Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Alternatieve emailapp voor Outlook op Chromebook
Geplaatst op 21 januari 2022 om 12:49 door Onno-K

Goedemiddag allen,

Microsoft outlook wil steeds maar overschakelen naar office.com, echter dit heeft veel beperkingen op mijn Chromebook. En dus ben ik opzoek naar een alternatief, mijn oog is gevallen op THUNDERBIRD echter ik krijg de installatie app niet te zien, Wel die van BLUEMAIL maar ook die vind ik niet prettig werken. Weet iemand een alternatief.

5 reacties
RoyBosman zegt:

Waarom niet Gmail gebruiken en je bestaande mail daar ophalen?

21 januari 2022 om 13:18.
DirkB zegt:

Een Chromebook moet je qua appgebruik vergelijken met een smartphone/tablet, niet met een Windows/Apple laptop, ook al lijkt hij daarop en kun je er aardig wat mee doen.
Voor de Chromebook haal je de apps het beste uit de Playstore. Thunderbird staat op internet en is niet zomaar op een Chromebook te installeren, zie deze website.
Ik zou in de Playstore eens naar een geschikte app kijken. Roy noemt al een bekende, Bluemail bestaat ook al geruime tijd. Voor de smartphone ben ik erg tevreden met Aquamail. Deze is er volgens mij ook voor Chromebook.
Er zijn er meer, de keuze is een persoonlijke voorkeur. Ik kijk daarbij dan naar reviews van andere gebruikers en probeer apps uit die mij wel wat lijken.

21 januari 2022 om 15:11.
BenW zegt:

Thunderbird is wel te installeren op een Chromebook, maar je zult een aantal specifieke handelingen en opdrachten moeten uitvoeren. Zie onderstaande YouTube video, noteer e.e.a. waar nodig en volg de stappen.
Thunderbird installeren op Chromebook

21 januari 2022 om 16:30.
Onno-K zegt:

Heren hartelijk dank, Inderdaad is een Chromebook geen laptop of PC, ben ik mij zeer bewust van. Bij GMAIL lukte het mij niet om een NIET gmail account toe te voegen, dus wel geprobeerd. Bluemail ook als eens geprobeerd maar vond ik te omslachtig werken......maar dat kan ook aan de Chromebook liggen.

24 januari 2022 om 15:00.
DirkB zegt:

Probeer anders eens de app Aquamail. Op mijn Chromebook werkt deze goed met meerdere mailadressen bij gmail, xs4all, en met verschillende zakelijke mailadressen.
Aquamail werkt op dezelfde wijze als op de Android smartphone. Het verschil is, dat je de Chromebook gebruikt met een horizontaal scherm en de smartphone met een verticaal scherm, waardoor de app breder oogt. Datzelfde geldt voor Bluemail.

1 augustus 2022 om 08:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club