Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
upc - outlook
Geplaatst op 30 november 2020 om 14:43 door hegro

Ik help een goede kennis wel eens wanneer hij problemen heeft met zijn laptop. Hij werkt met UPC-mail in Windows 10 en Google Chrome.
Dit mailprogramma is gekoppeld aan outlook. Daardoor heeft hij twee vensters met postvak in enz. Hij wil graag outlook er tussen weg hebben, maar wel zijn mailadres behouden. Is dit mogelijk en op welke manier is dit te realiseren?

9 reacties
BenW zegt:

Even voor mijn beeldvorming. Klopt het dat uw kennis:
* werkt met een UPC mailaccount? Dus zoiets als ...@upcmail.nl of ... @ziggo.nl?
* dit mailaccount direct in de browser bekijkt? Op internet dus door in te loggen bij https://mail.ziggo.nl/appsuite/ ?
* ditzelfde mailaccount ook heeft ingebracht bij het mailprogramma (Microsoft) Outlook en van daaruit de mails leest en verstuurt?

30 november 2020 om 17:48.
BenW zegt:

Als ik uw vraag goed heb begrepen kan uw kennis dus op deze manieren de mail bekijken? (2 schermafbeeldingen; onderstaande van de appsuite van Ziggo (via Chrome) en de volgende van het mailprogramma Outlook)

30 november 2020 om 17:58.
BenW zegt:

En deze van Outlook.

30 november 2020 om 17:59.
hegro zegt:

De mail wordt verzonden en komt binnen via .....@upcmail.nl.
Op de taakbalk staat het symbool van outlook, waarmee email wordt geopend.
Hij kreeg al een aantal keer de opmerking dat zijn mailadres is verouderd. Ik vermoed dat het account (lang geleden) via het mailprogramma (Microsoft) Outlook is ingebracht.
Binnenkort ga ik naar hem toe.
Alvast bedankt voor de bemoeienis.

1 december 2020 om 13:36.
hegro zegt:

Beste BenW,

Hij kan zijn mail alleen bekijken via upc en heeft ziggo mail account. De gezonden appsuites komen niet overeen met de bewuste suite.
Wat gebeurt er wanneer ik outlook weghaal? Verdwijnt dan zowel outlook als upc mail?
In afwachting.

2 december 2020 om 16:34.
DirkB zegt:

Aannemende dat het mailadres met de instelling IMAP in Outlook (uit Office) is opgenomen, kan het UPC mailadres zonder meer uit Outlook worden verwijderd. Bij de provider blijft in de IMAP situatie alles intact.
Het zou wel kunnen dat er in Outlook lokaal gegevens zijn opgeslagen waarmee je kennis nog iets wil. Die blijven bestaan als het mailadres wordt verwijderd. Echter als ze er niet zijn, dan kan ook gerust Outlook (uit Office) worden verwijderd.

2 december 2020 om 16:44.
fred612 zegt:

Het adres ......@upcmail.nl is op ziggo webmail in te loggen en bestaan met outlook problemen lees ik.

2 december 2020 om 18:02.
BenW zegt:

Het blijft vooralsnog voor mij nog wat onduidelijk.
Uit de reactie lees ik dat 'op de taakbalk het symbool van Outlook' staat. Als dat zo is, dan wordt er dus gewerkt met het mailprogramma (Office) Outlook welke geïnstalleerd is op de PC. Dit beeld zou min of meer overeen moeten komen met het beeld welke ik op 30 november 2020 om 17:59 heb geplaatst. Ik zeg min of meer, omdat er kleine verschillen kunnen zitten in de versies van Outlook. In mijn geval is dit de 365 versie.

Uit uw reactie van 2 december 2020 om 16:34 zou blijken dat uw kennis de mail via de webversie van Ziggo mail behandelt. Overeenkomend met mijn afbeelding van 30 november 2020 om 17:58.

Hoe dan ook, normaliter is het zo dat in de basis ...@upcmail.nl van het type IMAP is. Tenminste, essentieel element is hier wanneer het gebruikt wordt in Outlook (dus het mailprogramma op de PC) dat de poort van de inkomende server 993 is. Heeft het daarentegen poortnummer 995, dan is het POP3.

Stel dus vast, voordat eventueel vanuit Outlook het adres ...@upcmail.nl verwijderd wordt, wat de accountinstellingen zijn van de inkomende serverpoort. 993 of 995. Is het 993, dan kan het adres worden verwijderd, is het 995, dan niet! Dan zijn er eerst aanvullende / voorbereidende / veiligstellende handelingen nodig.

2 december 2020 om 20:50.
hegro zegt:

Mijne heren,

Heel veel dank voor de adviezen. Het was ingewikkelder dan ik had verwacht. Ik heb een drastische maatregel genomen door outlook en UPC te verwijderen en daarvoor in de plaats Thunderbird geïnstalleerd.

4 december 2020 om 16:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club