Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Vanuit bestandenlijst een bestand versturen via de mailapp van W10
Geplaatst op 15 november 2016 om 22:13 door henk0605

Als ik uit de bestandenlijst een bestand wil versturen via kopieren naar mailgeadresseerde komt bijgevoegde melding in beeld. Ik slaag er niet in om op de juiste plaats de juiste instellingen te realiseren.
Wie kan mij stap voor stap bij de hand nemen? Waarvoor dank.
E.e.a. hangt samen met de overstap van WLM naar outlook.com 2013

20 reacties
Niekie zegt:

Het gaat er om Henk, dat er 1 standaard programma moet zijn ingesteld als programma, waarmee je e-mails wil versturen.
Volgens mij gebruik je er nu 3 en dat geeft deze problemen. Er zal er 1 als standaard moeten zijn ingesteld.

Via deze weg: Configuratiescherm\Programma's\Standaardprogramma’s\Standaardprogramma’s instellen
kan je daar 1 standaard programma voor instellen.
Overigens houdt niemand je tegen on daar 3 programma's voor te gebruiken, alleen Windows wil wel weten welke je als "basis" kiest.

Niek

15 november 2016 om 22:36.
avatar
Ex-lid zegt:

Uit dit bericht begrijp ik dat Mail je standaard e-mailprogramma is.
Dan zou je in 't configuratiescherm bij de koppelingen (onderin bij protocollen), MAILTO: aan Mail moeten koppelen om naar een mailgeadresseerde bestanden te kunnen sturen.

16 november 2016 om 12:08.
henk0605 zegt:

Heren,
Ik gebruik thans Outlook.com zoals dat worde geleverd met een beperkt office pakket (Word, Excel, power point .... en one note. Voorheen gebruikte ik WLM (dat heb ik vorige week verwijderd).
Om Outlook te gebruiken moet ik eerst telkens naar inernet en vervolgens inloggen : lastig.
Via de mailapp kom ik ook (?) terecht in outlook.com.
Of ik nu de mailapp van W10 gebruik of via het web inlog op outlook.com : als ik mijn bestandenlijst een bestand selecteer dat ik naar een ander wil sturen. komt de melding zoals ik die eerder meestuurde. Het maakt daarbij niet uit of een tekestbestand is of muziek bevat....
In het config.scherm heb ik de door jullie bedoelde protocollen gevonden. Is er ook keuze te maken voor iets dat meerdere bestandsoorten aan kan? Bv word en excel, en een midibestand?

16 november 2016 om 14:47.
avatar
Ex-lid zegt:

Als Mail je standaard e-mailprogramma is, en MAILTO ook aan Mail gekoppeld is, kun je door rechts te klikken op een bestand, elk bestand versturen naar een geadresseerde.

16 november 2016 om 14:58.
henk0605 zegt:

Heren, In bijgaand document heb ik aangegeven wat ik heb gedaan. Ik voel me wel een b-tje dom dat ik het nog altijd niet voor elkaar heb. Maar met jullie onmisbare hulp zal het toch eens lukken (hoop ik).
Henk

16 november 2016 om 19:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Henk, je zit met dat MAILTO op een andere plek. Probeer het eens hier in te stellen op Mail. Er staat bij jou: Selecteer de extensies die door dit programma moeten worden geopend. Dat betekent niet dat het programma gekoppeld is!
Een bestandstype altijd met een specifiek programma openen.

16 november 2016 om 20:11.
louisbunck zegt:

Deze discussie heb ik met belangstelling gevolgd omdat ik hetzelfde probleem heb.
Krijg als ik een bestand wil versturen via de Windows MAIL App de onderstaande mededeling.
Als Standaard Email programma staat de App MAIL ingesteld.
En aan Mailto staat ook de App Mail gekoppeld. En toch lukt het niet om via een bestand met rechts klik en kopiëren naar Email-geadresseerde aan te klikken dat het Mailprogramma opent met de bijlage. De Mail-App in W10 blijft soms raadselachtig.
Groet, Louis

16 november 2016 om 20:52.
DirkB zegt:

Ik heb nog nooit een bestand op die wijze verstuurd maar zie nu dat Windows kiest voor Outlook terwijl Mail staat ingesteld bij Mailto.
Ik denk dat we een foutje in Windows 10 hebben ontdekt (niet in de mailapp).
NB ik verstuur een bestand altijd als bijlage (paperclip).

16 november 2016 om 23:39.
henk0605 zegt:

Karel,
Ik heb geprobeerd in het config.scherm te vinden wat jij bedoelt, zie bijgaand document. Maar of dit het is........ ??? M.i. is dit hetzelfde.
Ik neig er naar om het vlgs de methode Dirk te (blijven) doen.

16 november 2016 om 23:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Ook het verkeerde scherm, Henk. Klik nou eens op: Een bestandstype altijd met een specifiek programma openen in het Configuratiescherm. Dan krijg je het scherm hieronder.
Het gaat al jaren goed op deze manier, het is géén fout in Windows.
In de foutmelding staat dat er geen mailprogramma gekoppeld is, in dat scherm koppel je extensies en bij de Protocollen programma's.
WLM, Mail en Thunderbird heb ik zo gekoppeld (gehad) en het werkt.

17 november 2016 om 08:52.
DirkB zegt:

Kareltje, in mijn bijlage (met dezelfde locatie als jij meldt) zie je dat mijn Mailto ingesteld staat op Mail (dat is de mailapp). Toch worden bestanden die ik vanuit het bestand wil mailen, als bijlage geopend in Outlook (onderdeel Office).
Zowel Henk als Lobu, en nu ik, melden dus dat het niet werkt zoals beoogd. Doen we het alle drie fout?

17 november 2016 om 11:31.
avatar
Ex-lid zegt:

De vraag van Henk was: uit de bestandenlijst een bestand wil versturen via kopieren naar mailgeadresseerde. Of dat als bijlage is of niet, doet hier niet ter zake.
Mail staat niet in Programma's en onderdelen in 't configuratiescherm, is ook nergens te verwijderen. Is het eigenlijk wel een programma te noemen? Windows vindt kennelijk van niet.
Je zult een ander e-mailprogramma (zoals WLM of Thunderbird) erbij nodig hebben om het voor elkaar te krijgen, is mijn idee.

17 november 2016 om 11:57.
DirkB zegt:

Het gaat inderdaad om 'uit de bestandenlijst een bestand wil versturen via kopieren naar mailgeadresseerde' , en dit dus werkt niet ondanks correcte instellingen.
Het moet natuurlijk niet zo zijn dat een bureaubladtoepassing vereist is om het voor elkaar te krijgen maar voor nu lijkt het er wel op dat het zo is.
Een meer bij de tijdse manier om hetzelfde te doen, is via 'delen'. Als je rechts klikt op een bestand in de bestandenlijst, dan komt deze optie in het menu voor echter dit leidt niet tot versturen via mail. Op mijn smartphone met Windows 10 echter functioneert het wél om een bestand via Mail (de mailapp) te delen, waarbij je de keuze hebt om een link te versturen of het bestand als bijlage te versturen.
Er zit dus nog een tekortkoming in Windows 10 op de pc.

En Kareltje, Mail staat niet in het antieke 'programma's en onderdelen' maar het staat wél in de lijst met apps en onderdelen en het is ook te koppelen als standaardtoepassing voor mail, óók bij mailto.

17 november 2016 om 12:53.
avatar
Ex-lid zegt:

Je moet, denk ik, Mail als webmail beschouwen.
Als je voorheen webmail alleen had (zonder ander mailprogramma) kon je mailto-links op internet niet openen en ook dit was hetzelfde.
Brainstormend kom je wel verder qua inzicht.

17 november 2016 om 13:11.
DirkB zegt:
We raken van het onderwerp af, dat m.i. is afgerond. Maar het is een leuke discussie!
Mail is een e-mailclient in de vorm van een app waarin meerdere mailadressen kunnen worden opgenomen, en die ook off-line functioneert (dat kan niet met webmail). Mail is gebouwd voor gebruik op meerdere apparaten = de bedoeling sinds W10. Ik zie dat zo terug op mijn smartphone, en niet alleen voor Mail.
Wat hier niet goed gaat, is de verbinding tussen de Verkenner (een bureaubladtoepassing) en de Mailapp, ondanks dat je het wél kunt instellen. Microsoft zou een betere Verkenner moeten maken, óf een app-bouwer maakt er een. En jawel, in de Store staat de app Metro Commander (de Pro versie is niet gratis), en die werkt wél met Mail (maar Commander is niet erg handig als verkenner). De foto-app werkt ook prima samen met Mail (foto selecteren en dan delen).
17 november 2016 om 14:30.
fred612 zegt:

de foto app slaat op en open toch ook documenten of alleen jpg ?

17 november 2016 om 15:33.
avatar
Ex-lid zegt:

Zelf gebruik ik al jaren Outlook uit een Office-pakket.
Ik vind MAIl uit Windows10 een buitengewoon onhandig programma. Ik had een cursiste er mee willen laten werken, omdat ze van plan is om een laptop met W10 te kopen. Zoals altijd probeerde ik het zelf, maar ik ben er snel van teruggekomen!
Ik ga nu mijn cursiste leren hoe Thunderbird werkt. Een handig e-mailprogramma dat gratis te downloaden is.
Een aanrader!!!

17 november 2016 om 16:37.
henk0605 zegt:

Heren,
Momenteel gebruik ik outlook uit een officepakket (bestaat uit 4 onderdelen: word, excel, one note en power point. De aanduiding van Karel (17-11, 08:52 u):Een bestandstype altijd met een specifiek programma openen in het Configuratiescherm. Dan krijg je het scherm hieronder. Heb het gevonden pffff, staat onder standaardprogramma's). Maar Mail to en een koppeling met outlook heb ik niet gezien. De samenspraak tussen Karel en Dirk gaat boven mijn pet. De aanwijzing heb ik nog niet gezien. Eerst een mailbericht starten en dan bestanden toevoegen lijkt toch de meest eenvoudige oplossing.
Dank in ieder geval aan allen die hebben meegedacht en duiten in het zakje hebben gedaan!
Henk

17 november 2016 om 16:57.
fred612 zegt:

In Thunderbird werk ik met alle drie mail systemen en kan alles makkelijk een overzichtelijk verzenden en opslaan. Th is ook makkelijk naar eigen wens intestellen

17 november 2016 om 17:15.
DirkB zegt:

Henk, je maakt een verstandige keuze.
Dank voor het terugmelden dat het is opgelost.

17 november 2016 om 17:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club