scroll bar zijn.

Dit heeft te maken met de wisseling van de achtergrondkleur (bv bij wisselende foto's in je bureaublad!)

Oplossing:
-rechtsklik op bureaublad en kies "aan persoonlijke voorkeur aanpassen"
-kies Kleuren in keuzemenu links
-zet de knop "Automatisch een accentkleur uit mijn achtergrond selecteren" uit !!
 

26 februari 2020 om 18:54.
ESPA zegt:

Goeden avond: Eureka!!!!!!!!!! Marixius zegt:
Ik ben heel blij met deze simpele oplossing.
Heel hartelijk bedankt voor deze hulp hulde aan allemaal ben hier heel erg blij van.
Will

26 februari 2020 om 19:23.
Willem-B zegt:

Mooi dat het gelukt is, die oplossing gaan we goed onthouden.

26 februari 2020 om 20:44.
Niekie zegt:

Ongelofelijk Marixius.... Hoe simpel kan het zijn. Je moet het maar uitvogelen.
Ik ben veel met pc's en laptops van anderen bezig, maar als ik zo'n wisselende achtergrond tegen kom, schakel ik het subiet uit.
De computer wordt er enorm traag van nl.
Maar heel goed gevonden.

Niek

26 februari 2020 om 21:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club