Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Gmail werkt niet meer
Geplaatst op 24 mei 2018 om 19:03 door pcgvz

Ik heb gmail op mijn pc, met windows 10. Als ik inlog op gmail dan krijg ik het scherm van gmail met daarop de inbox etc. Ik heb al 12 dagen geen mail ontvangen en kan ook niets wegsturen. Op het scherm van gmail lees ik 17,56 Gb van 15 GB (117 %) gebruikt. Kijk ik bij "beheren"dan zie ik dat google drive ruim 17 Gb in beslag neemt. Dus ik denk dat gmail daarom niet werkt. Ik heb geprobeerd de bestanden van google drive weg te doen en heb mezelf uitgelogd uit google drive, zodat er geen back up en synchronisatie meer plaatsvindt. Desalniettemin blijft er op het scherm van gmail nog steeds hetzelfde te lezen: 17,56 GB van 15 GB gebruikt. Ik kan nog steeds geen email ontvangen of versturen. Wat moet ik doen om dit probleem op te lossen zodat ik weer gebruik kan maken van gmail?

21 reacties
MaritaA zegt:
24 mei 2018 om 19:48.
Groetend zegt:

Drive herbergt bestanden, gmail herbergt mails.
Gmail loopt niet snel vol, de boodschap echter komt af van Drive.
Is er uit Google Drive voldoende verwijderd? NB uitloggen helpt niet als er onvoldoende is verwijderd. Hoeveel ruimtegebruik meldt Google Drive nu?
Betr verwijderen: het zou kunnen dat het daadwerkelijk verwijderen door Google Drive een dagje duurt, of dat de prullenbak meetelt voor de vulling van Google Drive, dus dat deze moet worden geleegd.

24 mei 2018 om 23:59.
MaritaA zegt:

citaat uit onderstaand artikel:

"Als gebruiker van Gmail en Google Drive kun je voortaan zelf bepalen hoe je de gratis opslagruimte gebruikt. Voor beide diensten krijg je in totaal 15 GB. Hoe je het verdeeld is aan jou."

En hier is het volledige artikel te lezen:
https://pcmweb.nl/artikelen/nieuws/google-combineert-gmail-en-google-drive-15-gb-gratis-cloudopslag

Conclusie: Drive herbergt bestanden, google foto's èn mail(s).
(maar dat was al te lezen via de link in mijn eerdere bericht)

Vraagsteller (pgvzc) moet zaken verwijderen uit Drive, aan hem de keuze of dat mails of/en bestanden zijn,

25 mei 2018 om 07:53.
MaritaA zegt:

@pgczv

Hier:

https://drive.google.com/settings/storage

kan je (eventueel eerst nog inloggen) details van de opslag zien door links op de blauwe tekst (details weergeven) te klikken.
In het volgende menu zie je exact, hoeveel elk onderdeel aan ruimte inneemt, zo kan je bepalen of het bestanden (foto's, documenten) of gmail is.
Begin met te verwijderen wat je kan missen en log wel eerst weer in in Drive, eigenlijk je Google-account om correct te zijn, want alles valt onder het google-account ( (g)mail, drive, you tube, contacten, agenda etc. etc.) niet ingelogd, kan je niets aanpassen in welke vorm dan ook.

Wil je niets verwijderen kan je ruimte bijkopen te beginnen bij (even uit het hoofd)
100 gb voor € 1,99 p/m.

25 mei 2018 om 08:28.
Groetend zegt:

Je hebt gelijk Marita betr. gedeelde opslagcapaciteit, wist ik niet.

25 mei 2018 om 09:28.
MaritaA zegt:

Al sinds 2015 Dirk

25 mei 2018 om 09:57.
pcgvz zegt:

Hartelijk dank voor jullie info. Heb veel bestanden uit drive verwijderd. Nu werkt Gmail weer!
Eigenlijk wil ik Google drive niet meer maar weet niet goed hoe ik hem kan stoppen om bestanden op te slaan. Als drive volloopt blokkeert Gmail natuurlijk weer. Tot nu toe is het me niet gelukt drive helemaal te stoppen. Waarschijnlijk kan dat. niet. Of wel?
Dank voor jullie meedenken!

26 mei 2018 om 14:18.
Groetend zegt:

Vanuit welk apparaat wordt in Google Drive opgeslagen? In principe is het een instelling, en die is te omzeilen met 'opslaan als'.
Ik gebruik zelf Onedrive, en niet voor niets Office 365 ( = incl 1 Tb opslag ook voor de smartphone).
Mijn Android smartphone slaat ook op in Onedrive (de foto's).

26 mei 2018 om 14:50.
MaritaA zegt:

Google drive is de benaming voor gratis 15gb opslag( en soms een totaal van17 gb als je in 2016 de veiligheidstest hebt gedaan) zoals ik al schreef.

Opslag voor mail, bestanden en google foto's als laatste geactiveerd is.

Je kan Google drive ook op je pc zetten (in verkenner) en zelf bestanden daarin opslaan (naar toe slepen) om ze in de "cloud" (Google drive) te bewaren, want dat is het uiteindelijk

De hamvraag is, nu wat was de oorzaak (ruimtegerbuik voor welk product) van het overschrijden van je gratis 17 gb.
of/en
Wat is er eventueel ingesteld om automatisch op te slaan, omdat jij via webmail je gmail benaderd (schreef je) denk ik dat alle opslag in Drive van gmails waren.
of stonden er ook foto's in m.a.w. gebruik je Google foto's?

Ben benieuwd..

Het is dus niet alleen een kwestie van opslaan als...

26 mei 2018 om 15:42.
pcgvz zegt:

Het gaat over drive om mijn pc. De meeste ruimte werd in beslag genomen door Drive: 17 gb. Het waren bijna allemaal foto’s. Maar ik heb mijn foto’s al opgeslagen op een externe harde schijf. Gmail en Google foto’s nemen nog geen 1% van de ruimte in. Er wordt automatisch opgeslagen. En dat zou ik graag anders zien. De vraag is: kan dat?
dank voor het meedenken.

26 mei 2018 om 18:43.
MaritaA zegt:

Hier een uitleg, er zijn meer manieren, je account weghalen bij drive of syncen onderbreken of via voorkeuren, bij de laatste zie je welke mappen syncen naar drive, die kan je daar stopzetten. (zie schermafbeelding)
Voorbeeld (schermafbeelding is op een Mac), maar het principe blijft hetzelfde.
Succes

https://support.google.com/drive/answer/2375081?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

26 mei 2018 om 19:12.
Groetend zegt:

Een mogelijkheid is ook om een deel van de foto's, of alle foto's, in een andere cloud op te slaan. Flickr biedt erg veel opslagcapaciteit (1 TB)

26 mei 2018 om 19:21.
MaritaA zegt:

@ Dirk, dan moet toch eerst het kennelijk automatische syncen, wat plaatsvindt, gestopt worden, anders heeft pcgvz in de kortste keren weer een overvolle (Google)drive.

26 mei 2018 om 19:23.
pcgvz zegt:

Wederom dank voor het meedenken. Het lukt me nog niet Drive te stoppen met backup en sync. Op mijn pc staat nergens in de verkenner dat ikoontje dat ik moet aanklikken en daarna naar voorkeuren.
Ik moet dus regelmatig naar Mijn Drive om gesynchroniseerde bestanden te. verwijderen.
Ik ben er dus nog niet uit.
Mocht je nog iets weten dan graag. (Ik ben een lastige klant, besef ik)
dank voor je hulp!

29 mei 2018 om 11:52.
BenW zegt:

Met plaatjes, zie hier.

29 mei 2018 om 12:13.
pcgvz zegt:

Dank voor je info maar het gaat bij mij over Google Drive op mijn pc en niet over One Drive. Hoe kan ik Google Drive stoppen? Hij is niet te vinden in de verkenner.

29 mei 2018 om 12:20.
BenW zegt:

Oké, verkeerd gelezen. Dat het niet te vinden is in Verkenner, is logisch. Dit gebeurt alleen wanneer expliciet de optie 'Back-up en synchronisatie' is gedownload en geïnstalleerd. Dat is in uw situatie niet het geval. De oplossing moet dus worden gezocht bij de instellingen van Google Drive zelf of meer waarschijnlijk nog bij Google Foto's. Zoals eerder genoemd bepalen alle aan Google gerelateerde apps de beschikbare opslagruimte op Google Drive. Aangezien het 'probleem' voornamelijk in de aanwezige foto's zit, is het mogelijk dat hier niet voor de meest optimale optie is gekozen. Foto's in het originele formaat belasten namelijk de beschikbare opslagruimte, terwijl foto's in hoge kwaliteit een onbeperkte opslagruimte krijgen. Het beïnvloedt dan dus niet de beschikbare ruimte en heeft u er dus geen last van.
Bijgevoegde afbeelding geeft aan hoe u dit kunt instellen via instellingen van Google foto's. U komt daar door te klikken op het hamburgermenu linksboven (de 3 streepjes) en te kiezen voor Instellingen.

29 mei 2018 om 13:05.
BenW zegt:

Aanvulling op vorige bericht: het kan zijn dat de benaming c.q. het zoeken naar 'Google Foto's' enigszins verwarrend is. Google Drive zelf heeft onder de menukeuze 'Mijn Drive' ook een map met Google Foto's. Dat is iets anders dan waar ik op doel. Onder het vierkantje van 9 puntjes (rechtsboven) bestaat ook een specifieke app Google Foto's. Deze dient u te kiezen om de instellingen hiervan te kunnen kiezen. Zie afbeelding. Dus, twee varianten van Google Foto's, verwarrend.

29 mei 2018 om 13:19.
BenW zegt:

Aanvulling 2: Daarnaast is het zo dat een bepaalde instelling van Google Drive niet aangevinkt moet zijn (zie afbeelding). Klik om dit in te stellen / te controleren op het tandwieltje rechtsboven in Google Drive, kies Instellingen en verwijder desgewenst het vinkje.

29 mei 2018 om 13:28.
MaritaA zegt:

Andere mogelijkheid Google backup and sync downloaden op je pc.
Dan kan je in de verkenner de boel stopzetten zoals ik liet zien (via schermafbeelding) in mijn bericht van 26 mei 19.12

Downloaden kan hier:
https://support.google.com/drive/answer/2374987

Voordeel, mocht je ooit toch wat in Google Drive willen opslaan, zet je het even aan.

PS je bent niet lastig.

29 mei 2018 om 15:43.
pcgvz zegt:

Hartelijk dank voor jullie info. Het heeft me nu echt goed geholpen! We kunnen de zaak nu afsluiten. Nogmaals dank, ben blij dat ik niet lastig ben gevonden!!😁👍

29 mei 2018 om 15:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club