Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Adresboek Thunderbird
Geplaatst op 6 februari 2017 om 18:57 door tipa1

Hallo
Ik krijg met geen mogelijkheid mijn adresboek geïmporteerd in Thunderbirth.
Ik heb mijn adresboek uit livemail geëxporteerd naar documenten
In Thunderbirth importeer ik gewoon door komma's gescheiden waarden csv en krijg de melding adresboek geïmporteerd. Ik zie alleen poppetjes staan maar geen adressen. Wat gaat er fout?

52 reacties
Oaktree zegt:

Ik zit met hetzelfde probleem. De adressenlijst al wel geexporteerd naar in een bestand in Libre Office met de naam contactpersonen.csv (vanuit Outlook)
Maar het vervolg wil nog niet lukken.
(ik zie zoveel overeenkomsten dat ik de vraag hier stel. Kan dit beheerder of maak ik er een nieuwe vraag van?)

6 februari 2017 om 19:41.
Groetend zegt:

Zijn bij het exporteren wel alle velden aangevinkt?
Ik lees dat Seniorweb adviseert om bij het geschikt maken voor het importeren het kladblok te gebruiken.

Ik zie trouwens een grappige vergissing in de naam. Thunder is namelijk niet geboren maar is een vogel (Thunderbird).

6 februari 2017 om 19:44.
tipa1 zegt:

Ik heb het in kladblok gedaan en alle velden aangevinkt

6 februari 2017 om 19:57.
Groetend zegt:

Dan zou het goed moeten gaan maar ik heb gemerkt dat het zo nu en dan toch mis gaat, de verklaring daarvoor heb ik nog niet gevonden.
Ik zeg dan: als het niet veel is, tik de contactgegevens dan over. Het kan ook met kopiëren en plakken.
Overigens: ik raad aan om de gegevens niet lokaal op te slaan, maar in de cloud. Waarom: dan zijn ze probleemloos ook op een ander apparaat te gebruiken, en is er een volgende keer niet hetzelfde gehannes van overzetten.

6 februari 2017 om 20:00.
tipa1 zegt:

Ze staan in de cloud en werken op al mijn apparaten. Ik krijg ze alleen niet in Thunderbirth Dirk.

6 februari 2017 om 20:18.
Groetend zegt:

OK heel goed.
Dus de contactgegevens hoeven niet in Thunderbird te worden geïmporteerd, maar Thunderbird moet worden verbonden met de cloud om daarmee de contactgegevens te synchroniseren.
In het algemeen geldt: afhankelijk van waar de contactgegevens staan, fungeert het microsoft-id of het gmailadres als transportmiddel daarvan. Zo'n mailadres moet als IMAP in het mailprogramma staan. Andere mailadressen (ook POP) horen daarop mee te liften.
Echter ik ben geen Thunderbirdkenner en weet niet of er apart nog iets ingesteld moet worden. Ik zoek nog even, of hopelijk weet iemand anders het.

6 februari 2017 om 20:34.
Groetend zegt:

Ik lees in deze uitleg dat er t.b.v. binnenhalen van googlecontacten een add-on nodig is. Merkwaardig dat het niet vanzelf gaat.
Of er ook iets is voor de contacten uit outlook.com weet ik niet.
Mocht Thunderbird e.e.a. niet kunnen, dan is het anno 2017 ongeschikt. Ik zou dan niet modderen maar iets beters gebruiken.

6 februari 2017 om 20:40.
tipa1 zegt:

Dus als ik het goed begrijp moet ik eerst een gmailaccount aanmaken, in thunderbird importeren en dan pas het adresboek importeren?

6 februari 2017 om 21:00.
Freedom zegt:

Wie dit snapt mag het zeggen.
Door de bomen zie ik in dit geval het bos niet meer.
Maar waarschijnlijk ligt dit aan mij!!?

6 februari 2017 om 21:21.
tipa1 zegt:

Nou Freedom ik eigenlijk ook niet

6 februari 2017 om 21:33.
HenkW zegt:

@Tipa, Je hebt geen extra Gmail account nodig voor het adressen bestand. Ikzelf heb 3 verschillende accounts in Thunderbird staan. Ik heb ze voor ongeveer een jaar geleden uit WLM gehaald. Thunderbird gebruikt bij mij voor drie verschillende accounts 1 adresboek. Hoe heet het bestand (.??)wat je uit WLM hebt gehaald? Ik heb er toen ook mee zitten hannesen. Zal dit morgen even uit gaan zoeken want ik heb volgens mij WLM nog op het W10 deel staan.
Henk

6 februari 2017 om 21:50.
Groetend zegt:

OK ik licht het toe:
Bij de POP-instelling stonden contactgegevens in het mailprogramma op de computer.
Maar de POP-instelling werkt niet goed als je meerdere apparaten gebruikt en dat doet inmiddels 70-80% van de mensen in NL.
Om mail op goed meerdere apparaten te kunnen gebruiken, wordt IMAP toegepast.
IMAP regelt dat op elk apparaat gelijk is:
- e-mail
- contacten
- agenda
Het e-mailadres hoort namelijk bij een persoon en koppelt zo ook de contacten en de agenda aan die persoon.
Om dit te kunnen, staan de gegevens in de cloud (bijv. Google of Outlook.com). De mailprogramma's op elk apparaat synchroniseren met die cloud, d.w.z. de gegevens worden gelijk gehouden.
De gegevens staan dus niet meer uitsluitend lokaal op de computer opgeslagen zoals dat met POP het geval was.
Op je computer gebruik je (hopelijk) een microsoft account. Dat is een mailadres en wachtwoord dat aan een persoon is gekoppeld en die persoon uniek maakt. De microsoft account regelt de opslag van contactpersonen (en agenda) op outlook.com en de computer synchroniseert daarmee. Smartphones en Tablets kunnen dat ook. Een alternatief is diezelfde opslag bij Google.
Als op een Windowscomputer een mailprogramma goed werkt, dan 'ziet' het de contacten en zijn ze te gebruiken. De mailapp en Outlook (uit Office) zijn geen probleem en daar hoef je dus geen contacten te importeren. Maar het lastige is, dat ik niet precies weet hoe Thunderbird dat 'zien' van de contacten regelt. Ik hoop dat iemand dat kan vertellen.

6 februari 2017 om 21:55.
tipa1 zegt:

Ik heb geen popaccounts ik heb imapaccounts

6 februari 2017 om 22:10.
tipa1 zegt:

Ja ik heb in livemail ook meerdere accounts die 1 adresboek gebruiken. Het geëxporteerde adresboek heeft de bestandsnaam Adresboekfeb2017

6 februari 2017 om 22:11.
Niekie zegt:

Ik ken het probleem en kwam het ook tegen toen ik Thunderbird uittestte en ik weet nog dat het op te lossen is binnen Thunderbird.
Volgens mij was het iets van de verkeerde velden in de linkerkolom.
Een geimporteerd e-mail adres in een .csv bestand heeft diverse velden, zoals naam, tel.nr, adres, woonplaats, e-mailadres etc.
Volgens mij zet Thunderbird bijvoorbeeld het veld "woonplaats" (wat maar weinigen invullen bij een contactpersoon aanmaken) vooraan.
Het is dus zaak de juiste 2 velden (kolommen) naar links op te schuiven.

Niek

6 februari 2017 om 22:16.
HenkW zegt:

In Thunderbird staat het adresboek niet in IMAP maar in het programma zelf (dus Thunderbird). Verder zoals belooft: morgen zal ik het proberen.
Henk

6 februari 2017 om 22:21.
Groetend zegt:

Niek en Henk: Tipa1 heeft haar contacten in de cloud staan en gebruikt ze op meerdere apparaten. Verder gebruikt zij IMAP.
Als je contacten in Thunderbird importeert, hoe blijven ze dan gelijk met de contacten in de cloud?
Dat moet Thunderbird wel kunnen anders schiet het tekort.

@Tipa1: sorry voor de verwarring. Dat komt doordat ik Thunderbird niet goed genoeg ken en iets veronderstelde wat misschien niet zo werkt in Thunderbird. Had ik mij maar stil moeten houden.

6 februari 2017 om 22:24.
Niekie zegt:

@HenkW het adresboek staat inderdaad in Thunderbird, maar als daar 1 imap account in zit van bijv. Gmail of Microsoft staan ze natuurlijk ook in de cloud.
En Dirk ik denk dat ook Thunderbird gewoon synchroniseert met de cloud, net als WLM

Niek

6 februari 2017 om 22:33.
Groetend zegt:

OK Niek, zo hoort het ook, maar dan hoeven de contacten dus niet in Thunderbird geïmporteerd te worden, toch? (dat was nl de vraag en ook HenkW wil dat).
In dat geval is wellicht de microsoft account voldoende (bijna elk mailadres kan daarvoor gebruikt worden).

6 februari 2017 om 22:46.
HenkW zegt:

Nogmaals, het adresboek is onafhankelijk. Ik heb op mijn laptop een adres aangemaakt en hij komt niet op mijn desktop. Natuurlijk beide aangesloten op internet. Bij e-mails is dit natuurlijk met IMAP wat anders. Dirk heeft met zijn antwoord van 20:40 gelijk.
Henk

6 februari 2017 om 23:20.
Groetend zegt:

Ik word nieuwsgierig: klopt het wat Niek zegt (= goed bij Th) of wat Henk zegt (= niet goed bij Th).

6 februari 2017 om 23:33.
Niekie zegt:

Ik heb zojuist Thunderbird even geinstalleerd en een (Imap) e-mail account van mij zelf aangemaakt en inderdaad, het synchroniseerd wel de e-mail, maar de contactpersonen moet je toch lokaal importeren. Je hebt helemaal gelijk HenkW en Drik ook..
Ik kon niet geloven dat een email cliënt met een zo'n bekende naam, deze tekortkomingen kon vertonen.
Ik weet wel dat ik ze bij het uittesten een aantal maanden geleden wel lokaal heb geïmporteerd, maar toen had ik er alleen een pop account in staan.

Niek

6 februari 2017 om 23:34.
Groetend zegt:

Jé, dit had ik niet verwacht. Wie zijn contacten deelt op zijn apparaten, kan dus beter niet Thunderbird gebruiken. Terwijl het een zeer courant programma is.
Voor Tipa1: misschien toch de mailapp gebruiken en voor bijzondere gevallen Thunderbird? (bij antwoorden op een mail is er geen probleem). Beide programma's tegelijk kan prima.

6 februari 2017 om 23:40.
Oaktree zegt:

Ik heb de niet geringe reacties met belangstelling gevolgd. Uiteindelijk blijkt dat de contactpersonen geimporteerd moeten worden. En........daar stagneert het bij mij. Zie bericht van gisteren 19.41 uur. Kan iemand mij daar nog verder bij helpen of wordt het knippen en plakken?

7 februari 2017 om 09:39.
HenkW zegt:

@Tipa en Oaktree, getest en ik heb hem aan de praat. Volg de gehele instructie van SW op. Bij de 1e instructie doet hij niets maar ga verder. Dus verander ; (punt komma) in , (komma). Voor het gemak: print gehele instructie uit.
Succes Henk
https://www.seniorweb.nl/artikel/windows-live-mail-overstappen-naar-thunderbird

7 februari 2017 om 11:05.
Oaktree zegt:

De instructie had ik al uitgeprint echter ik heb WLM al eind dec. verwijderd van de harde schijf!
Ik ben nu aangewezen denk ik op het adressenbestand in Outlook.com.
Daarin kan ik ook voor exporteren kiezen maar de vervolgstappen zijn net wat anders. Zo kan ik niet kiezen voor bijv. BESTAND MET DOOR KOMMA'S GESCHEIDEN WAARDEN (.CSV)

7 februari 2017 om 13:24.
HenkW zegt:

Dat is zeker webmail? daar ken ik adres bestand niet van. anders kun je proberen om dit bestand ik het kladblok te krijgen en dan kun je zien of er een ; (punt komma) in staat. Misschien weten anderen hier meer over?
Henk

7 februari 2017 om 13:35.
Groetend zegt:

Is de vraag voor Tipa1 nu voldoende verduidelijkt?
Importeren in Thunderbird van contacten die ook in de cloud staan, betekent dat de contactbestanden uit elkaar gaan lopen. Dat kan niet de bedoeling zijn.
Technisch zou het moeten kunnen mits passend bij de Thunderbird-vereisten. Die moeten wel ergens te vinden zijn.

7 februari 2017 om 15:30.
HenkW zegt:

Dirk, ik neem aan van wel. De vraag was hoe de contacten van WLM in Thunderbird zichtbaar kon maken. Zij kreeg alleen poppetjes te zien en dat ligt aan ; naar , zoals in SW stappenplan opgehelderd wordt.
Henk

7 februari 2017 om 16:34.
tipa1 zegt:

Alles geprobeerd het lukt dus niet, weet iemand een goed alternatief

7 februari 2017 om 16:46.
Freedom zegt:

Tipa, neem dan kontakt op,met de thuishulp van Seniorweb.
Die,komen dan bij je thuis.

7 februari 2017 om 16:51.
HenkW zegt:

@Tipa, lukt het wel om de gegevens in het kladblok te krijgen? Zo ja dan moet je kijken wat achter iedere naam staat: voornaam achternaam mailadres enz. Als er bv. henk; staat dan staat overal ; achter en deze moet , (komma) worden zoals beschreven in SW. Volgens SchoonePC goede alternatieven EssentialPIM
(download: www.essentialpim.com/pc-version) en eM Client (download:
www.emclient.com) zijn wat mij betreft echter prima alternatieven! Ken ze zelf niet.
Henk

7 februari 2017 om 18:02.
alphe301 zegt:

Sorry ik heb ook zitten pielen maar ik vond bij Thunderbird dit stukje informatie , je moet het echt zoeken in het verschuiven van namen en adressen dat ze gelijk aan elkaar zijn want anders lukt het niet.(https://support.mozilla.org/nl/kb/overstappen-thunderbird ) Probeer dit eens daar heb ik het ook gevonden als het niet lukt even knippen en plakken in de browser.
Groet Ad

7 februari 2017 om 18:29.
tipa1 zegt:

Nou ik ben er klaar mee, heb emailclient gedownload en dat werkt perfect.
Ziet er overzichtelijk uit, agenda erbij en contactpersonen simpel te importeren.
ik er blij mee. http://www.emclient.com

Bedankt voor de tip Henk 👍

7 februari 2017 om 19:40.
HenkW zegt:

Tipa, graag gedaan en bedankt voor de terugmelding.
Henk

7 februari 2017 om 20:11.
Groetend zegt:

Die mailclient ziet er goed uit Tipa1. Het lijkt een soort masker over de mailapp, de app personen, en de agenda-app met een goede presentatielaag. Deze is om te onthouden!
En mooi dat het na al die discussies is opgelost, het was een taaie en leerzame vraag :-)

7 februari 2017 om 22:14.
tipa1 zegt:

Ja inderdaad Dirk, al blijf ik Thunderbirt ook een goed alternatief vinden,
op dat adresboek na. Als je al je mailadressen handmatig invoert is er niks aan de hand, maar ik heb er meer dan 200 en dat was me iets te veel. Maar e-mai client werkt ook prettig en ik ben er blij mee. Bedankt voor het meedenken.

Groetjes Tilly.

8 februari 2017 om 10:00.
Reind zegt:

Hallo clubleden, toch nog even een toevoeging aan dit item. Na het installeren van Thunderbird en wat zoekwerk op internet blijkt het volgende: Thunderbird kan met het installeren van de add-on "TZPush" wel gebruik maken van en synchroniseren met de Outlook/Live/Hotmail contactpersonen die in de cloud staan. Wel moeten de juiste configuratie-instellingen in deze add-on worden ingevuld om contact te maken met de microsoft-server. Let op: Het gaat dus alleen om de contactpersonen en niet de "Outlook"agenda.
Ik heb dit getest en bij mij werkt het.

Groet, Reind

8 februari 2017 om 13:01.
Groetend zegt:

Kijk eens aan, dat is belangrijk goed nieuws.

8 februari 2017 om 13:13.
HenkW zegt:

Er is nog een heel goed Add-on, Addressbooks Synchronizer 1.1.4, Deze hoef je niet in te loggen bij Microsoft of Google maar je hebt een keuze o.a. IMAP. Ga ik nu ook gebruiken.
Henk

9 februari 2017 om 08:35.
tipa1 zegt:

Is die voor thunderbirt Henk en waar haal je die op en hoe installeer je die?

Groet Tilly.

9 februari 2017 om 09:50.
HenkW zegt:

Die zit in Thunderbird onder add-on. Je gaat op het blokje met horizontale streepjes staan en druk daar op > kiezen 'add-on'en dan zoeken op Addresbooks synchronizer. daarna kun je hem toevoegen. Dan moet je kijken in menu van Thunderbird. Exact weet ik het ook nog niet omdat ik gisteren avond deze pas gekregen heb op het Ubuntu forum.
Tilly, ik persoonlijk zou dit, dat overzetten van het adresboek net wat Dirk voorstelde, uit laten zoeken door SW. Iedereen leert daar ook weer van en misschien zij ook wel.
Henk

9 februari 2017 om 10:19.
tipa1 zegt:

Ik ben tevreden met e-mail client, maar was nieuwsgierig hoe je dat had gedaan

9 februari 2017 om 10:41.
fred612 zegt:

Bij gebruik van de menubalk uit beeld ipv 3 streepjes onder extra; addons ;; contacten

9 februari 2017 om 10:45.
Niekie zegt:

tipa1 zou je even willen meelezen in deze vraag over EM client.

Niek

5 maart 2017 om 22:16.
tipa1 zegt:

Hallo hier ben ik dan 😉

Volgens mij hoef je voor e-mailclient niet te betalen hoor, heb ik nergens zien staan. Het is een heel goed alternatief voor livemail, werkt heel prettig.
Je kunt mijn gegevens vinden op de ambassade hoor.

Groetjes Tipa

5 maart 2017 om 22:32.
Groetend zegt:

Niet elke deelnemer van Clubs zit in de ambassade, elk SeniorWeb-lid kan meedoen.

5 maart 2017 om 23:47.
Niekie zegt:

De bedoeling Tipa was eigenlijk dat je even zou reageren in de vraag in de link die ik hierboven geef.

Niek

6 maart 2017 om 00:05.
tipa1 zegt:

Dat heb ik gisteren al gedaan, de vraag was wie er ervaring heeft met e-mail client.

Het is een heel prettig alternatief voor Windows live mail en is het gratis voor maximaal 2 e-mailaccounts.
https://www.gratissoftware.nu/gratis-e-mail-client-software.php.
De betaalde versie is uitgebreider maar voor gewoon gebruik is dat niet nodig. Groetjes Tilly

6 maart 2017 om 09:43.
Niekie zegt:

""tipa1 zegt:
Dat heb ik gisteren al gedaan, de vraag was wie er ervaring heeft met e-mail client.""

Ik zie in die post die hier staat geen reactie van je.
Je bericht staat wel in deze vraag.

Niek

6 maart 2017 om 12:44.
tipa1 zegt:

Niekie
Boven jou vraag staat mijn antwoord

Groetjes Tipa

6 maart 2017 om 12:57.
Niekie zegt:

Lees het bericht van mij van 6 maart 2017 om 12:44 in deze vraag eens zorgvuldig en klik op de link daarin Tipa1.

Niek

6 maart 2017 om 14:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club