Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Bericht niet van server plaatsen
Geplaatst op 10 februari 2019 om 14:51 door Klaartje

Omdat ik het webmailprogramma van mijn provider gebruik krijg ik iedere keer een rode reactie dat het bericht niet van de server geplaatst kan worden. Dit gebeurd als ik een e-mail in een persoonlijke map wil plaatsen. Vreemd is het dat, als ik er mee doorga, die mail wél in die persoonlijkemap geplaatst is. Waarom dan dat bericht. Mijn provider is xs4all.

5 reacties
Groetend zegt:

Wat wordt bedoeld met 'persoonlijke map'?
Is dat een zelfgemaakte map in webmail, of een map die je (op de eigen computer) in de verkenner ziet?
Ik vermoed dat je het mailbericht niet verplaatst maar kopieert en plakt. XS4all waarschuwt tegen verplaatsen (dat is knippen en plakken).
Ik ben wel benieuwd hoe je het doet. Simpelweg alle mailtekst selecteren en dan kopiëren en plakken moet normaliter lukken, dit gaat via het klembord.

10 februari 2019 om 15:08.
Klaartje zegt:

Hallo Dirk,
In Windows 7 had ik ook persoonlijke mappen aangemaakt. Dat vond ik wel prettig omdat áls er een bericht van een bepaald persoon binnen kwam, die ook direct in die map terecht kwam. Dat is bij Windows10 anders, maar heb wél die persoonlijkemappen aangemaakt. (links van de berichten). Familie/vrienden etc.
Als ik een e-mailbericht in zo'n persoonlijkemap wil bewaren, doe ik het volgende:
Ik ga met de muis op de regel staan van het bericht, dus niet in het veld van het bericht, klik met rechter muisknop er op en kan dan kiezen voor verschillende mogelijkheden. Dat gaat goed, maar ik begrijp niet dat ik die waarschuwing krijg. Het gaat om het e-mailprogramma van webmail. Geen verkenner.

10 februari 2019 om 15:39.
Groetend zegt:

Ik werk ook met submappen, dat is prettig als je iets wilt bewaren.
Kies je in webmail na de rechter muisklik, in het XS4all-menu 'Meer', en dan 'Verplaatsen naar ...'? Daarna zie ik mappen waarnaar ik het gekozen bericht kan verplaatsen en klik ik met de linker muisknop op de gewenste submap.
Als ik het op die manier doe, dan komt er geen waarschuwing en wordt het bericht verplaatst, waarna de melding komt dat het is verplaatst.
Op bijgevoegd plaatje zie je het xs4all-menu. Het ziet er wat raar uit omdat ik mijn smartphone gebruik, maar het idee is denk ik wel duidelijk. In het linkse deel staat op de 5e regel 'verplaats naar' al is daarvan het linkerdeel van de tekst afgekapt.

Dit staat trouwens los van de Windowsversie omdat je nu rechtstreeks bij de website van xs4all bent ingelogd.

10 februari 2019 om 17:26.
Klaartje zegt:

De een noemt het submappen, en ik heb het altijd persoonlijkemappen genoemd:)). Ik ga je advies vanavond uitproberen. Dank hier voor.

10 februari 2019 om 17:41.
Groetend zegt:

Ik noem het wel eens 'zelf aangemaakte mappen'. We begrijpen elkaar, en succes.

10 februari 2019 om 17:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club