Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Thunderbird
Geplaatst op 10 juli 2017 om 11:12 door Anneke946

Een paar maanden geleden heb ik Thunderbird, Mozella gedownload. Het werkte goed. Maar nu vraagt hij telkens om Gmail weer in te loggen, maar als ik volgende tik, gebeurt er niks. Ook de KPN mails, komen wel binnen en nieuw getikte mails komen in het vakje verzonden. Maar komen nooit aan. Als ik dat mail programma opnieuw ga downloaden, ben ik dan alle mails kwijt? Dat is mijn vraag!

9 reacties
Marixius zegt:

Mogelijk dat je 2-traps authenticatie van Gmail hebt ingeschakeld.
Dit houdt in dat je, als als er op je Gmail-account wordt ingelogd met een tot dat moment onbekende applicatie/programma, Google Gmail eerst zeker wil zijn dat jij het bent. Vaak wordt er dan een cijfercode per SMS naar je smartphone gestuurd of een code via e-mail naar een alternatief e-mailadres. Na het invoeren van die code wordt de blokkade opgeheven en wordt het programma als "vertrouwd" beschouwd.
Als je KPN mailaccount als IMAP is ingesteld, hoef je niet bang te zijn dat je mails kwijt raakt. Gmail maakt zelf gebruik van IMAP, dus ook hierbij hoef je niet bang te zijn dat je e-mails kwijtraakt.
zie ook:https://support.mozilla.org/nl/kb/thunderbird-en-gmail

10 juli 2017 om 12:12.
Rob58 zegt:

Het is ook mogelijk dat u een zogenaamd appwachtwoord moet genereren van vanuit uw Google account. U kunt er hier meer over lezen.
Veel succes.

Rob.

11 juli 2017 om 06:00.
DirkB zegt:

Indien gmail als IMAP is ingesteld (normaliter is dat het geval), dan kan Thunderbird probleemloos worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.
Datzelfde (IMAP) geldt voor KPN.
Bij IMAP kan ook probleemloos een ander mailprogramma worden gebruikt.
Als het POP3 is, dan hangt het ervanaf hoe Thunderbird omgaat met zijn mailopslag dwz ik weet niet zeker of de Thunderbirdopslagmappen hergebruikt worden bij herinstallatie (bij Outlook uit Office wèl).
Verder: Gmail als IMAP op de PC vereist ook IMAP ingesteld in webmail (standaard is dat zo).
Vraag: is er iets gebeurd voordat het niet meer werkte?

11 juli 2017 om 07:07.
Anneke946 zegt:

Wat er gebeurt is weet ik niet meer, maar alles werkt nu weer zoals het was. Heb Thunderbird verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en nu werkt het weer. Volgens mij heb ik mijn KPN-adres gewoon als POP3. Via de app op de i-pad en i-phone werkte gmail gewoon. Wilde de g-mail app ook op de computer, maar dat lukte niet. Maar zo werkt het weer. Al kan ik nog steeds niet vinden hoe ik de regelafstand in stel voor nieuwe e-mails.
Bedankt voor de reacties.

11 juli 2017 om 08:56.
Anneke946 zegt:

Raar nu gaat Thunderbird de kpn-mail versturen via het g-mail adres en dat moet niet. Staat duidelijk van het KPN adres boven de mail. Ik zie daar niet hoe ik het kan veranderen.

11 juli 2017 om 09:23.
avatar
Ex-lid zegt:

Over die regelafstand, staat het (onder onderwerp) wel op Tekst? Niet b.v. op Alinea.

11 juli 2017 om 10:03.
Anneke946 zegt:

inderdaad die stond wel verkeerd. Bedankt! Maar waarom verzend hij nu geen mail met het kpn adres? Net met Window Live geprobeerd en die mail is al 10 minuten onderweg! Maar krijg nog geen fout melding.

11 juli 2017 om 12:44.
fred612 zegt:

op th menubalk onder extra, account instellingen, onderaan, uitgaande server smtp dan kpn als standaard instellen, misschien?

12 juli 2017 om 13:19.
DirkB zegt:

Anneke, eerder las ik dat het als POP3 is ingesteld. Als dan én Thunderbird én WLM worden gebruikt, dan kunnen er verrassingen optreden die wel zijn uit te leggen maar de analyse ingewikkeld maken.

12 juli 2017 om 15:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club