Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Foto's verkleind als bijlage toevoegen in windows live mail
Geplaatst op 13 april 2014 om 14:22 door johmo
Hallo,
In windows live mail kun je een foto vanuit het programma toevoegen. Wanneer je op deze wijze meerdere foto's wilt opsturen krijg je het probleem dat dit niet lukt omdat de mail dan te veel mb's bevat. In mijn oude programma Outlook express kon ik vanuit bijv. mijn afbeeldingen de foto's selecteren en met de rechter muisknop naar het emailprogramma kopiëren. Ik kreeg dan de vraag of je de foto's wilde verkleinen en wanneer je dat deed dan kon je zo aardig wat foto's als bijlage meesturen. In windows live mail kan deze laatste optie ook, alleen worden dan de foto's in windows skydrive in een album, waarvan je de naam moet opgeven, geplaatst en niet als gewone bijlage en dat is niet de bedoeling. Is er een manier om de foto's verkleind gewoon als bijlage in het mailbericht bij te plaatsen?
6 reacties
RuudM zegt:
Te grote foto's verkleinen is geen probleem.
Wil je de originele, grote behouden kopieer deze dan naar Documenten. (rechtsklik: kopiëren naar> Documenten)
Die kopie is gemakkelijk te verkleinen met IrfanView (freeware )
Dan ontstaat een handzamer formaat waarvan er meerdere als bijlage bij een email gevoegd kunnen worden. (zie bijlage voor de handelingen met IrfanView)
NA dit gedaan te hebben (OK aangeklikt) staat de foto weer op het scherm in verkleind formaat, nu niet vergeten via Bestand (linksboven) de gewijzigde op te slaan in "originele map"....De kopie in Documenten is dan vervangen door de verkleinde. Bij een (net gedane ) proef was het origineel 2.41 MB, na verkleinen nog maar 87 kB! Maar desondanks prima af te drukken met behulp van Picasa.
13 april 2014 om 14:45.
Marixius zegt:
Als je Windows Live Mail gebruikt is het helemaal niet nodig om je foto's te verkleinen. In WLM meld je je aan met je Microsoft account (bijv. Hotmail, Live.nl, of Outlook.com of een eigen e-mailadres dat je hebt opgeheven om de MS account aan te maken). Als je bent aangemeld worden je foto's niet als bijlage verstuurd, maar worden ge-upload naar de SkyDrive/OneDrive. De ontvanger van de mail krijgt een link naar de SkyDrive en kan gedurende 3 maanden de foto's als diavoorstelling in de browser afspelen, of de foto's in het originele formaat downloaden naar de eigen computer. Zo kun je hele fotoalbums versturen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de brievenbus van de ontvanger(s) volplempt. Ook hoef je niet bang te zijn dat je eigen mail niet verzonden kan worden omdat het door alle bijlagen de maximale grootte overschrijdt.
13 april 2014 om 18:45.
RuudM zegt:
TS stelt nu juist dat SkyDrive NIET de bedoeling is.........
DAN is verkleinen de oplossing.
13 april 2014 om 19:58.
Marixius zegt:
De motivering ontbreekt waarom Skydrive niet gebruikt mag worden.
Heden ten dage is het uit den boze om veel en grote bijlagen met een mailtje mee te sturen. Afgezien van het feit dat veel mailboxen van internet access providers klein van omvang zijn en je ongewenst de mailbox van een ontvanger volgooit met het risico dat die geen andere (belangrijker) mail meer kan ontvangen omdat de brievenbus vol zit, is het meesturen van bijlagen ook ongewenst als de mail ook op een smartphone wordt uitgelezen. De bijlagen kunnen op die manier heel wat van de databundel opvreten.

Overigens worden ook verkleinde foto's in WLM via de Skydrive verzonden, tenzij je bij het invoegen aangeeft telkens een enkele foto te willen invoegen. Ook kun je in WLM via Opties -> tabblad Opstellen het vinkje weghalen dat berichten moeten worden omgezet in fotoberichten als foto's worden toegevoegd, alhoewel ik dit ten sterkste moet ontraden om bovengenoemde redenen.
14 april 2014 om 19:43.
avatar
Ex-lid zegt:
Als WLM het standaard mailprogramma is, kun je toch naar een fotomap gaan en de benodigde foto's selecteren. Er rechts op klikken: Kopiëren naar e-mailgeadresseerde.
Dan mag je het formaat aanpassen en komen ze als bijlagen bij de e-mail.
19 april 2014 om 20:15.
Marixius zegt:
@kareltje
Als je in WLM bij Live bent aangemeld met een Microsoft account zal een fotobericht als fotoalbum via de SkyDrive worden verstuurd, tenzij je bij de opties hebt aangegeven dat er geen omzetting naar een fotobericht moet plaatsvinden als je foto's toevoegt.
Blijft onverlet dat het verzenden van mailtjes met grote fotobijlagen niet raadzaam is.
20 april 2014 om 10:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club