Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Outlook: kan ziggo emailadres(sen) niet invoeren
Geplaatst op 15 april 2021 om 15:42 door Onno-K

Wij hebben een office 365 abonnement. Op mijn Chromebook en op mijn telefoon en tablet gebruik ik de outlook app. Het lukt het mij niet om .......@ziggo.nl adressen toe te voegen ik selecteer IMAP i.p.v. pop. Ik krijg steeds (zie bijlage) te zien. Wie kan mij helpen met een oplossing

5 reacties
HaWee zegt:
15 april 2021 om 16:00.
DirkB zegt:

Op welk apparaat lukt het inbrengen niet?
Het is niet noodzakelijk om op elk apparaat dezelfde app te gebruiken en deze behoeft ook niet Outlook 365 te zijn, omdat je bij IMAP onafhankelijk van de app en het apparaat overal hetzelfde ziet. Het mailadres zou met een andere app wel eens gemakkelijker in te brengen kunnen zijn (dit kun je uitproberen, er verdwijnt niets).
Hierbij toegevoegd: hopelijk heb je de contacten aan gmail gekoppeld omdat dit op elk apparaat goed werkt, echter misschien niet goed met Outlook. De contacten kunnen in Windows ook aan een outlookaccount zijn gekoppeld maar dit werkt niet altijd goed over de apparaten heen (althans: een paar jaar geleden was dat zo). Idem voor de agenda. Met gmail/google werkt het goed.

Voor de Microsoft 365 onderdelen Word, Excel, Powerpoint en Onenote is het raadzaam om die op elk apparaat te gebruiken, omdat ze goed met elkaar synchroniseren. De bestanden moeten dan wel in de cloud staan. Met 1 TB opslagruimte bij Onedrive kan dat geen probleem zijn (die 1 TB hoort bij bij het eigendom van Microsoft 365).

15 april 2021 om 18:09.
Onno-K zegt:

Goededag Dirk en @HaWee, sorry voor verlate reactie, geen melding gehad dat u gereageerd had en stond ook niet "bij mijn vragen Tja, ik doe eigenlijk niets met GMAIL en alle contacten zijn gekoppeld aan mijn outlookaccount.
Alles staat in de cloud en hebben een abonnement op Office 365

22 april 2021 om 12:03.
Onno-K zegt:

Dirk, vergeten, lukt niet op Samsung tablet S2, op Samsung A70 en op HP Chromebook

22 april 2021 om 12:12.
DirkB zegt:
Het moet op die apparaten met de mobiele versie van Outlook 365 wel kunnen maar ik vermoed dat het niet heel vaak wordt gedaan, want de instructies voor deze mobiele versie zijn v.w.b. Ziggo lastig te vinden. Misschien lukt het je of iemand anders alsnog om ze te vinden.
Je zou in de tussentijd een andere app kunnen gebruiken, op de Samsungs bijv. de Samsung Mailapp of een app uit de Playstore zoals Blue Mail (gratis). Ik gebruik zelf naar tevredenheid Aquamail. Dit is niet gratis maar met 1x betalen is het je eigendom en kun je het gebruiken op minimaal de tablet en de smartphone.
Ik vermoed dat e.e.a. ook op de Chromebook mogelijk is maar heb daar geen ervaring mee.

Betr de contacten: wat ik noemde is een eigen keuze, ik noemde het voor het geval het met de contacten en agenda niet lukt op de mobiele apparaten. Je behoeft niet met gmail te mailen om de daaraan gekoppelde contacten/agenda te kunnen gebruiken.
22 april 2021 om 13:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club