Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Sinds gisteren kan ik Gmail.
Geplaatst op 18 februari 2020 om 17:34 door Jan39

Sinds gisteren kan ik mijn Gmail niet meer toevoegen aan mijn windows10 app om te koppelen.
Als ik hem wil toevoegen komt het bekende blok te voorschijn en klik ik op het google embleem deze laat dan even wachten en verdwijnt.
Ik heb het idee dat dit na een update van 14 februari komt. Weet imand misschien raad.

7 reacties
HaWee zegt:

mijn pc is helemaal up to date en ik kan probleemloos in de mailapp gmail toevoegen kiezen

18 februari 2020 om 17:47.
DirkB zegt:

Ik zie het bij mij ook nog werken, al mijn updates zijn binnen (zojuist gecontroleerd).
Het gaat misschien mis omdat een update nog niet helemaal is afgerond. Dat is alsnog voor elkaar te brengen door te kijken of er nog iets in de wacht staat en door de computer wat tijd te geven om updates te voltooien (laat hem een half uurtje aan staan en herstart hem helemaal).
Is er wel internetverbinding terwijl je het mailadres wilt toevoegen? (dit is nodig).
Mocht er dan nog niet lukken, dan zou je de app Mail en Agenda kunnen repareren. Dat gaat via de instellingen, dan apps en onderdelen, vervolgens de app Mail en Agenda selecteren, en dan kiezen voor geavanceerde opties. Als je daar wat naar onderen bladert, kun je ervoor kiezen om de app opnieuw in te stellen.

18 februari 2020 om 18:22.
Jan39 zegt:

Dank je wel Dirk voor je antwoord, ik heb gedaan wat je schreef en ja de App werkt net zoals eerst maar Google mail toevoegen kan nog steeds niet. Als ik op account toevoegen klik dan komt er een blok waarin je verschillende mogelijkheden hebt waaronder Google of bv een andere account maar als ik het aanklik draaien de blauwe stipjes even rond en verder gebeurt er niets. Ben gisteren bij een kennis geweest en die had hetzelfde euvel. Er komt eerst wel steeds een bericht dat je het moet herstellen of bijwerken. Dan pakt doet hij het 3 tot 5 minuten en wordt weer uitgeschakeld..
Ik heb vanaf 1983 al een desktop en laptop gehad maar hier weet ik niet wat ik moet doen.

19 februari 2020 om 11:53.
HaWee zegt:

Als het op verschillende pc's op verschillende lokaties fout gaat kan de oorzaak ook ergens anders liggen. Hoewel het op diverse plaatsen ook werkt kan het toch aan een gmail server of aan een Microsoft patch liggen.
Zoiets als het zoekvenster probleem in W10 waar ook maar weinig mensen last van hadden maar wat kennelijk toch aan een combi van updates lag.

19 februari 2020 om 12:13.
DirkB zegt:

Een oorzaak zou nog een anti-virusprogramma kunnen zijn. Ik ben voorstander om niets anders te gebruiken dan het standaard meegeleverde Defender.
Als er handmatig op updates is gecontroleerd en als opnieuw instellen van de app is gedaan zonder voldoende resultaat, dan is het nog een optie om de app Mail en Agenda te verwijderen en daarna opnieuw te downloaden vanuit de Windows Store.
Het is een lastige vraag, ik kan er nog niets speciaals over vinden op internet.
Hopelijk heeft iemand nog een ander idee om het op te lossen want het moet gewoon werken, de app op zichzelf is goed.

19 februari 2020 om 17:09.
Jan39 zegt:

Dit blijft een beetje gissen, ik had al eerder geprobeerd door firewall en de virusscanner uit te schakelen en het nog een keer proberen.
Ik dank jullie allemaal voor de reacties.

19 februari 2020 om 19:27.
Jedan zegt:

Ik heb vorige week hetzelfde probleem gehad na het opschonen van m'n PC. Na het uitvoeren van systeemherstel was probleem opgelost.
Jedan

24 februari 2020 om 10:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club